Akşener’in kararına destek yağıyor: Müstakil siyaset İYİ Parti'ye kimlik kazandırır

81 ilde müstakil adaylarla seçimlere gireceklerini ilan eden ve “Mandaya boyun eğmeyeceğiz” diyerek zillet ittifakına dâhil olmayacaklarını ilân eden Meral Akşener’in kararına destek yağıyor.

Akşener’in kararına destek yağıyor: Müstakil siyaset İYİ Parti'ye kimlik kazandırır
Akşener’in kararına destek yağıyor: Müstakil siyaset İYİ Parti'ye kimlik kazandırır
GİRİŞ 09.12.2023 14:07 GÜNCELLEME 09.12.2023 14:07
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

MHP’yi bölme girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülkücü camianın tanınmış simalarını yanına alarak 2017 yılında İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener ilk defa bağımsız hareket ediyor.

81 ilde müstakil adaylarla yerel seçimlere gireceklerini ilan eden ve “Maskeli baloya, mandaya boyun eğmeyeceğiz” diyerek başını CHP’nin çektiği zillet ittifakına dâhil olmayacaklarını ilan eden Meral Akşener’in kararına destek yağıyor.

Uzmanlar; terör örgütleri ve marjinal sol yapıların uzantılarıyla hareket etmek yerine her türlü baskıya ve kumpasa rağmen kendi adaylarıyla seçmenin karşısına çıkacak olmasının İyi Parti’ye kaybettirmeyeceğini, aksine şahsiyet ve kimlik kazandıracağını ifade ediyor.

Meral Akşener'den 6'lı masa itirafı: 'Ben her şeyden vazgeçtim'Meral Akşener'den 6'lı masa itirafı: "Ben her şeyden vazgeçtim"

Kamuoyunda “İyi Parti, CHP’ye seçim kazandırmak için mi kuruldu” şeklinde bir kanaat oluştuğunu kaydeden uzmanlar, Akit’e yaptıkları açıklamada İyi Parti’nin yeniden ittifak masasına dönmesi halinde “proje” iddialarının güçleneceği ve ‘tabela partisi’ olacağı görüşünde birleşiyor.

"TEMENNİMİZ SAMİMİ OLMALARI"

İYİ Parti’de olan biteni değerlendiren Bağımsız Ülkücüler Platformu Kurucusu Adnan Baran, şunları dile getirdi:

“İyi Parti, MHP’yi bölmek için kurulan bir partiydi. Tabii burada istediğini elde edemediler. CHP ve HDP ile yaptığı ittifaklardan dolayı tabanında büyük rahatsızlıklar oldu. Şimdi onlar seçimlere bağımsız girme kararı alarak ilk defa üçüncü bir yol durumundalar. Bunun toplumda karşılığı ne olur, onu bekleyip göreceğiz. Fakat en azından işte kendisini sağa cenahta gören ve milliyetçi, mukaddesatçı bir parti olduğunu söyleyen insanların, HDP’nin olduğu bir ittifakın dışında kalıyor açıklamasını önemsiyoruz. Bu konuda samimi olmalarını temenni ediyoruz. Bu güzel bir adım. Ama ‘yeniden masaya dönelim’ derseler bu sefer İyi Parti kesin tabela partisi olur. CHP ve HDP’nin stepnesi durumuna düşerler. Terör örgütlerinin siyasi uzantılarına stepne olan bir partinin siyasi arenada varlığını devam ettirmesi imkânsız. Bence bu onların son çıkışı. Ya var olacaklar yada olup siyasetten silinecekler. Burada omurgalı bir duruş sergilemeleri gerekir. Bunu bu zamana kadar yapmadılar. Bundan sonra bu duruşu sergilemelerini ve açıklamalarında samimi olmalarını temenni ediyoruz.”

"İYİ PARTİ İYİ YOLDA" 

Siyaset Bilimci Yılmaz Altunsoy da, şu görüşleri ifade etti:

“İktidara giden yol, başka partilerin kurduğu masalara eklenen ilave sandalyeye sığıntı gibi oturanların yürüyeceği bir yol değildir. Kurulduğu günden bu yana millet ittifakı ile yol yürüyen ve sürekli kan kaybeden İyi Parti’nin 2024 mahalli seçimlerine tek başına girme kararı, belki de partinin kuruluşundan bu yana alınmış en doğru ve en isabetli karardır. Her parti iktidar olmak ve ideallerini hayata geçirmek için vardır. Bunun için de halkın huzuruna dosdoğru bir program ile çıkan partiler, yılmadan, yorulmadan bu yolda ilerlemeli ve halka kendisini kabul ettirmelidir. Partiler, başka partilerin yaması ya da bastonu olma misyonunu kendilerine nihai hedef olarak seçerlerse, günün sonunda eriyip yok olurlar. İyi Parti, öyle ya da böyle bu millete söyleyecek sözü olan bir partidir. Hedeflerini büyük tutmalı, yapılacak tüm seçimlere tek başına girmeli ve inandığı yolda yürürken birilerine payanda olmamalıdır. Sayın Meral Akşener’in mahalli seçimlerde kendi kararları ve kadroları ile halkın önüne çıkma düşüncesi ve azmi her türlü takdirin üzerindedir. İyi Parti, kumar masalarına dâhil olmak yerine bu masaları deviren olursa halka ümit verir. Bu tarz siyaset istikrarlı bir şekilde izlenirse İyi Parti kısa zaman içinde ana muhalefet partisi konumuna gelebilir.”

Akşener'e açık mektup: Emin Çölaşan'ı aldı bir telaş, CHP'liler bile bu kadar ağlamadıAkşener'e açık mektup: Emin Çölaşan'ı aldı bir telaş, CHP'liler bile bu kadar ağlamadı

"TABANINA UYGUN POLİTİKA"

Altunsoy, şöyle devam etti:

“Sayın Akşener doğru bildiklerini, kendine ait doğru kadrolarla, halka doğru bir şekilde anlatabilirse görecektir ki halk ona belki kendisinin bile beklemediği imkânları bahşedecektir. Meral Hanım, Selahattin Demirtaş’a, Osman Kavala’ya selam gönderen ama Aybüke öğretmeni, Yasin Börü’yü, Eren Bülbül’ü ağzına bile almayanlarla aynı masada oturmamalı. Millet bunları görür ve hesabını sandıkta sorar. İyi Parti acil olarak milliyetçi-muhafazakar tabanına uygun politikalar üretmek ve kendisi ile doku uyuşmazlığı olan parti ve mahfillerden süratle uzaklaşmak zorundadır.”

KAYNAK: YENİ AKİT / ZEKERİYA SAY
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 46
  • Asi 4 ay önce Şikayet Et
    Şimdi Muharrem ince ile anlaşırlar ise CHP Zinciri kopar o zaman 8 büyük şehir 23 ilçe alır yoksa boş çıkar
    Cevapla
  • vatandaş rıza 4 ay önce Şikayet Et
    meral hanımın bu yaştan sonra yapacağı tek şey iki rekat tevbe istiğfar namazını kılıp ALLAH,tan af dilemek imanını tazelemek ahirete yatırım yapmak yoksa ahirette işi zor çünkü akide yok akide olmadan islamı anlaması mümkün değil..
    Cevapla
  • Başdaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bence, evine dön, Meral Hanım, Masayı da öncesini de düzeltmeğe ömür yetmez. Tevbe et, evine dön.
    Cevapla
  • Zaza 12 4 ay önce Şikayet Et
    Kamuoyunda güven kaybeden döndü hanım,gelgitleri yeniden güven kazanmak için değil chphdpye nasıl varacağı içindir döndü hanım yakında o haşır neşir olduğu 6 li dönecektir.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    inşallah çark etmez.sözünü yemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok