Yahudi Haham Yisroel Dovid'den Netanyahu'ya sert sözler! O bir kafirdir

Siyonistlere karşı Yahudi hareketi Uluslararası Neturei Karta Vakfı Başkanı Yisroel Dovid Weiss, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu. Weiss, Netanyahu ve İsrail'e yönelik gerçekleri anlattı.

GİRİŞ 18.01.2024 13:48 GÜNCELLEME 18.01.2024 13:48
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Siyonistlere karşı Yahudi hareketi Uluslararası Neturei Karta Vakfı Başkanı Yisroel Dovid Weiss, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a gelme amacını açıklayan Weiss, "İstanbul’a New York’tan geldim.Filistin’e Özgürlük konferansı için geldim, çünkü bütün dünya endişe içinde, tüm dünya Tanrı korkusu olanlar, insanlığı olanların canı yanıyor Gazze’de kıyıma uğrayanlarla beraber." dedi.

YAHUDİLİK VE SİYONİZM ARASINDAKİ FARK

İsrail'in Filistin'deki soykırımına karşı olan Weiss'a Yavuz Selvi kendileri ile İsrail yönetimi arasındaki farkı sordu.
Dovid Weiss, "Yahudilik ve Siyonistlik arasındaki farkı açıklayayım, Yahudi ailelerden geliyorlar Siyonistler, ancak onlar kendilerini farklılaştırdı , Yahudilikten uzaklaştı. Yahudilik 3 bin yıllık  Tanrıya hizmet eden bir din. Yahudilik bugün de budur, Tanrıya hizmet etmek ve Tevrat’ın buyruklarını uygulamaktır.ve Tevrat’ta bizlere ilk olarak orada herhangi bir Yahudi hakimiyeti kurmamız yasaklar. Yahudi bir devlet, Yahudi bir oluşum, varlık kurmak yasaktır. Ve bu dünyadaki Tevrat’a inanan diğer Yahudiler tarafında kabul ediliyor ve saygı duyuluyor. Orada bir Yahudi devleti var etmek bize yasaklanmış." ifadelerini kullandı.

"BİZİM O BÖLGEDE ÖLDÜREREK ELE GEÇİRİLEN BİR DEVLET KURMAMIZ YASAKLANDI"

"İkinci olarak bize çalarak ve öldürerek ele geçirilen bir devlet kurmamız yasaklandı." diyen Weiss, "İsrail hükümeti Gazze’nin insanlarından, Filistinlilerden evleri, arsaları hayatları alınarak kuruldu. Bu kabul edilemez. Bu bizim Yahudiliğimiz değil. Burada Siyonistleri görebilirsiniz bizim inancımız 3 bin yıllık, tüm hahamlar dindar insanları Tevrat’a inananlar…Ancak Siyonistler 130-150 yıl önce geldiler ve bir hareket oluşturdular. Milliyetçi bir hareket. Yahudilikle hiçbir alakası yok. 

Hiçbiri başını kapatmıyor görüyorsunuz normalde başlarını kapatmaları gerekir Tanrıya inanıyorlarsa, hiç biri kapatmıyor. Kendilerine Yahudi diyorlar ancak Tanrıya karşı geliyorlar, Yahudi devlet değil milliyetçi bir hareket, biz bizi koruması için Tanrıya güveniyoruz onlar ise silahlarına güveniyorlar." açıklamalarında bulundu. 

"NETANYAHU YAHUDİ DEĞİL,TANRIYA KARŞI GELİYOR"

Yisroel Dovid Weiss Netanyahu için önemli tespitlerde bulunurken,"(Netanyahu ) Yahudi değil. Tanrıya karşı geliyor. Yahudi bir aileden geliyor belki evet ama kendini Yahudilikten uzaklaştırmış, Yahudi dinini yaşamıyor. O bir kafir. Onun açıklamaları Yahudiliği temsil etmiyor. Şeytanı temsil ediyor." dedi.

"DÜNYA LİDERLERİ SİYONİSTLERİN UYDURDUĞU HİKAYELERE İNANIYORLAR"

Dünya liderlerini tavrına değinen Weiss, "Dünya liderleri Siyonistlerin uydurduğu hikayelere inanıyor. Tamamen yanlış ama onu kabul ediyorlar bu şeytanın işi. Dünya sessiz, dünya liderleri İsrail’e hak veriyor. Ancak bu mantığa ters. Anlamsız. İnsanlar bu milliyetçi devletin kurulması yüzünden ölüyor. Ondan önce orada huzur vardı İsrail devleti kurulmadan önce Yahudiler ve Müslümanlar birlikte yaşıyorlardı.

Dünyanın her yerinden hahamlar Siyonizm başladığından beri onları yalancı ve hırsız olduğunu söylüyor. Tevrat’ın adına konuşmuyorlar. Nasıl oluyor da dünyanın her yerinde tüm dindar hahamların tamamı İsrail devletine karşı oluyor? Bizim bir Yahudi devleti kurmamız yasak, çok dindar bir devlet olsa bile bu yasaklanmış Tevratı suçlarını aklamak için kullanıyorlar." dedi.

"TANRIYA FİLİSTİN İÇİN DUA EDİYORUZ"

Netanyahu'nun Lahey'de yargılanmasına da değinen Weiss son olarak, "Mahkeme umarım yaptıkları konusunda onları mahkum eder ve suçlu ilan edilirler. Bilmelerini istiyoruz ki işgal edilmiş Filistin topraklarında ve tüm dünyada yaşayan Yahudiler, acı çekiyoruz, ağlıyoruz, acılarını hissediyoruz, bu bizim için ikinci Nekbe. Bu bizim adımıza yapılıyor bu yüzden daha acı. Her gün ağlıyoruz umuyoruz Tanrıya dua ediyoruz Gazze ve Filistin’de işgalin sona ermesi için" açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Neo Osmanlıcı 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudilerin hepsi aynıdır lanetlenmişlerdir Kur'an da en çok bahsedilen millet Yahudilerdir bunlar iyi bir söz dedi diye bizim millet hemen inanır
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    iyi polis kötü polis
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar safız ; hoşumuza giden bir söz edince hemen inanıyoruz ; buda bizim en büyük hatamız....!!!
    Cevapla
  • Akın 3 ay önce Şikayet Et
    Bunların hiçbirine güvenilmez.taktik yapıyorlar
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Ama hepsi bir değil. Kitap ehlinden dosdoğru hareket edip ibadetten vazgeçmeyen, geceleri secdeye kapanarak Allah'ın ayetlerini okuyan bir bölük de var. (Ali İmran 113)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı