CHP'li Mustafa Sarıgül'den bakanlık önerisi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, engellilerin sorunlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki bir genel müdürlükle çözülmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "engelliler bakanlığı" kurulmasını istedi.

CHP'li Mustafa Sarıgül'den bakanlık önerisi
CHP'li Mustafa Sarıgül'den bakanlık önerisi
GİRİŞ 27.11.2023 16:41 GÜNCELLEME 27.11.2023 16:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir ülkenin kalkınmışlığının, kimsesizlere, yaşlılara ve engellilere sağladığı hizmetle ölçüleceğini söyledi.

İnsan onuruna yaraşan ve toplumla kaynaşan bir yaşam sürdürmenin engellilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Sarıgül, Türkiye'deki 10 milyonun üzerindeki engellinin sorunlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki bir genel müdürlük vasıtasıyla çözmenin mümkün olmadığını savundu.

Engellilerin birden fazla bakanlığı ilgilendiren sorunları olduğunu dile getiren Sarıgül, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yeteri kadar yetkisi yoktur. Bu nedenle bir 'engelliler bakanlığı' kurulması şarttır. Sayın Cumhurbaşkanına çağrım şudur: Bir kararname çıkarın ve mutlaka 'engelliler bakanlığı' kurun. Bu bakanlık engellilerle ilgili politikalarını, engelli çeşitlerine ve sayılarına göre tespit etsin. Engelli bireylerin özellikleri ve yapabilecekleri işlere ilişkin doğru bir veri tabanı oluştursun."

Engellilerin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için TBMM'ye 4 kanun teklifi vereceğini açıklayan Sarıgül, bu tekliflerin, başkasının yardımına muhtaç olan engellilere asgari ücret kadar aylık bağlanmasını, engelli vatandaşlardan ilaç, muayene ve ilave ücret alınmamasını, doğal gaz ve elektrikte yüzde 50 indirim yapılmasını, engelli istihdamının özel sektörde yüzde 3'ten yüzde 5'e, kamuda yüzde 4'ten yüzde 6'ya çıkmasını, engellilerin işe alınırken mezuniyetlerine uygun kadrolara yerleştirilmesini öngördüğünü belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun daha ülkede nekadar engelli var sayısını bilmeyen bir hükümet var aynen sadece engellilerle alakalı bir kurum olması şart bravo sana sarıgül
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu adam şhowmenliği bırakıp meclise gelmis...
    Cevapla
  • Bilocan 5 ay önce Şikayet Et
    Baş yalaka , siz her muhtarlığa özel kalem müdürü de teklif edin...BÖYLECE İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEKSİNİZ YA....BOŞ İŞLERLE UĞRAŞAN BOŞ KAFALILAR...
    Cevapla
  • GEÇTİ BORUN PAZARI 5 ay önce Şikayet Et
    Kemal gitti MISTO koş peşinden... ÖZGÜR SENİ İHRAÇ EDECEK HABERİN OLSUN
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu halen chp demi ya -:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...