'2050’de Nasıl Bir Bağcılar' çalıştayı düzenlendi

Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğiyle “2050’de Nasıl Bir Bağcılar” başlıklı çalıştay düzenlendi. İki gün süren oturumlarda “İmalat Sektörü” ve “Hizmet Sektörü” ele alındı.

'2050’de Nasıl Bir Bağcılar' çalıştayı düzenlendi
'2050’de Nasıl Bir Bağcılar' çalıştayı düzenlendi
GİRİŞ 07.12.2023 15:54 GÜNCELLEME 08.12.2023 15:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğiyle 6-7 Aralık tarihleri arasında “2050’de Nasıl Bir Bağcılar” çalıştayı düzenlendi.

“Kentlerdeki İmalat Sanayi Bölgelerinin Sürdürülebilir Gelişim ve Dönüşüm Modeli: İstanbul Bağcılar İlçesi Örneği” başlıklı proje Dr. Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda 3 oturum şeklinde yapıldı.

19 farklı sektörde 2 bine yakın imalathane bulunuyor

Ticari faaliyetlerin yoğun yürütüldüğü bir ilçe olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İlçemizin, ticaretin, imalatın ve hizmet sektörünün gelişimi adanı bu önemli çalıştaya ev sahipliği yapıyoruz. Bağcılar, ticaretin kalbinin attığı bir ilçe. Ülkemizin ihracatının yüzde 3’lük kesiminin kazandırıldığı firmalar bulunuyor. İSTOÇ, Matbaacılar Sitesi, OTO Center ile özellikle Bağlar, 15 Temmuz ve Mahmutbey mahallelerimizde büyük ticari ölçekli kuruluşlar var. İlçemizde 19 farklı sektörde 2 bine yakın imalathane de bulunuyor. Ayrıca ulusal medya tesisleri, hastaneler, üniversitelerin bulunduğu önemli bir konumda yer alıyor. 25 civarında da otel bulunuyor. Bu anlamda Bağcılar Belediyesi olarak Türkiye Yüzyılı’na katkı sunmayı önemsiyoruz. Üniversite ve bakanlıklarla yaptığımız çalışmaların ilçemize, ilçedeki bireylerimize, şirketlerimize büyük katkısının da olacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

Bağcılar’ın geleceği konuşuldu

İki boyunca süren firma ve sektör temsilcilerinin katıldığı programda: alanında uzman isimler sunum yaptı. Sürdürebilirlik, dönüşüm, yenilik, iş birliği ve politika konuları; üniversite, kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları bazında ele alındı. Bu kapsamda sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde Bağcılar’ın olası gelişim senaryolarının oluşturulmasına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Ayrıca ilçede faaliyet gösteren imalat ve hizmet sektörünün bölgedeki sorunlarına, potansiyellerine ve gelecek hedeflerine ulaşabilmeleri için gerekli olan politikalar belirlendi.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü, Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi G. Pelin Olcay, sunum yaptı. Tübitak projesi bulgularını paylaşan Olcay “Bölgenin 2050 gelişim, dönüşüm senaryolarını siz paydaşlarımızla yazacağız, kenti belediyelerin kararları kadar firmaların da kararları etkiliyor. Nasıl bir üretim ve üretim bölgesi hayal ediyorsunuz? “ diye sordu.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Sezen Tarakçı da “Çeşitli paydaşların bir araya geldiği bu çalıştay Bağcılar’ın geleceğini şekillendirmekte rol oynayacaktır. Kente dair araştırma ve çalışmalarımız çeşitli alanda devam ediyor” ifadelerini kullandı. İstanbul Kent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuğrul Biren de çalıştayın ilçeye katkıları, çıktıları ve sonuç bildirgesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • bünyamin 4 ay önce Şikayet Et
    ara sokaklardan haberınız yok sanırım. 2023 istanbulunda sanki anadoluda köyden farkı olmayan mahalleleri mevcut olan bir ilçe kalkmış 2050 vizyonunu konuşuyor.
    Cevapla
  • Huso 4 ay önce Şikayet Et
    Kaldirimsiz agacsiz sokaklar, gecekondudan once 4 kat sonra 8 katli ucubelere donusmus tikis tepis binalar… 2050 vizyonu da bu binalari 12 kata cikartmak olsun
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 4 ay önce Şikayet Et
    2023 ü bitirdiniz sanki de 2050 yi konuşuyorsunuz. 30 senelik binaların dairelerinin içleri çatlamaya başladı, yıkıldı yıkılacak. Merkez mahallesinin kaldırımlarını yenileyeceğinize binaları yenileme operasyonuna başlayın artık. değişen bir şey yok Bağcılarda eski başkan ne yapmadı ise yeni başkan da hiç bir şey yapmıyor. sadece şov, başka bir şey yok.
    Cevapla
  • efendy 4 ay önce Şikayet Et
    Esenlerde aynı şekilde sadece televizyona çıkıp gösteriş yapılıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok