BBP Genel Başkanı Destici 2024 asgari ücret beklentisini açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin minimum 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini ve asgari ücretin ocak ve temmuz ayında iki kez belirlenmeye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 17.12.2023 13:24 GÜNCELLEME 17.12.2023 14:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Destici, Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen BBP Genel İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 40 yılı aşkın süredir varlığına, birliğine, bağımsızlığına savaş açmış bölücü terörle mücadele ettiğini ifade etti.

"Terör örgütünün uzantılarının TBMM'de kürsüye her çıktıklarında, devleti ve milleti hedef alan yeni ihanetlere imza attıklarını" kaydeden Destici, şunları söyledi:

"Bu ihanetin milletin kalbinde devam etmesine müdahale edilmemesini biz kabul etmedik ve etmiyoruz. Yetmiyormuş gibi bu ihanet, siyasi partilere verilen Hazine yardımı bahanesiyle finanse ediliyor. Daha iyi bölücülük yapsınlar, bunu yaparken de maddi sıkıntı çekmesinler diye Hazineden her yıl yüz milyonlarca lira para veriliyor. Yazıktır günahtır. Yazıklar olsun."

Destici, "sözde siyasi partilerin seçime girmesine, belediyeleri yönetmesine, belediyelerin terör örgütlerinin lojistik merkezlerine dönüşmesine kararlı ve kesin bir çözüm getirmenin başarılamadığını" ifade etti.

- "ASGARİ ÜCRET MİNİMUM 17 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI"

Destici, ekonominin üzerindeki baskının farkında olduklarını, emekli maaşları ve asgari ücretin yetersiz hale geldiğini söyledi.

Mustafa Destici, "Asgari ücret ocak ve temmuz ayında iki kez belirlenmeye devam edilmeli ve enflasyonun en az 10 puan üzerinde artırılmalıdır. Bu şekilde asgari ücretlimiz yüksek enflasyona ezdirilmeyecektir. Enflasyon artı, yüzde 10 refah payı verilerek, asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalıdır." ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 20 bini aştığını ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin tamamına yakınının sivil olduğunu anlatan Destici, "Bu cinayetlerde, tetiği çekenler kadar saldırı emrini verenler, saldırılara destek olanlar, göz yumanlar ve sessiz kalanlar da aynı ölçüde suçlu. Uluslararası kuruluşları yıllardır menfaatlerine alet eden sözde gelişmiş ülkeler de suçludur." dedi.

- "MAMA LOBİLERİNİN DEZENFORMASYON FAALİYETLERİNE KARŞI TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ"

Sahipsiz köpekler konusunda belediyelerin görevlerini yapmadıklarını ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Mama lobilerinin dezenformasyon faaliyetlerine karşı tedbirler almak zorundayız. Barolar Birliği bize karşı, açıklamamızdan sonra bir açıklama yaptı. Barolar Birliğinin sitesine girin, sizi mama şirketlerine yönlendiriyor. Oradan fonlanıyorlar herhalde. Hayvan derneklerinin hepsini itham etmiyorum ama hayvansever maskesi altında herhalde geçimini temin edenler de var. Mama firmaları sadece köpekleri değil, sözde hayvanseverleri de besliyor."

Destici, sorunun çözümüne ilişkin en net çözümü kendilerinin ortaya koyduğunu söyleyerek, "2008-2014 arasında Sivas Belediyesi bizdeyken büyük bir hayvan barınağı yaptık ve köpekleri toplayarak, kısırlaştırma yaptık. Biz yaptık ama bizden sonra gelenler bu sorumluluğu devam ettirmedi." dedi.

- "CUMHUR İTTİFAKI'NI ELBETTE DEĞERLI BULUYORUZ"

Destici, yerel seçimlere az zaman kaldığını, partisinin tüm seçim çevrelerini kapsayan çalışmalarının devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla seçime katılma gücümüz ve hazırlığımız var. Devletin varlığını, ülkemizin bütünlüğünü ve milletinizin istikbalini önceleyerek içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakı'nın da bir parçasıyız. Seçim işbirliği noktasında da heyetlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Cumhur İttifakı'nı elbette değerli buluyoruz, bunun içindir ki bugüne kadar bu hususta hep samimi, fedakar ve gayretli olduk. Tüm detayları, tüm ihtimalleri dikkatle ve ferasetle değerlendirecek, nihai kararı vereceğiz."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • vatandaş rıza 4 ay önce Şikayet Et
    en düşük emekli maaşının asgari üçretin üzerinde olması gerekiyor biz düşük emekli maaşı alanların açlık sınırının altında ezilmekten bıktık usandık artık insan gibi yaşamak bizimde hakkımız..
    Cevapla
  • esnaf 4 ay önce Şikayet Et
    zam gelirse ne olur artan malıyetler yuzunden daha fazlası karsımıza zam olarak gerı doner o yuzden zam yapmak yerıne enflasyonu asagıya cekıp malıyetlerı dusurmenın yıolunu bulun artık maasa zam cozum degıl
    Cevapla
  • temel 4 ay önce Şikayet Et
    sacmalik durmadan zam yerine fiatlari asagi cekin zam geldimi her seye iki kati zam geliyor degisen bir sey yok onun yerine fiatlari asagi cekin daha iyi nerde ise bir caval para bir aylik olacak bu kafa devam eder ise
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bakım merkezi sahiplerine verilen yüksek teşvik miktarları bütçeden yani milletin parasından çıkıyor bu haksız kazanç a millet olarak dur dememiz lazım
    Cevapla
  • edirneli hasan 4 ay önce Şikayet Et
    minimum 17.500 ile 20.000 TL yeterli ama öncelikli hedef enflasyonun durdurulması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!