Türkiye ve İran'dan İsrail'e karşı 'ortak tutum' mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi için bulunduğu Özbekistan'da, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

GİRİŞ 09.11.2023 14:46 GÜNCELLEME 09.11.2023 15:05
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.

Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu yaşanan insani kriz ve çözüm için atılması gereken adımlar ile Türkiye-İran ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

BASKIYI ARTIRMAK GEREKTİĞİ VURGULANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in saldırılarını sonlandırmasının bölge ve dünya barışına hizmet edeceğini belirterek İslam İşbirliği Teşkilatının, düzenlenecek olağanüstü zirvede adil bir çözüme ulaşmak için gayret sarf etmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’nin garantör sorumluluğunu alarak meseleyi çözüme kavuşturmaya hazır olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının ortak tutum alarak İsrail üzerinde baskıyı artırması gerektiğini dile getirdi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 179
  • Kimsesiz 5 ay önce Şikayet Et
    Reis İrana güvenme İran bukelemunu oynuyor müslüman gözüken bukelemun
    Cevapla
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    ingiliz sistemin başarmak istek en buyuk sey, Turkiye - İran dusmanligi !
    Cevapla
  • Adil 5 ay önce Şikayet Et
    İran sevicilere tavsiyem: açıp bi tarih okuyun Osmanlı-iran savaşlarına bir gözatın, iran- ırak savaşına bakın. İran Sünni Müslüman ülkeler dışında hangi hristiyan devletle ve israille ne zaman savaşmış? İranın suriyede ve ırakta ki katliamlarını araştırın. Humeyniyi fonlayan hangi hristiyan ülkeydi ve Humeyni İrana neden paris ten geldi. Sözde batı düşmanının ne işi vardı pariste?
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bendende sanada bi arkadas tavsiesi bu palavralarla biyere varamazsin utan artik . hayret .!
    Cevapla
  • Münir Tok 5 ay önce Şikayet Et
    İran'a güvenmiyorum. Reis sende güvenme. Arkadan hancerler bunlar. Bunlar İslam düşmanı İsrail'in ortaklaridir
    Cevapla
  • Takipçi Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İki Ülkede bir Güney Afrika kadar olamadı. Boş boş görüşmeler yapıp duruyorlar. Bizim ihtiyacımız olan ise, omurgalı bir duruş ve somut adımlar olmalı. Özünüze dönün artık ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...