Davutoğlu: Kılıçdaroğlu beni hayal kırıklığına uğrattı, "Başta böyle protokol yok" dedi

"Kılıçdaroğlu'nun Özdağ'la yaptığı sözleşmenin kendisini sükut-u hayale uğrattığını" söyleyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bu rahatsızlığını söylediğini, Kılıçdaroğlu'nun ise verdiği cevabı anlattı.

GİRİŞ 05.01.2024 14:42 GÜNCELLEME 05.01.2024 14:42
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la yaptığı protokolle ilgili konuştu. 

"ÖZDAĞ İLE YAPILAN SÖZLEŞME BENİ SÜKUT-U HAYALE UĞRATTI"

Ankara Masası programında soruları yanıtlayan Davutoğlu, "Özdağ'ın siyaset anlayışıyla altılı masanın oluşturduğu dokümanlar arasında hiçbir ortak bağ görmüyorum" diyerek şunları söyledi: 

"Beni sükut-u hayale uğratan açık ne net ifade edeyim Ümit Özdağ ile yapılan sözleşmedir. Hayatım verdiğim söze riayetle geçti. Onun dışında ne diyorum bakın Saadet Partisi’yle istediğimiz hızda gitmiyor ama ben öncelikle ahdim Saadet Partisi’yle seçimleri konuşmaktır. Sonra diğer partilerle de şimdi konuşmaya başlıyoruz çünkü artık vakti geldi. O masa dokümanlar ürettik biz, o dokümanlarla ülkeyi yönetirdik biz. Fakat o dokümanların ruhuna aykırı tavırlarıyla bilinen Sayın Özdağ’ın siyaset anlayışıyla altılı masanın oluşturduğu dokümanlar arasında hiçbir ortak bağ görmüyorum." 

Davutoğlu, "Sizi hayal kırıklığına uğratan Kılıçdaroğlu muydu?" sorusuna ise "Tabii yani Kılıçdaroğlu’nun o tutumu hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü nasıl birlikte olabileceğiz? Ben yabancı düşmanlığına karşıyım, Türkiye’deki etnik ve mezhebi fay hatlarının tahrik edilmesine karşıyım" karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU "BÖYLE BİR PROTOKOL YOK" DEMİŞ

Davutoğlu son olarak, bu kırgınlığını Kılıçdaroğlu'na söylediğini ve "Tabii tabii bunu söyledim. Başta yok böyle bir protokol dedi" ifadesine yer verdi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Yani 3 ay önce Şikayet Et
    Sen kendin bir sükutu hayalsin be Davutoğlu
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Sen tepeden tırnağa hayal kırıklığısın Bay Devitoğlu.
    Cevapla
  • Sedat yıldız 3 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu'nun ne mal olduğunu anlamayacak kadar safsan, yazık yaptığın başbakanlığa, gözümde zerre kadar değerin kalmadı
    Cevapla
  • Kozanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Sen bu ülkenin %60’ının hayal kırıklığısın!
    Cevapla
  • Senol 3 ay önce Şikayet Et
    Yangin varrr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!