Ak Parti’li Kurt: PKK bebek katilidir!

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.Resul Kurt, "Terörün anası birdir." dedi.

Ak Parti’li Kurt: PKK bebek katilidir!
Ak Parti’li Kurt: PKK bebek katilidir!
GİRİŞ 17.11.2023 14:17 GÜNCELLEME 17.11.2023 14:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, "Siirt Derince'de 22 kişiyi katlederken PKK'lılar, 3 yaşındaki henüz akıl bağlı olmamış, henüz yürüyemeyen Serkan bebeği bile kundakta katletmiştir." dedi.

Resul Kurt'un açıklamaları şu şekilde:

Sayın Başkanım, Komisyonumuzun kıymetli milletvekilleri, saygıdeğer milletvekili arkadaşlarım, Sayın Bakanım, Bakan Yardımcılarımız, Millî Savunma Bakanlığımızın kıymetli bürokratları, çok kıymetli meslektaşlarım, basın mensupları, değerli hazırun; herkesini saygıyla selamlıyorum.

Bugün Millî Savunma Bakanlığımızın 2024 yılı bütçe teklifini görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, iki bin yılı aşan şanlı tarihiyle Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet Han'dan Gazi Mustafa Kemal'e, aklın, cesaretin, vatanseverliğin yaşadığı, yaşatıldığı güzide bir kahramanlar ocağıdır.

Aziz milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri, dost, kardeş, soydaş ülkeler için güven, düşmana korku vermektedir. Tarih boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri sadece yurt savunmasında değil, dünyada barış ve istikrarın korunmasında da önemli roller üstlenmiştir. Ordumuz nerede olursa olsun, her vazifeyi yerine getirecek kudrettedir. Türk Silahlı Kuvvetleri de bu kapsamda dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasındadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihi boyunca hiçbir zaman sivillere zarar vermemiş, tüm operasyon ve işlemlerinde, yaptıkları harekâtlarda çocuk, kadın ve sivillerin korunması için her zaman gerekli önlemleri azami şekilde almıştır. Güvenliğin sağlanması, huzurun tesisi, barış ve istikrar ortamının yeniden inşası noktasında hep samimi bir çaba harcamıştır.

Türk ordusu, Kore Savaşı'nda savaşın şimal yıldızıdır, Kıbrıs'ta soydaşların kurtarıcısıdır, tüm dünyada barışın ve huzurun garantisidir. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ savaşında en büyük destekçisidir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde ordumuz, milletinin, devletinin yanında, vatandaşlarımızın her zaman hak ve çıkarlarının karşısındaki düşmanlarına her türlü mücadeleyi veren cansiparane faaliyetlerde bulunan kahraman Mehmetçiklerimizdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, kahraman ordumuzca yürütülen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Pençe harekâtlarıyla payidar kalmaya devam etmektedir. Yürütülen harekâtlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen oyunlar bozulmuş, IŞİD, DEAŞ, PKK/KCK, PYD/YPG'ye ağır darbeler vurulmuştur. Bilinmelidir ki terörün anası aynıdır, aynı silahı kullanırlar, aynı amaca çalışırlar, aynı kaynaklardan beslenirler; kurduran, besleyen ülkeler aynıdır. Adı PKK da olsa, PYD de olsa, IŞİD de olsa, DEAŞ da olsa, Boko Haram da olsa aynı yerden beslenirler.

Terör örgütü PKK, bugüne kadar binlerce vatandaşımızı küçük büyük ayırmadan şehit etmiştir. Bunların büyük bir çoğunluğu da maalesef bebekler dâhil olmak üzere, haince ve Bağlar'da olduğu gibi zalimce şehit edilmiştir. Siirt Derince'de 22 kişiyi katlederken PKK'lılar, 3 yaşındaki henüz akıl bağli olmamış, henüz yürüyemeyen Serkan bebeği bile kundakta katletmiştir. Genç kızları, erkekleri, çocukları, bebekleri, esnafı, hemşireyi, doktoru, köylüyü, askeri, polisi ayrım yapmaksızın vahşi katliamlarla katleden, şehit eden PKK terör örgütü, Kürt vatandaşlarımıza da en büyük, en ağır zulmü yapan terör örgütüdür. Aybüke Öğretmeni, Doktor Abdullah Biroğul'u, binlerce vatandaşımızı; bu vesileyle rahmetle yâd ediyorum.

Aynı şekilde barışı savunduğunu söyleyenlere sesleniyorum: Barış, teröre ve teröriste sahip çıkılarak olmaz; yapılacak tek şey, teröristlere, halka ve kamu görevlilerine yapılan hain saldırılara, bölücü faaliyetlere son vermeleri çağrısı yapılmasıdır. Gösterdiği başarılarla bölgemizde etkin bir güç olan Türkiye, son yıllarda yapmış olduğu sivil savunma, Millî Savunma ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis, Jandarma, tüm güvenlik güçlerimiz teröre karşı büyük başarılar elde etmiştir.

AK PARTİ yirmi bir yılı aşan iktidarında gerçekleştirdiği atılımlarla Millî Muharip Uçak'ımız KAAN'dan HÜRJET'e, insansız savaş uçağımız KIZILELMA'dan ANKA-3 ATAK-2'ye, TB2 SİHA'dan TB3 SİHA'ya, dünyanın ilk SİHA gemisi ANADOLU'ya, İMECE uydumuza, ALTAY tankından FIRTINA obüsüne kadar millî ve yerli silahlarla büyük başarılar elde etmiş ve 5 milyara yakın bir ihracat gerçekleştiren ülke olmuştur. Bu Meclisin çatısı altında bulunan bizlerin yaşadığımız bu ülkeye karşı bir sorumluluğu var. Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bugünlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi, komutanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi bu vesileyle anıyorum; şehitlerimize Allah'tan, rahmet gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum; değerli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyor, asil milletimizi saygı ve şükranla ve gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden denizde, karada, havada, zorlu iklim ve arazi şartlarında kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan kahraman asker ve polislerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, Jandarmaya, polislerimize kazasız belasız, başarılı görevler diliyor, bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Fehmi 5 ay önce Şikayet Et
    Resul bey yeni mi öğrendiniz
    Cevapla
  • Mert 5 ay önce Şikayet Et
    pkk terör örgütü. Hdp ise onların siyasi uzantısı. Lakin eden vekiller mecliste hdp.. neden hepsinin dokunulmazlıkları kaldırılmıyor. bizim kanımıza dokunuyor bu konu..
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupa uyum yasaları..!
    Cevapla
  • Hacı 5 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun vekilim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri