CHP’den İYİ Parti’ye ‘Ankara’ oyunu! Aba altından sopa gösterdiler

İYİ Parti en yüksek karar organı Genel İstişare Kurulu’nun (GİK) aldığı kararla birlikte CHP ile ittifakı reddetti. Ancak CHP ve medyası, İYİ Parti’yi ittifaka zorlamak için yeni hamlelerde bulunuyor.

CHP’den İYİ Parti’ye ‘Ankara’ oyunu! Aba altından sopa gösterdiler
CHP’den İYİ Parti’ye ‘Ankara’ oyunu! Aba altından sopa gösterdiler
GİRİŞ 11.12.2023 17:44 GÜNCELLEME 11.12.2023 17:44
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Her fırsatta 81 ilin tamamında kendi adaylarını çıkaracağını ilan eden, partinin en üst kademesi Genel İdare Kurulu (GİK) kararıyla ittifaka kapılarını kapatan ve Meral Akşener’in “Seçimden önce Paris'i vaat ediyorlar ancak Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar” sözleriyle beceriksizliğine vurgu yaptığı CHP, İyi Parti’ye markajını sürdürüyor. 

CHP’DEN ‘ANKARA OYUNU’

İyi Parti seçmenini CHP’ye eklemlendirmek için çabalayan CHP ve medyası, son olarak “Ankara oyunu”nu devreye soktu. Diğer şehirlerde kurulamayan ittifakın Ankara özelinde oluşturulması ve İyi Parti’nin başkentte Mansur Yavaş’ı desteklemesi gerektiği yönünde algı çalışması başlatıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Yerel seçimde taban güçlü adayda birleşir” ifadeleriyle İyi Parti’ye Ankara sinyali verdi. CHP destekçisi Cumhuriyet gazetesi, “Ankara için yeni oylama” manşetiyle İyi Parti tabanının başkentte CHP ile birleştirilmesi çağrısını yaptı. Haberde, “Ankara’nın kaybedilmesi durumunda İYİ Parti’nin sorumlu tutulacağı” kaygısı öne çıkarıldı.

 “MİLLETİ DİNLEMEDİLER” TEPKİSİ

Kararın tek taraflı değerlendirildiği belirtilen haberde, İYİ Parti tarafından alınan kararın “tabana ve millete rağmen verildiğini ve muhalefete kaybettireceğini” öne sürüldü. 

ABA ALTINDA SOPA: “İYİ PARTİ’NİN ALEYHİNE DÖNER”

Seçmenin sandıkta işbirliğine sadık kalacağını kaydeden kurmaylar, seçim sürecinin İYİ Parti aleyhine sonuçlanabileceğine de dikkat çekiyor.” ifadesiyle aba altından sopa gösterildi.

AKŞENER İÇİN ‘ANKARA’ İDDİASI

İYİ Parti lideri Akşener hakkında ilginç bir iddia da habere konu oldu. Söz konusu haberde, “Cumhuriyet’in ulaştığı partiden üst düzey bir yetkili de İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 'işbirliği' teklifini oyladığı GİK toplantısından çıkarken ‘Ankara’yı tekrar oylayacağım’ dediğinin altını çizerek ‘Genel başkanın, bu sözünü yerine getireceğine inanıyorum’ yorumunu yapıyor.” ifadeleri dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 95
  • Kenan EŞKİN 4 ay önce Şikayet Et
    MERAL hanımın yüzü masadan kalkıp ne ile tehtit edildiyse geri oturmasından sonraki yüz hali ile aynı yani yine o ne ise onunla tehtit ediliyor.
    Cevapla
  • Zafti 4 ay önce Şikayet Et
    Mad m öyle bu sefer de CeHaPe iyi partinin adayını desteklesin madem çıkar çatışması yok. Yapamazlar çünkü menfaatleri her şeyin üstünde.
    Cevapla
  • Barış 4 ay önce Şikayet Et
    Yüzde 40 mi yuzde 5 in içine koyacağız yüzde 5 mi yüzde 40 in içine söyle bakalım
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Oynayacakları her oyun başlarına patlayacak iyi parti geçen seçimlerdeki ittifakında cezasını çekecek millet hepsininde gerçek yüzünü gördü alavere dalavere
    Cevapla
  • Cilgin horuz 4 ay önce Şikayet Et
    Inceye uyguladiklari oyunu simdi merale uyguluyorlar. Bu chp nin basina niye Adam gibi biri gelmiyor.??
    Cevapla
  • Muharrem 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbulu Muharrem ince alır hemde çok kolayca yeni başkan Muharrem ince geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak