Mustafa Destici duyurdu! BBP'den İstanbul açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de basın toplantısında konuştu. AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum hakkında açıklamada bulunan Destici, partisinin İstanbul seçimleriyle ilgili kararını açıkladı.

Mustafa Destici duyurdu! BBP'den İstanbul açıklaması
Mustafa Destici duyurdu! BBP'den İstanbul açıklaması
GİRİŞ 08.01.2024 14:18 GÜNCELLEME 08.01.2024 15:50
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Büyük Brilik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de Parlamento Muhabirleri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan Destici, "Biz İstanbul'da aday göstermeme eğilimindeyiz. Murat Kurum'a hayırlı olsun diyorum" dedi.

Muharrem İnce'den Murat Kurum yorumu: Bence en iyi adayı koydularMuharrem İnce'den Murat Kurum yorumu




Destici açıklamasında, ''AK Parti ile MHP arasındaki görüşmeler neredeyse tamamlandı.Uzlaşıyla ve görüş birliğiyle sonuçlandı. BBP ve Yeniden Refah'la görüşmeler devam etmektedir. Mutlaka ayrı gireceğimiz yerler olacaktır. Birlikte seçime gireceğimiz yerler olacaktır. Genel fotoğraf çerçevesinde elbette iş birliği içinde sçime girilecektir. Bu iş birliği genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de başarıyla çıkacaktır. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum olmak üzere başkan adaylarını arayıp tebrik ettim.'' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "İfade ettiklerinizden yola çıkarak İstanbul'dan aday çıkarmayıp Murat Kurum'u destekleyeceğinizi söyleyebilir miyiz?" sorusuna Destici, "Bunu söyleyebilirim, bunda bir beis yok. Heyetlerimiz görüşmelerine devam ettiği için bu görüşmeler bittiğinde bunu söylemek daha doğru olur. Ama bizim eğilimimiz bu yönde." yanıtını verdi.

CAN ATALAY YORUMU: ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ

Anayasa Mahkemesinin, Can Atalay hakkındaki ikinci "hak ihlali" kararı ile Yargıtay'ın kararını hatırlatan Destici, "Anayasa Mahkemesinin bu konudaki kararını ve ısrarını anlamakta zorluk çekiyoruz." ifadesini kullandı.

Can Atalay ile ilgili kararın kesinleştiğini bildiren Destici, "Cezanın kesinleştiği yerde Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı vermesi kabul edilebilir değil. Ceza kesinleşmemiş olsaydı bunu yapabilirdi." dedi.

Anayasa Mahkemesi gibi Yargıtay'ın da bir üst mahkeme olduğunu belirten Destici, bu mahkemelerin görev alanlarının belli olduğunu kaydetti. Destici, "Anayasa Mahkemesinin, Yargıtay'ın alanına müdahale ettiğini düşünüyoruz. Kendisini Yargıtay'ın yerine koyduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesine "18 yıl ceza almış birisini neden Anayasa Mahkemesi kurtarmaya çalışır?" diye soran Destici, "Anayasa Mahkemesi Can Atalay kararı ile sınıfta kalmıştır." ifadesini kullandı.

GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞ OLDU

Genel seçimlerdeki ittifakların yerel seçimlerde de devam ettirilmeye çalışıldığını anımsatan Destici, Millet İttifakı'nın dağılmış bir görüntü içerisinde olduğunu kaydetti. Destici, "CHP'nin, seçimleri kazanmak için bu şartlarda PKK'nın siyasi partisiyle işbirliği yapmak dışında bir seçeneği kalmadı gibi gözüküyor. CHP'nin bundan bir şikayeti de yok. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu dönemdeki politikalar, Özgür Özel'in genel başkan olduğu dönemde de devam ettiriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • YILMAZ 3 ay önce Şikayet Et
    Her oy değerlidir. Teşekkürler sayın DESTİCİ.
    Cevapla
  • Abdullah 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın Destici başkanıma selamlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan BBP başkanı kadar olamadı yazık çok yazık!
    Cevapla
  • Adem 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş emeklinin durumu vahim.. çözüm bekliyoruz..
    Cevapla
  • Selahattin 3 ay önce Şikayet Et
    Toplam 200 adet oyun yok destek versen ne vermesen ne boş boş şof yapmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'