Destici'den İslam ülkelerine Gazze sitemi: İsrail olunca sesleri çıkmıyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici "İslam ülkelerine her türlü yaptırımı yapanlar söz konusu İsrail olduğunda seslerini çıkartmıyorlar, görmezden geliyorlar, onun da ötesinde destek oluyorlar." dedi.

Destici'den İslam ülkelerine Gazze sitemi: İsrail olunca sesleri çıkmıyor
Destici'den İslam ülkelerine Gazze sitemi: İsrail olunca sesleri çıkmıyor
GİRİŞ 23.11.2023 15:15 GÜNCELLEME 23.11.2023 15:15

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il binasının açılışı için Sakarya'ya geldi. Partisinin kuruluşu ve faaliyetlerinden söz eden Destici, İsrail-Filistin arasındaki savaşına da değinerek, Gazze halkına yönelik yapılan katliamın biran önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Destici, "Terörist katil İsrail'in Gazze'deki masum insanlara, çocuklara, kadınlara saldırısında bugüne kadar 13 binden fazla masum sivil hayatını kaybetti. Bunların 5 binden fazlası çocuk, 3 binden fazlası kadın, 2 binden fazlası yaşlı insan. Maalesef İsrail öldürmeye devam ediyor. İsrail katletmeye devam ediyor. İsrail soykırım yapmaya devam ediyor. Bütün dünyada bunu izliyor. Tabii gücü nereden alıyor? Gücü maalesef başında bir Siyonistin olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nden alıyor, Avrupa ülkelerinden alıyor ve bunlardan aldığı güçle de dünyaya meydan okuyor. Bakın güya geçici ateşkes imzalandı ama yine İsrail bombalamaya devam etti. Yine buraya gelirken ateşkesin askıya alındığını öğrendik. Çünkü İsrail hedefine ulaşmadan saldırılarını durdurmayacağını açıkça ifade ediyor. Peki hedefi nedir diye bakıyoruz. Hedefi bütün Filistin topraklarını Gazze, Ramallah, El Halil dahil bütün buraları Filistinsizleştirmek. Yani orada bir tek Filistinli, bırakmamaya kararlı bir şekilde mücadele ediyor. 7 Ekim Hamas'ın askeri kanadının İsrail'e yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırı sadece bunun bir bahanesi" dedi.

"İSRAİL'E BIR BAHANE LAZIMDI VE BU BAHANEYİ DE BULMUŞ OLDU"

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filistin topraklarının yüzde 90’ı İsrail nasıl işgal etti? Bütün Filistinlilerin evlerini nasıl zorla ellerinden aldı? Hamas saldırısı mı olmuştu? Hayır. Bu işin sadece bir bahanesi. İsrail'e bir bahane lazımdı. Bu bahaneyi de bulmuş oldu. Ama şunu da tabii söyleyeceğiz. Sivillere, masumlara, çocuklara yönelik, kadınlara yönelik saldırılar kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunun karşısında olduğumuzu da daha önce defaten çok kere dile getirdik. Bu öyle bir mesele değil. Bu aynen İsrail'in Filistinlilere Gazze'ye yaptığı kurtla kuzunun hikayesi gibi bir şey. Yani kurt kuzuyu yemeği kafasına koymuş ve kendisine bir bahane arıyordu, bahanesini buldu. Bizim burada esas söylememiz gereken, esas seslenmemiz gereken neresidir? Elbette ki Arap dünyasıdır, İslam dünyasıdır ve daha sonra bütün insanlıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bakın şu anda bu konuda en net, en sert İsrail'e yönelik açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden geliyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanından, Dışişleri Bakanından, siyasi parti genel başkanları olarak bizlerden geliyor. Bunun ötesinde tabii ki ateşkesin sağlanmasından biz mutluluk duyuyoruz ama biz geçici değil, kalıcı ateşkes istiyoruz. Bu ateşkesin de en azından 1967 sınırlarına sadık kalarak başkenti Kudüs olan bağımsız ve hür bir Filistin Devleti'nin kurulmasıdır" diye konuştu.

"SÖZ KONUSU İSRAİL OLDUĞUNDA SESLERİNİ ÇIKARTMIYORLAR"

İsrail’e destek veren ülkelere ilişkin konuşan Destici, "İslam ülkeleri aynı pozisyonda olduğunda İslam ülkelerine ambargo uygulayanlar, İslam ülkelerine her türlü yaptırımı yapanlar söz konusu İsrail olduğunda seslerini çıkartmıyorlar, görmezden geliyorlar, onun da ötesinde destek oluyorlar. Yani zulme, katliamlara ve soykırıma destek oluyorlar. İşte bunun için birlik olmak zorundayız, işte bunun için beraber olmak zorundayız. Bu işte bunun için devletimiz güçlü bir şekilde var olmalı, bunun için ülkemizin bütünlüğünü muhafaza etmeliyiz. Onun için milletimizin büyük birliğini oluşturmalıyız, bunun için mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti