Fatih'ten yeniden aday gösterilen Ergün Turan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın yeniden Fatih'ten aday olduğunu açıkladı. Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti, geçmiş dönem yapılan çalışmaları ve gelecek döneme dair projeleri anlattı.

Fatih'ten yeniden aday gösterilen Ergün Turan'dan açıklama
Fatih'ten yeniden aday gösterilen Ergün Turan'dan açıklama
GİRİŞ 20.01.2024 17:36 GÜNCELLEME 21.01.2024 11:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda AK Parti'nin İstanbul adaylarını açıkladı. 

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, yeniden aday gösterildi. Adaylığı duyurulan Turan, açıklama yaptı. 

"FATİH İSTANBUL'UN KALBİDİR"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleryle, yeniden Fatih Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmiş olmamdan büyük bir onur duyuyorum" diyen Turan, "Bu vesileyle dua ve teveccühleriyle, destekleriyle, her zaman yanımızda olan Fatihli hemşehrilerime, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımıza, cumhur ittifakımızın tüm mensuplarına, hassaten, ülkemize armağan ettiği kalkınma ve adil hizmet odaklı belediyecilik vizyonuyla önümüzde çığır açan muhterem Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı. Turan, açıklamasına şöyle devam etti: 

"Fatih  İstanbul’un kalbidir, azizdir.  Bu aziz şehre hizmette aslolan, her zerresiyle yaşayan bu şehri, özünden bir şey eksiltmeden, tarihi,sosyal ve kültürel değerlerini muhafaza ederek, zamanın ruhuna uygun hizmetler projeler yapmaktır.  Emanetçisi olduğumuz şehrin değerlerine yeni değerler katmaktır.

Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını büyük umutlarla araladığımız tarihi bir sürecin içindeyiz.

Geride bıraktığımız 5 yılda yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın güvencesidir. Hamd olsun, tek bir dakikayı bile ziyan etmeden çalışmaya, ilçemize hizmet üretmeye çalıştık.

5 yılın sonunda, geriye dönüp baktığımızda, her alanda “bambaşka bir Fatih var” diyebildiğimiz için mutluyum. Attığımız her adımda, şu hususa çok dikkat ettik:

Geçmişin değerlerine sahip çıkmak, fiziki ve sosyal anlamda geleceğin inşasına özen göstermek.

Ancak daha çok hayalimiz, gerçekleşmeyi bekleyen projelerimiz var. Bizimkisi uzun soluklu bir medeniyet yolculuğu. Bunun da farkındayız. Bu yolu azimle, kararlılıkla, samimiyetle, vefayla birlikte yürüyeceğiz. İlçemizi gönüller kazana kazana, çok çalışarak yarınların Türkiye’sine taşıyacağız inşallah.

Bizim ana gayemiz; yaptığımız her bir projenin, insanların yüzünde bir gülümseme oluşturabilmesi, yaptığımız işlerle onları mutlu edebilmek. 

"GEÇTİĞİMİZ 5 YILLIK SÜREÇ FATİH'İMİZ İÇİN HİZMETLERLE DOLU OLDU"

Hamdolsun geçtiğimiz 5 yıllık süreç, Fatih’imiz için hizmetlerle dolu bir yıl oldu. Gerek fiziki, gerek sosyal belediyecilikte gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ciddi mesafeler kat ettik.

Geçmişin değerlerine sahip çıkarken, Geleceğin inşasını da ihmal etmedik. Her işin merkezine “insanı” koyduk. 

Aile yaşamını destekleyecek yatırımlara ağırlık verdik. Yeşiliyle, havasıyla, sokak hayvanıyla tüm canlı yaşamını koruduk, yaşattık. İlçemizi gönüllerle birlikte inşa etmeye özen gösterdik.

Fatih’i ve Fatihlileri hak ettiği değerle buluşturmak için, stratejik bir yönetim yaklaşımıyla hareket ettik, 8.500 yıllık medeniyete ev sahipliği yapan Suriçi Fatih’e hizmet ederken, yaşam kalitesinin sürekli gelişmesini asli görev bildik ve gelişme endekslerimizi oluşturarak; izleme, ölçme ve değerlendirme mekanizması oluşturduk. 

Bize emanet edilen yetki ve kaynakları, yaşam kalitesini artırmaya hizmet edecek projelere yansıtarak, Fatih’in kısa, orta ve uzun vadede kalkınmasını hedefledik. 

Bu felsefenin izdüşümünü somut örneklerle ifade edecek olursak; Eğitim Endeksini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz Kütüphaneler, Gençlik Merkezleri, Akademiler, 

Sosyal Kapsama endeksini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz; Kadın Eğitim Birimleri, Anne Çocuk Merkezleri, Çocuk Durakları, Yaşlıların aktif yaşama katılımlarını mümkün kılan Yadigar Kahve Projesi, İstihdama yönelik profesyonel eğitimlerin verildiği Gastro-Sanat gibi vizyon projeler, Sosyal Yaşam Endeksini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz Spor Merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Yaşam Merkezleri, Otopark projeleri ve yeni dönem için planladığımız Otopark Yönetim Modeli, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı gibi vizyon projeler, Çevresel Performans endeksini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz; Donatı odaklı dönüşüm yaklaşımı, Fatihlilere nefes almaları ve ailecek kaliteli vakit geçirmeleri için oluşturulan Yeşil Alan ve Parklar, Millet Bahçeleri, Yedikule ve Ayvansaray gibi Kent Bahçeleri, Miras Fatih markası altında yürüttüğümüz Kültürel Miras projeleri, Kentsel Dönüşüm için Plan notu değişiklikleri, Cephe Yenileme Projeleri ve Metruk Yıkımları, Yönetişim ve Saydamlık endeksini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz; 4 yıldır yürüttüğümüz; öznesinde Fatihlilerin olduğu, hanelerin ziyaret edilmesi ve Fatihlilerin ihtiyaç ve beklentilerinin dinlenmesi suretiyle yürütülen “Başkanlık Saha Ekibi” İletilen bu ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirilmesini mümkün kılan Stratejik yönetim yaklaşımı... Özetle; geçtiğimiz 5 yıllık süreçte; Odağına Fatihlileri koyduğumuz bir yönetim felsefesi ile çalışmalarımızı yürüttük, sorunları ve beklentileri, mahalle; hatta sokak bazlı biliyor; devamlı bu konular için çözümler geliştiriyoruz.

Önümüzdeki 5 yılda, çocuklardan, gençlere, kadınlardan, yaşlılara, eğitimden, yeşil alana, restorasyondan, güvenliğe, kentsel dönüşümden, otoparka birçok alanda, birbirinden kıymetli projeler üreterek; Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle, Fatih’imize yakışan eserleri kazandırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Turan daha sonra Fatih'te yapılan projeler ve son seçimlere ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi:

FATİH BELEDİYESİ 2019 & 2024 PROJE VE FAALİYETLER

12 Aktif Kütüphane, 278.087 Suriçi Kart Üyesi,
 9 Spor Tesisi, 145.049 Katılımcı,
13 Kültür Sanat Mekânında birçok Kültür Sanat Programı ve Etkinlik,
15 Karınca Eğitim Birimi, 176 Branş, toplam 18.744 Kursiyer, 
Karınca El Emeği Mağazaları,
4 Çocuk Durağı, 12 sınıfta 473 öğrenci,
1.800 araç kapasiteli 22 Otopark, Otopark Yönetim Sistemi,
55.830 m2 alanda kamulaştırma faaliyetleri,
Toplam 34 Park Projesi (14 yeni 20 revize) ve %41 oranında yeşil alan artışı,
24 önemli Restorasyon Uygulaması, 
157 Çeşme Projesi, 70 Çeşme Restorasyon Uygulaması ve Türbe Hazire Alanları,
İhya Camii Projeleri
Ahşap Sivil Mimarlık Örneği Yapılara yönelik bakım çalışmaları (50 bina)
822 Cephe Yenileme Çalışması,
I-42 ve I-43 Plan Notu kapsamında Kentsel Dönüşüm faaliyetleri (210 bina yıkımı)
Sokak Hayvanları Projeleri,
Çevre ve Atık Geri Dönüşüm Projeleri,
Çok Amaçlı Salonlar,
Yaşlılara yönelik Yadigâr Kahve Projesi,
Güvenlik Projeleri kapsamında 72 noktaya 442 Yeni kamera,
Karakol Projeleri,
Metruk Yıkımları kapsamında 785 binanın yıkımı,
249 Cadde Sokakta Yol Yenileme Çalışması ve 392 noktada aydınlatma, 
337 Binada basit bakım onarım ve tadilat çalışmaları.

 

ERGÜN TURAN KİMDİR?

1967 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzonludur.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu.

Pek çok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerini yürüttü.

1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği yaptı.

2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği, 2009-2014 döneminde İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlendi.

18 Nisan 2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına atandı. TOKİ Başkanlığı döneminde; şehir planlama, yapı ve kent kültürü, geleneksel/yöresel mimari, Türk evi, Anadolu yerleşim kültürü, İstanbul ve Suriçi İstanbul’u, dünyadaki yerel yönetim ve kalkınma modelleri üzerinde çalışmalarda bulundu.

“Sürdürülebilir şehir”, “insan ölçeğinde ve insan odaklı yapılaşma” anlayışını temel mimarlık-mühendislik ilkeleri olarak benimseyen Turan, yatay ve yöresel mimariyi öne çıkaran, mahalle kültürünü esas alan bir yaklaşım geliştirerek Türkiye’nin dört bir yanında 200 binin üzerinde nitelikli konutun inşa edilmesine öncülük etti.

İstanbul başta olmak üzere, tüm şehirlerimizde yapılmakta ve açılmakta olan Millet Bahçeleri projesini geliştiren ekibe öncülük etti.

Kamu ve yerel yönetimde edindiği tecrübeyi, İstanbul’un kalbi Fatih’e ve Fatihlilerin hizmetine sunmak üzere, 30 Kasım 2018 tarihinde TOKİ Başkanlığı görevinden ayrıldı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti'den Fatih Belediye Başkanı seçildi.

Başkanlığı döneminde aile ve bireylerin şehirle kurdukları bağların güçlenmesini, kamusal alanların kullanımında ve belediye hizmetlerine erişimde yaşam kalitelerinin arttırılmasını hedefleyen sürdürülebilir şehircilik anlayışı çerçevesinde geçmişin değerlerine sahip çıkan ve geleceğin Fatih’ini inşa edecek çapta projeler hayata geçirildi. Fiziki ve sosyal ihtiyaçlar kültür ile planlandı; özellikle gençlik, aile ve çevre yatırımlarıyla fark yaratıldı.

Ayrıca Turan'ın görevde olduğu beş yıllık süre zarfında, Suriçi İstanbul’unun sembol yapılarından olan Kapalıçarşı ve uzun yıllar atıl hâlde bekleyen Yedikule Hisarı’nda bu zamana kadarki en kapsamlı restorasyon çalışması gerçekleştirildi. Yedikule Hisarı sergi ve etkinliklerle, Fatih için vazgeçilmez bir yaşam alanına dönüştürüldü. Kültür mirasımızı oluşturan cami, medrese, su yapısı, türbe, mezarlık ve anıt yapıların bakım ve onarımları yapıldı. Tarihi koruma alanlarını da içeren bölgelerde uygulanan kentsel rehabilitasyon projeleri sayesinde kendi marka değerini oluşturan kent bahçeleri inşa edilerek ilçeye yeni bir çehre kazandırıldı. Fatih’teki yeşil alan miktarı %41 oranında rekor bir artış gösterdi. Fatih birçok yaşam endeksi sıralamasında zirveye taşındı.  

Mehmet Ergün Turan, evli ve dört çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Otopark yap 3 ay önce Şikayet Et
    Otopark yapmama kararı alan başkan boş konuşuyorsun ,Fatih'in en büyük sorunu otopark
    Cevapla
  • Recep özkan 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim hayirli hizmetlerinizde yar ve yardımcınız olsun, Yolunuz açık olsun.Allah kolaylıklar versin RECEP ÖZKAN İGAD
    Cevapla
  • Abdulhakkı 3 ay önce Şikayet Et
    Türkçe konuşuyorum Fatihte ancak zorluk yaşıyorum
    Cevapla
  • memur 3 ay önce Şikayet Et
    Yardımcısı olacak sami yi de malatyamızın başına bela ettiler
    Cevapla
  • Erdi 3 ay önce Şikayet Et
    İyi işler yaptı fatihte ama kentsel dönüşüm yapamadı bir numaralı araç park sorunu devam ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama