İYİ Parti’de ittifak kararı sancısı... İstifalar devam ediyor

İyi Parti'nin CHP'nin ‘işbirliği’ teklifini reddetme kararı sonrası parti içinden ilk istifa geldi. İyi Parti eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın ve İYİ Parti İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

GİRİŞ 05.12.2023 09:19 GÜNCELLEME 05.12.2023 12:59
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

Eski İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partiden istifa ettiğini açıkladı. Ahmet Aydın “Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Partisinden istifa eden eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın şunları söyledi:

'YÜREĞİM RAZI GELMİYOR'

Siyasetin sermayesi insandır, kazanımı ise gönüllerdir. Siyasal yapı ve siyasetçi sermayesinin ve kazanımını hunharca harcamamalıdır. Zira siyasetin temel mantalitesi 1’i 2 yapma, yakalanan sinerjiyle de 2’yi 5 yapabilme gayretidir.

Bir aday partisinin ideolojik duruş veya yapısından ziyade kendi diyalektiğiyle belirli bir seviyede seçmen çekebilir. Hülasa bu husus siyasetçinin halka dokunabilme kabiliyeti ve ortaya koyduğu sinerji ile de alakalıdır.

Zira mevzu o’dur ki Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor.

'GÖZ YUMMAM MÜMKÜN DEĞİLDİR'

‘Kendimizi tartacağız’ diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim. Bugüne kadar şahsıma yapılan her türlü haksızlığı sineye çektim, çığırtkanlık, isyankârlık yapmadım. Yaşanılanlara bütün Antalya şahittir.

Lakin ilkeme, ülküme ve ülkeme haksızlık edilmesine göz yummam mümkün değildir diyerek; Genel Seçimden bu yana sürdürülen yanlış politikaların ortağı olmamak ve ülkemizin geleceği açısından içinde bulunduğu darboğaza rağmen yeni bir darboğaza sürüklememek, yeniden umut yaratmaya katkıda bulunmak üzere sorunu tabanda çözmek adına çalışmalar yapmak amacıyla, bugün itibarıyla 2015 Kasım ayından beri mücadele verdiğimiz İYİ Parti’den istifa ediyorum. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

BİR İSTİFA DAHA

İYİ Parti İstanbul Medya Başkanı Aslı Duru, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 188
  • vatandaş rıza 4 ay önce Şikayet Et
    madem chp,le uyum içerisindesin senin yerin chp,nin yanıdır sizin ne işiniz var iyi partide..
    Cevapla
  • Muammer 4 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Aydın,Ülkücülerden aldığı oyla chp'nin etki alanının 1 den 2'ye,sinerjisinide 2'den beşe çıkarma yarışındaymış demekki.Ama bu da bir oyun gibi geliyor.
    Cevapla
  • OZE 4 ay önce Şikayet Et
    CHP İLE Birlikreyken Neydinizde TEK BAŞINIZA Olduğunda Ne Kayıp Edeceksiniz..? Akşeneri Tebrik Ediyorum Yerinde Bir Karar. Milletin Partisiyiz Diyorsanız Tek Başınıza Gönüllerin Oyunu Toplayacaksınız. İçinizdeki ÇÜRÜKLERİ TEMİZLEYİN
    Cevapla
  • Yolcu 4 ay önce Şikayet Et
    Tek başlarına başarılı olacaklarına inanamayanlar haklı olarak patır patır partiden dökülüyor.Çünki bu millete verebilecekleri hiçbiri güven yok , liyakat yok, disiplin yok yok oğlu yok. Chp nasıl İngilizlerin projesiyse, iyi partide yine İngilizlerin projesi olan fetönün projesidir. Bu iki proje bazlı partiler milletin hiçbir değerleriyle bağdaşmayan,uyum sağlamayan proje partilerde.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    iyi parti dik durup kendini ispatlaması lazım, ayrıca istifa edenlerin partinin temel taşları olmadığı aşikar hiçbir önemi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem