Özgür Özel'den 'asgari ücret' açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 17 bin 2 liraya yükseltilen asgari ücret hakkında, "Bugün belirlenen asgari ücretin yanında, mutlaka en az 3 ayda bir asgari ücretin belirleneceğinin taahhüdünün verilmesi gerekir." dedi.

Özgür Özel'den 'asgari ücret' açıklaması!
Özgür Özel'den 'asgari ücret' açıklaması!
GİRİŞ 28.12.2023 14:23 GÜNCELLEME 28.12.2023 14:26
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 yılından geçerli olacak asgari ücrete ilişkin, "Verilen zam son 6 aydaki enflasyonu telafi eden bir zamdır. Önümüzdeki 1 yıllık enflasyon ve hayat pahalılığı ne olacak? Bugün belirlenen asgari ücretin yanında, mutlaka en az 3 ayda bir asgari ücretin belirleneceğinin taahhüdünün verilmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Sosyal Demokrasi Derneğini ziyaret ederek Genel Başkan Sami Doğan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Özel, dünyadaki bütün sosyal demokrat partilerin, kendileriyle benzer görüşe sahip derneklerle, vakıflarla sıkı ve yakın ilişki içinde olduğunu belirtti.

YENİ ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Özel, asgari ücret miktarının 17 bin 2 lira olarak belirlenmesine ilişkin soruyu, "Asgari ücretin kaç lira olduğundan çok, bugün neyi satın aldığı ve seneye neyi satın alacağı ile ilgilenmek lazım." şeklinde yanıtladı.

Bu konuda Büyük bir kandırmaca ile karşı karşıya olduklarını aktaran Özel, şöyle konuştu:

"Verilen zam son 6 aydaki enflasyonu telafi eden bir zamdır. Önümüzdeki 1 yıllık enflasyon ve hayat pahalılığı ne olacak? Bugün belirlenen asgari ücretin yanında, mutlaka en az 3 ayda bir asgari ücretin belirleneceğinin taahhüdünün verilmesi gerekir. Çünkü inanılmaz bir hayat pahalılığı var. Hiçbir mal ve hizmet 1 ay önce satın alındığı fiyata satın alınamıyor. Her gün asgari ücret erimeye devam edecek. Bunlar ‘6 ay sonra bile zam yapmayacağız, bir sene bu asgari ücret olacak.' diyorlar. Bir sene sonra bugünkü satın alınan mal, hizmet, doldurulan file bir sene sonra kaç paraya dolacak? Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu bir ülkede, asgari ücretin en az 3 ayda bir güncellenmesi lazımdır. Bu ülkenin insanlarını seviyorlarsa desinler ki 'Bunu ilan ettik ama martta oturup enflasyon farkını bir daha vereceğiz.' Bu yapılmadıktan sonra açıklanan rakamın hiçbir kıymeti yoktur.

Ayrıca bir sorun da gelir vergisi hesaplanırken asgari ücretin dahil edilmesidir. Bu yüzden asgari ücretin gelir vergisi hesaplanmasına dahil edildiği sistemde ücretliler, bu ay aldıkları maaşı her bir kademeyi aştıktan sonra kaybetmektedirler. Yılbaşı ile yıl sonu maaşları arasında, bizi burada takip eden muhabir arkadaşlarımızdan kameraman arkadaşlarımıza kadar Türkiye’deki herkesin ödediği vergi dilimi artıp, ödeyeceği vergi artacağı için eline geçen para azalacaktır. Bu konuda da bir kez daha uyarıyoruz, derhal düzenleme yapılmalıdır."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Selahattin ADANA 3 ay önce Şikayet Et
    Emrin olur özkür ! Asgari ücret Komisyonu 3 ayda değil ;15 günde bir toplansın; senimi kıracağız !!!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sen önce Bu CHP İstanbul büyük şehir belediye başkanı Atıgı İşçi Hısabin ver
    Cevapla
  • Cahil Birisi 3 ay önce Şikayet Et
    Her üç ayda bie cehpkk genel başkanı değişmeli şeklinde güncellenmeli.
    Cevapla
  • Sivasspor 3 ay önce Şikayet Et
    Sen CHP li belediyeler inde çalışan işçilerin hakkını adam gibi verde ondan sonra konuş.izmit belediyesinde eyt lilerin tazminatı 8 aydır ödenemiyor haberin varmı.
    Cevapla
  • Vatandaşın biri. 3 ay önce Şikayet Et
    ÜLKEYE ÇİVİ BİLE ÇAKMAZSINIZ, BİRDE ELEŞTİRİ YAPMIYORMUSUNUZ... İNSANI ÇİLEDEN ÇIKARTIYORSUNUZ..KESİN SESİNİZİ ARTIK...Konuşmak için konuşmayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı