Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu paylaşımı: Gurur duy Türkiye!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Uzay Misyonu çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyon’una gidecek olan Alper Gezravcı ile ilgili hazırlanan filmin paylaşımını yaptı. Yüzleri güldüren film sosyal medyada ilgi gördü.

GİRİŞ 10.01.2024 21:16 GÜNCELLEME 10.01.2024 23:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de uluslararası uzay istasyonuna hareket edecek.

Türkiye uzay ajansı TUA, bu misyonu konu alan reklam filmini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millî “Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. Gurur Duy Türkiye! paylaştı.” cümleleriyle paylaştı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da “O İş bizde Gurur Duy Türkiye” notuyla paylaştığı film, kısa sürede sosyal medyada ilgi odağı haline gedi.

Filmde astronot adaylığı başvurusunda bulunmak isteyen küçük bir kızın hikayesi anlatılıyor. TUA mühendisleri tarafından görüşmeye alınan ve dikkatle adaylığı değerlendirilen küçük kız, görüşme sonrası ABD’de karantinada olan Alper Gezeravcı ile tanışıyor. İkili arasında geçen diyalogda küçük kızın Alper Gezeravcı’ya mülakat yaptığı anlar yüzleri güldürüyor.

Görüşmenin sonunda küçük kız bu seferlik sen git diyerek Alper Gezeravcı’ya onay veriyor.

Daha sonra ilk astronotumuz “Ama arkadaşlarına söyle bundan sonraki görevler için sana güveniyoruz” Türkiye’nin geleceği çocuk ve gençleri motive ediyor.

Baş rolde Zeynep karakterini Sinem Karaçoban’ın oynadığı filmin yönetmenliğini Kıvanç Baruönü yaptı.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • Muhsin 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH Amin
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 4 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten böyle çocuklarımız var ve Allah'ın izniyle (CC) kendi roketimizi yapar uzaya çıkarız. Yeterki yönetimdekiler hain olmasın, gençlerin önünü açıp destek sağlasın. Bu gün dünyada savaş seyrini değiştiren S/İHA' larımız var. Teknolojide hızla ilerliyoruz. Çünkü aktif bir liderimiz var.
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Birşeylere inanarak giriş yapersan,şans az da olsa başarma ihtimalin var.yapmazsan,zaten kaybetmisn demektir.
    Cevapla
  • Tuğra 4 ay önce Şikayet Et
    Reis iki sene evvel,biz uzaya gidecegiz,dediginde mevcut kitle ve yandaşları alay etmişlerdi.sandılar türkiye riket ucuracak,uzaya gidecek.ama reisin demek istedigi işte buydu.ve aynen uzaya gidiyoruz.
    Cevapla
  • Recep IŞIK 4 ay önce Şikayet Et
    Ben buradan ÇAYIROVA dan boşuna demiyorum sayın BAŞBUĞUM,LİDERİM R.T.ERDOĞ AN bey efendi 20 senede ülkemizi KARANLIK-KÖHNE çağdan alıp UZAY ÇAĞINA taşıdı UZAY ÇAĞINA!IŞIK ÖTESİ ÇAĞA TAŞIDI IŞIK ÖTESİ ÇAĞA!Yüce Yaratan benim HADİM ÜL HARAMEYNİMİN yar ve yardımcısı,yolu açık bahtı APAK,sağlık ve mutluluğu heep ama hep sürekli olsun.Durmak durdurulmak yok UÇARAKTA DEĞİL IŞIK HIZI YOLA DEVAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Reisi'nin kaza öncesindeki son görüntüleri
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?