Davutoğlu'ndan ittifak mesajı: Bütün partilere kapımız açık

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, ittifak konusunda bütün partilere kapılarının açık olduğunu söyledi. Davutoğlu, belediye başkanı adayları konusunda ise Saadet Partisi ile istişare halinde olduklarını kaydetti.

Davutoğlu'ndan ittifak mesajı: Bütün partilere kapımız açık
Davutoğlu'ndan ittifak mesajı: Bütün partilere kapımız açık
GİRİŞ 07.12.2023 22:58 GÜNCELLEME 11.12.2023 10:57
Bu Habere 332 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bizim bütün partilere kapımız açık. Hiç kimseye ön yargılı bakmıyoruz" dedi.

Davutoğlu, Balıkesir Öğretmenevi'nde basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere en doğru adaylarla girmek istediklerini, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Milletin çıkarlarını partinin çıkarlarından önde tuttuklarını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün çalışmalarımızda hiçbir kimseye öfkemiz, kinimiz yoktur, hiç kimseye karşı da önyargımız yoktur. Her seçimden sonra muhalefet içinde ciddi tartışmalar olurken, partiler kendi muhasebelerini yaptılar ve hepsine saygı duyuyorum. Olumlu bir adım olarak da partiler arası ilişkiler bağlamında tek olumlu adım Gelecek Partisi ve Saadet Partisi grubunun Meclis'te kurulması oldu. Bizim en temel hedefimiz bütün illerin, şehirlerin hak ettikleri adayların bulunmasını sağlamaktı. Sonrasında bu adayın hangi partiden olduğu önemlidir ama birinci önemde değildir. Biz Gelecek Partisi olarak bunları araştırıyoruz."

"SAADET PARTİSİ İLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ"

Belediye başkan adaylarını açıklamaya başladıklarını hatırlatan Davutoğlu, Saadet Partisi ile istişare halinde olduklarını anlattı.

Aralarında bu anlamda bir hukukun olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Buna karşılıklı olarak riayet edeceğiz. Diğer partilerin hiçbirine kapımız kapalı değil. Bizim bütün partilere kapımız açık. Hiç kimseye ön yargılı bakmıyoruz." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Saadet Partisi ile parti tabanlarında oluşan ittifakın üst yönetimlerindekine göre daha önemli ve teşvik edici olduğunu sözlerine ekledi.

Zağnos Paşa Camisi'nin önünde cuma namazı sonrası vatandaşlara pilav ikramında bulunan Davutoğlu, çarşı esnafını ve Saadet Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ahmet Davutoğlu, daha sonra Bandırma ilçesinde parti teşkilatının kongresine katıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 332
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Boş adam, milyonlarca Suriyeli bu ülkemize bu getirmedimi hangi yüzle konuşuyor bide
    Cevapla
  • smmm 4 ay önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlundan milletvekilleri kaptı şimdi diğer partilerden ne koparabilirim acaba peşinde
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Sövüşleyecek parti arıyor
    Cevapla
  • sosyolog63 4 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu gibi bir enayi bulamazsın artık,
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    sanki oy potansiyeli var da konuşuyor. Sen kimsin ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri