Resul Kurt açıkladı! Adıyaman sağlık tesislerine kavuşuyor

Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Adıyaman’ın hastane ve sağlık tesisi ihtiyacı çözülüyor dedi.

Resul Kurt açıkladı! Adıyaman sağlık tesislerine kavuşuyor
Resul Kurt açıkladı! Adıyaman sağlık tesislerine kavuşuyor
GİRİŞ 09.01.2024 18:33 GÜNCELLEME 09.01.2024 18:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milletvekili Kurt; Adıyaman'da Milletvekillerimiz İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ile birlikte şehrimizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda yapımı devam eden ve 2024 yılında yatırım programına alınan Sağlık yatırımları ile Adıyaman’ın önümüzdeki yılları kapsayacak şekilde sağlık tesisi ihtiyacının karşılanacağını açıkladı.

Adıyaman'daki sağlık tesislerini birebir takip eden Sağlık Bakanı Dr  Fahrettin Koca’ya, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Yorulmaz’a ve Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç‘a teşekkür etti.

Adıyamanda devam eden sağlık yatırımlarını açıklayan Milletvekili Kurt :

300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

55.664 m2 alan üzerine 84.829 m2 kapalı alana sahip yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 378 Yatak kapasitesine sahiptir. Mart 2024 te tamamlanması planlanmaktadır.

150 yataklı Devlet Hastanesi

22.040 m2 arsa üzerine, toplam 25.920 m2 kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edilecek. Hastanede 191 yatak, 68 poliklinik, 6 ameliyathane olacak. İnşaat temel aşamasında olup 2025 yılı ortasında tamamlanması öngörülmektedir.

Petrol Mahallesi

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi + Umke Birimi ve Deposu+ Sağlık Müdürlüğü Deposu + Garaj + Soğuk Zincir Aşı Deposu) Yapım işinin Temmuz 2024 'te tamamlanması planlanmaktadır.

Çelikhan 50 Yataklı Acil Durum Hastanesi

11.10.2023 tarihinde yer teslimi yapılarak başlanmış olup İşin süresi 150 gündür.

Adıyaman'ın sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya dönük olarak aşağısaki sağlık tesislerinin Yatırım Programına alınması için Sağlık Bakanlığı tarafından çalışmalar devam etmektedir;

1) Adıyaman'da yeni bir hastane inşaatı,
2) Altınşehir Mahallesi 150 Yataklı Devlet Hastanesi,
3) Kahta 125 Yataklı Devlet Hastanesi.

Ayrıca Kahta 25 Ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışmaları devam etmektedir.
 
Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü Binasının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Dönüştürülmesi işi 18.12.2023 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Mart 2024 'te tamamlanması planlanmaktadır.

Besni Devlet Hastanesi Ek Bina Proje çalışmaları tamamlanmıştır. 12’si diş polikliniği, 12 branş polikliniği ve destek odaları şeklinde planlanmıştır.

Ayrıca Adıyaman Merkez ve İlçeleri ile belde ve köylerde de çok sayıda Sağlık Evi, Aile Sağlığı Merkezi ve ASHİ proje ve inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mustafa kale 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın adıyaman milletvekilleri hastane yatırımlarınız çok ğüzel ama ğölbaşı hiç yok neden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi