Son anket sonuçları açıklandı: İşte seçmenin İsrail kararı!

Yerel seçime aylar kala araştırma şirketleri Türkiye genelinde anketlerini sürdürüyor. Seçmene İsrail'in Gazze'deki katliamı, Özgür Özel, ittifak ve seçeceği parti soruldu. İşte son anketin sonuçları...

Son anket sonuçları açıklandı: İşte seçmenin İsrail kararı!
Son anket sonuçları açıklandı: İşte seçmenin İsrail kararı!
GİRİŞ 05.12.2023 20:24 GÜNCELLEME 05.12.2023 20:25
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İVEM Araştırma’nın Aralık ayı Türkiye siyasi gündem anketini köşesine taşıyan Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, kritik konulara değindi. 

İşte Şahin'in köşe yazısından önemli bölümler: 

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 75,9’u İsrail’in Gazze’de bir katliam yaptığını düşünüyor. Yüzde 1,9’luk bir kesim ise “İsrail, Hamas’ın saldırısına karşılık veriyor” diyor!

AK Partililerin yüzde 80,3’ü, CHP’lilerin 74,3, MHP’lilerin 75,9’u İsrail’in katliam yaptığı konusunda hemfikir. Ancak bu oran TİP seçmeninde yüzde 68,5, Zafer Partisi seçmeninde ise yüzde 62,9’a kadar düşüyor. HEDEP’lilerin 72,3’ü Filistinlileri haklı buluyor. İsrail’i haklı bulan HEDEP’lilerin oranı 12,5, Zafer Partililerin oranı ise 11,2!

CHP'LİLERİN ÖZGÜR ÖZEL YORUMU

Siyasi gündem araştırmasında CHP’deki değişim de sorulmuş. Özgür Özel’in CHP politikalarını değiştireceğini düşünenlerin oranı 41,8. Kılıçdaroğlu ile aynı politikaları takip edeceğini söyleyenlerin oranı ise 35,2.

“Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’ndan farklı politikalar izlerse oyunuz değişir mi?” sorusuna ise yüzde 27,7 “Evet” cevabını veriyor. “Hayır oyum değişmez” diyenlerin oranı ise 57,6.

YEREL SEÇİMDE SEÇMEN İTTİFAK İSTEMİYOR

Ankete göre vatandaşların yüzde 48,9’u oy verdiği partinin yerel seçime her yerde kendi adaylarıyla girmesini istiyor. Yüzde 40,1’lik bir kesim ise bazı il ve ilçelerde ittifakla girmesinden yana. 

ANKETTE AK PARTİ ÖNDE

Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti’nin oyu yüzde 37..AK Parti’yi yüzde 27,9 ile CHP, yüzde 9,9 ile HEDEP, yüzde 7 ile MHP, yüzde 6,6 ile İyi Parti, yüzde 2,6 ile Zafer Partisi ve yüzde 2,4 ile YRP takip ediyor.

KAYNAK: MİLLİYET
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 69
  • Adana 4 ay önce Şikayet Et
    Adana'da ittifak olması
    Cevapla
  • Silke 4 ay önce Şikayet Et
    YRP. Yüzde 7 üzerinde. Oy alir.
    Cevapla
  • volkan halil 4 ay önce Şikayet Et
    YRP %5 üzeri oy alır.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Chp iyi p ve hdp ye oy atanlar hicmi görmüyorsunuz bunlarin hain oldugunu
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik koşullar büyükşehirlerde insanları daha fazla etkiliyor. Dolayısı ile milletin tepkisi büyükşehir lerde daha bariz hissediliyor. Bununda sandıklara yansıma olasılığı çok yüksek milletin canı çıktı. Memur ile işçi arasında uçurum var. Bu şartlarda bu seçimleri almak için muhalefetin hiçbirşey yapmasına gerek yok yapmıyorlarda zaten, çok yüksek ihtimalle büyükşehirler mulefetin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş