Akşener'den hodri meydan! Savaş ilanı kabul ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski İYİ Parti İBB Grup başkanvekili İbrahim Özkan'ın açıklamaları ve parti içinde karışıklık çıkarmaya çalışan parti dışındaki kişilere çok sert cevap verdi.

GİRİŞ 19.12.2023 15:55 GÜNCELLEME 19.12.2023 17:44
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Partisinin Uşak il binasında açıklamalarda bulunan Akşener, "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtım toplantısı için geldiği Uşak'ta ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde İYİ Partili yöneticilerin istifasını değerlendirdi.



İstifa eden İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın kendisinden bağımsız şekilde yeniden seçildiğini ve disipline sevk edilen üyelerin süreç devam ederken istifa ettiklerini belirten Akşener, "Elbette giden her arkadaş için üzülürüm. Bir prensip kararı aldım ve hep uydum. Hiçbir arkadaşımıza hakaret etmedim fakat ne hikmetse ayrılan bütün arkadaşların taş attıkları tek kapı İYİ Parti'nin kapısı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum. Ben gidenlere çok üzülüyorum. Dilerdik ki bunlar olmasın."

'HİÇBİRİNDEN HABERİM YOK'

Partide CHP ile yol yürümek ile seçimlere ayrı girmek konusunun 9 saat boyunca demokratik bir çerçevede tartışıldığını belirten Akşener, "Uzun saatler konuşarak seçimlere tek başımıza girme kararı aldık. O gün gördük ki bizim partimiz kesinlikle iktidar olmalı. Bu kararı beğenmemek ve uymamak mümkündür. Buna uymazsanız istifa edersiniz, işin saygı kısmı budur. Bazı arkadaşlarımız gayet saygılı biçimde ayrıldılar, haklarında hayırlısı olsun ama bu arkadaşlarımızın başındaki arkadaşımızın ilginç bir yanı oldu. O da şu; dün bir televizyon programında benim bilgim dahilinde Ankara ve İstanbul'da pazarlıklar yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" diye konuştu.

Genel seçimlerde Millet İttifakı'nda yaşanan sürece değinen Akşener, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da hedef aldı.

MANSUR YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA: KORKAKLAR

Meral Akşener, Genel Seçim öncesi altılı masaya iki tane isim önerdiğini fakat masadan kovulduğunu ifade ederek, “Saraçhane'ye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Ben değil milletin istediğini kabul etmediler. Dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. 30 yıllık siyasi hayatımda hiç bunu yapmadım. Kongre yaptılar, üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü biz onların müstemlekesi olmuşuz onların kafalarında, öyle bir dünya yok. Dün anlatılanlara baktığımda sözler veriliyor, insanlar istifa ettiriliyor. Bu bir savaş ilanıysa kabulümdür, can baş üstüne. Çok küçümsemişler bizi. Şimdi sağdan soldan herkesi birleştirmişiz. Ezeli düşman olanları bile kardeş olmuş durumda. Onlar hep, biz tek. Canımız sağ olsun, bakalım, görelim ne yapacağız. Ben de şu masanın üstüne kellemi koydum, ister tekme atın yere düşsün ister tekrar buraya koyun sizin elinizde, siz bilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • ekrem 4 ay önce Şikayet Et
    İyi Partinin siyasi olarak yer alamayacağı , mayasının tutmayacağı tek yer HDp,HEDEp,DEM,PKK (adına ne dersek diyelim) nın çoğunlukla açıktan bazen gizliden destek verdiği CHP ile olan ittifak Masasıdır. Çünkü seçmeni bunu kabul edemiyor. MV si bile oy vermemiş. VE ne hikmetse ısrarlar bu MASAda olmaya çalıştı. beğenmese de mayasına uygun iki seçenek var , Tek yada Cumhur ittifakı
    Cevapla
  • ekrem 4 ay önce Şikayet Et
    bu nasıl demogojidir arkadaş ,
    Cevapla
  • Ercisli 4 ay önce Şikayet Et
    Noldu ablası kardeşin yamukmu yaptı sarılmalar övmeler bittimi. Yokmu okyanus ötesi talimat
    Cevapla
  • D O Ğ R U S U 4 ay önce Şikayet Et
    Tekme vurduğun masaya dönmeyecektin. O zaman karşı cenah teşhisini koydu. Hazır lokma.
    Cevapla
  • Sefergörev 4 ay önce Şikayet Et
    Meral kadin nden 4 sene ajan okuluna gitti okudu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı