Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın teslim törenine katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ocak tarihinde Yalova’nın Altınova ilçesinde, TCG Anadolu’dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ikinci en büyük gemisi olacak TCG Derya’nın teslim törenine katılacak.

GİRİŞ 15.01.2024 17:19 GÜNCELLEME 15.01.2024 17:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yalova’nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde inşa edilen ve testleri tamamlanan TCG Derya, düzenlenen törenle TSK’ya teslim edilecek. 19 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

TCG Derya ile yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerinin denizde süratli şekilde yapılması sağlanacak. 199,9 metre uzunluğuna ve 24,4 metre genişliğe sahip olan TCG Derya, 9 bin ton dizel, bin ton jet yakıtı, bin 200 ton su ve 400 ton mühimmat taşıma kapasitesine sahip. Gemide ayrıca insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçların, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının belirli seviyede bakım ve onarımları da yapılacak.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Ekmeğimizden kısıp savunmaya yatırmak şart yoksa güçzüz bir Türkiye işgal edilmek ve bölünüp parçalanmak için kolay Lokma olur
    Cevapla
  • TÜRK beyi 3 ay önce Şikayet Et
    Ateşten coğrafyamızda güçlü olan ayakta kalacak. Deniz araçları ve etkili füzeler çok çok gerekli. REİS tehlikeyi yıllar önce gördü ve savunma sanayii tam kapasite devam. Başka Türkiye yok.!
    Cevapla
  • Dertli&Dost 3 ay önce Şikayet Et
    Başta ABD Batılı Mütefikleri Bize Karşı Bir Savaşa Girecekleri Pkk Kurulduğundan Bu Güne Artarak Devam Ediyor. Irakın Parçalanması 36.parelel.Suriyenin Parçalanması. Yunanistanın Silahdırılması. Bize Uygulanan Anbargolar. REİS Canla Başla Ülkemizi savunmak İçin Silah Sanayiini En Üst Seviyeye Çıkararak Hazırlıklara Devam Ediyor. Vatan İçin Durmak Yok Yola Devam.
    Cevapla
  • ankaralı 3 ay önce Şikayet Et
    reis icraat yapar chpkk heykel yapar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Adam çalışıyor bre. oyum bundan sonra Akepeye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!