Göktaş'tan il müdürlerine: Masa başında değil sahada olun!

Bakan Göktaş, "Sahada olan il müdürleri istiyorum" dedi. Göktaş, "Zaman zaman bu tarz şeyler duyuyorum, bu beni rahatsız ediyor" diye konuştu.

Göktaş'tan il müdürlerine: Masa başında değil sahada olun!
Göktaş'tan il müdürlerine: Masa başında değil sahada olun!
GİRİŞ 05.01.2024 15:22 GÜNCELLEME 05.01.2024 15:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Masa başında olan il müdürleri değil sahada olan il müdürleri istiyorum. Zaman zaman bu tarz şeyler duyuyorum, bu beni rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın yıllık faaliyetlerinin ele alındığı "İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısı", Göktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda Bakan Göktaş, il müdürlerine uyarılarda bulundu.

Etkin ve daimi bir sosyal hizmetin mesai kavramından uzak olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bizim mesaimiz sadece günü tamamlayıp bitirdiğimiz bir işi değil devletimizin milletimiz karşısında temsiliyetini de içeren bir iş" görüşünü paylaştı.

Sosyal hizmetler sayesinde millet ile devlet arasındaki ilişkinin güçlendiğine işaret eden Göktaş, "Hepimiz, bu sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. Bu, bizim vicdani, bir o kadar da tarihi sorumluluğumuz. Bu bakanlık, kul hakkının olduğu bir bakanlık. Bu bakanlıkta yaptığımız her davranışın bir sonucu, her hatanın bir vebali var. İşimizin insan hayatına dokunan bir iş olduğunu unutmadan çalışmamız, bu nedenle oldukça kıymetli ve hayatidir" değerlendirmesini yaptı.

"ŞEHRİNİZDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN BİR DERDİ OLDUĞUNDA DERMAN OLARAK AKLINA İLK SİZ GELMELİSİNİZ"

Göktaş, il müdürlerinin hizmet makamında olmanın bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini belirterek, "Şehrinizdeki vatandaşlarımızın bir derdi olduğunda derman olarak aklına ilk siz gelmelisiniz. Kurumlarımızdaki tüm vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde sizin de katkınız olmalı" ifadelerini kullandı.

İl müdürlerine Bakanlığa bağlı illerdeki tüm kuruluşları düzenli ziyaret etmeleri talimatını veren Göktaş, şunları kaydetti:

"Masa başında olan il müdürleri değil sahada olan il müdürleri istiyorum. Zaman zaman bu tarz şeyler duyuyorum, bu beni rahatsız ediyor. Aksi durumda davrananların hepsi karşısında beni bulur. Bu anlamda il müdürlerimizden proaktif ve dinamik bir yaklaşım bekliyorum."

En ufak ihmalin bazen insanların hayatına mal olabildiğini belirten Göktaş, il müdürlerine en küçük bir iddianın dahi üzerine düşmeleri ve ivedilikle hareket etmeleri talimatını verdi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Filiz 3 ay önce Şikayet Et
    Iyi calisan arkadsslar.klursa dahs guzel olur birazda torpile mudahale.edin is bulamiyoruz
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    BENCE SAHAYA HİÇ İNMEYİN aksi halde agzinizin payını fena halde alırsınız sizin yerinizde olsam bırakın sahaya inmeyi pencereden bile bakmazdim
    Cevapla
  • Refik MELAN 3 ay önce Şikayet Et
    Helal sana Schaarbeekli hemşerim, devletin memuru olup devletin malı deniz yemeyen warken anlayışındakileri silip atmak nasip olsun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Mahinur hanım çok caliskansınız. Lakin bürokratlarla uğraşmak zor. sizi çabuk yıpratır. Bagirsaniz da çağırsaniz da onlar alışkanlıklarından odun vermezler. inşallah sizi de kendilerine benzetmezler. Sizin gibi çalışkan ve vatansever insanlara çok ihtiyaç var lakin iş ehline bırakılmıyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    darısı diyer kurumlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"