Fatma Şahin çiftçilerle birlikte hasat yaptı

Mesthöyük köyüne giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin çiftçilerle karşılaştı, sohbet etti ve hasada katıldı.

GİRİŞ 06.01.2024 14:52 GÜNCELLEME 06.01.2024 14:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mesthöyük köyüne giderken, hasat yapan çiftçilerle denk geldi. Şahin, çiftçilerle aralarında geçen sohbeti sosyal medya hesabından paylaştı.

ÇİFTÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Çiftçiler, yapılan hizmetler karşısında teşekkürlerini iletti. Tarlada çiftçilerin hasat sevincine de ortak olan Fatma Şahin, yapılan ve yapılacak projeler hakkında konuştu.

Traktöre de binen Fatma Şahin, yol boyunca bir çiftçi ile olan muhabbet dikkatlerden kaçmadı. İşte çiftçi ile Şahin arasında geçen o diyalog:

Fatma Şahin: Çiftçimizin cebinin rahat etmesi lazım. Biz 40 bin çiftçimize mazot desteği verdik. Çiftçi Kart hazırladık o kartta da çok ciddi destekler verildi.

Çiftçi: Evet başkanım biz de aldık sağ olun.

Fatma Şahin: Bu yeşil ekonomi, her şey çiftçi ve toprakta başlıyor. Bir de sulama kanallarını tamamladık.

Çiftçi: Evet Allah razı olsun ondan çok memnunuz.

Fatma Şahin: Buranın sulaması ile ilgili şimdi İslahiye tarafından başladı ve çalışmalar devam. Bu bölgenin elektrikten dolayı maliyetini de düşürmemiz lazım. Ondan da güneş enerjisi yatırımı yapıyoruz.

Çiftçi: Başkanım kanaldan çok memnunuz, çok işimize yaradı, çok iyi bir proje, Allah razı olsun.

Sohbet sırasında ise çiftçiler Fatma Şahin’in yanlarında olduğu için duydukları sevinci dile getirerek şunları söyledi:

"DESTEKLER HER YIL AZALMIYOR ARTIYOR"

2014’ten bugüne kadar hep çiftçiyi destekledi. Bu destekler her yıl azalmıyor artıyor, devamını da bekliyoruz. Bulunduğumuz arazide her zaman mazot, gübre, ekipman desteğinde bulundu. 6 Şubat depremleri sonrası ekipmanlarımız enkaz altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ekipmanını getirdiler, indirdiler. ‘Buyurun sizin emrinizde’ dediler. Sulama ile ilgili büyük eksiklerimiz oldu. Çünkü depo ve ambarlarımız çöktü. Bunlarla da ilgili gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık.

FATMA ŞAHİN'İN TARIMA HASSASİYETİ

Bilindiği üzere Başkan Fatma Şahin, çiftçilere önemli olanaklar sağlıyor.

Bu olanakların arasında, mazot, gübre, sulama, ekipman gibi unsurlar da yer alıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Çiftçi Kart uygulaması ile de Türkiye’de ilk olan bir uygulamaya imza attı.

Çiftçi kart uygulaması ile yüzde 100 hibeli olarak mazot desteği sağlandı.

Çiftçi Kart ile başlayan uygulama kapsamında ilk mazot dağıtımını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gerçekleştirmiş oldu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Antepli 3 ay önce Şikayet Et
    Ekmek kaç lira oldu.
    Cevapla
  • Adem 3 ay önce Şikayet Et
    Yeter Fatma Şahin lerden bıktık. Bi gidin artık. Gaziantep ve şehitlerimize yeni yüzler, yeni heyecanlar lazım.
    Cevapla
  • Antepli 3 ay önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar akp nin adaylarına oy verdim ama artık bitti antep göç yuvası oldu adamı olan işe giriyor adaletsizlik diz boyu artık bitti
    Cevapla
  • Tosuny 3 ay önce Şikayet Et
    Bütün feministler gıcıktır. Hiç birini sevmem. Hele bahçemde kini hiç sevmem
    Cevapla
  • Metin 3 ay önce Şikayet Et
    Gaziantepe taze kan gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?