Yenilik Partisi, yerel seçime katılmayacak

Yenilik Partisi’nin, 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmayacağı açıklandı.

GİRİŞ 12.01.2024 11:42 GÜNCELLEME 12.01.2024 16:32
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Yenilik Partisi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmayacağını Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi. Böylece seçime katılan parti sayısı 36'dan 35'e düştü.

Öte yandan seçim takvimine göre 10 Ocak 2024, siyasi partilerin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya bildirmelerinin son günüydü. Seçime katılacağını bildiren partilerin tamamı adaylarını merkez yoklaması yapmadan (ön seçim yapmadan) belirleyeceklerini YSK'ya bildirdi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 139
  • batandaş 3 ay önce Şikayet Et
    ama niyee
    Cevapla
  • Gripin 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede herşeyde olduğu gibi siyaset yapabilmek için de para lazım o da bu garipte yok. Aslında potansiyel görseler yağdırırlar ama..
    Cevapla
  • Yunus 3 ay önce Şikayet Et
    Bak şimdi çok üzüldüm.eger seçimlere girse idi . bütün illeri alırdı.alıp vebale felan girmeyeyim diye girmiyordur.hassas küçük enişte
    Cevapla
  • ALİ EKİZ 3 ay önce Şikayet Et
    muhasebeciler odası seçimine katılmak istese ona da izin vermezler
    Cevapla
  • user 3 ay önce Şikayet Et
    Siyasete girip ülkeyi yönetmeye talip olmak büyük sorumluluk isteyen bir iştir. Yanlışın neresinden dönersen evladır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!