Türk halkının yüzde 68,6'sı rahatsız: CHP'nin hamlesine tepki!

Alınan şehit haberlerinin ardından TBMM’de imzalanan ortak kınama bildirisine CHP’ye halk tepkisinin yüzde 62,4 olduğu ortaya çıktı.

Türk halkının yüzde 68,6'sı rahatsız: CHP'nin hamlesine tepki!
Türk halkının yüzde 68,6'sı rahatsız: CHP'nin hamlesine tepki!
GİRİŞ 12.01.2024 13:04 GÜNCELLEME 12.01.2024 15:00
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Areda Survey, CHP-DEM Parti ittifakını Türk halkının nasıl değerlendirdiğini araştırdı. Türkiye genelinde 2.094 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırmada, halkın yüzde 68,6’sı CHP-DEM Parti ittifakını desteklemiyor. DEM parti seçmeninin yüzde 56,8’i, CHP seçmeninin ise yüzde 41,3’ü bu ittifakı istemiyor.

Alınan şehit haberlerinin ardından TBMM’de imzalanan ortak kınama bildirisine CHP’nin imza atmamasını da Türk halkının yüzde 62,4’ü doğru bulmuyor.

ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMAYAN CHP’YE YÜZDE 62,4’TEN TEPKİ

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 12 askerimiz şehit olmuştu. Bu menfur saldırı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin katılımıyla ortak bir bildiri yayınlanarak terör örgütü PKK kınandı. CHP ve DEM Parti ise bu ortak bildiriye imza atmadı. CHP ayrıca PKK’nın adı geçmeyen başka bir bildiri yayınladı.

Areda Survey araştırma şirketi CHP’nin bu tavrını halka sordu. Türkiye genelinde 2.094 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırmada, halkın yüzde 62,4’ü CHP’nin ortak bildiriye imza atmamasını yanlış bulduğunu ifade etti.

CHP-DEM PARTİ İTTİFAKI ÇOĞUNLUK TARAFINDAN DESTEK GÖRMÜYOR

Aynı araştırmada katılımcılara, CHP-DEM Parti ittifakı hakkında ne düşündükleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 31,4’ü bu ittifakı desteklerken, yüzde 68,6’sı CHP-DEM Parti ittifakını desteklemediğini dile getirdi. Ayrıca 14 Mayıs seçimlerinde CHP’ye oy verdiğini belirten vatandaşların yüzde 41,3’ü; DEM Parti’ye oy verdiğini belirtenlerin ise yüzde 56,8’i bu ittifakı desteklemiyor.

YUSUF AKIN: CHP OY KAYBINI DEM PARTİ İTTİFAKI İLE ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR

Areda Survey Genel Müdürü Yusuf Akın araştırma sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi:

CHP, İYİ Parti’nin desteğini geri çekmesi sonucunda yaşayacağı oy kaybını, DEM Parti ittifakı ile önlemeye çalıştığını gözlemliyoruz. CHP tabanındaki DEM Parti ittifakına, yüzde 58,7 oranıyla destek verilmesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyoruz. DEM Parti tabanında bu ittifaktan rahatsızlığını belirten yüzde 58,8’inin ise CHP’de siyasi anlamda bir karşılık göremediği için bu ittifaktan rahatsızlık duyduğunu ön görüyoruz.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 2 bin 94 kişinin katıldığı ve 28 Aralık 2023 – 02 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 85
  • mete 3 ay önce Şikayet Et
    eğer oran bu ise vay halimize. yüzde 37 doğru bulmuş. bu nedir.
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Uyar uyar boş yenilgi hezimet hüsran bunlarda akıllanmıyor.Millet yüksek enflasyona rağmen CHP'ye güvenmiyor
    Cevapla
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Düşmanla ortaklık yapana kim guvenir artık idamı çıkarın
    Cevapla
  • tepki 3 ay önce Şikayet Et
    o rahatsiz olmayan sehit geldigi zaman mutlu olanlar da pkk ve heykele tapan laikler chp ulkenin en buyuk terør partisi
    Cevapla
  • Ali haydar 3 ay önce Şikayet Et
    Chp kesinlikle turk partisi deyildir, bunu soylemeyen, yazmayan hainde ote haindir.
    Cevapla
  • Melek 3 ay önce Şikayet Et
    CHP genel başkanı ne yazık ki iki kişi şu anda ne yapacakları da ortada iki başlı bir parti nin kararı bu kadar sağlıklı olabilir anca chp olanlar düşünsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!