İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!

Millet İttifakı olarak anılan 6'lı masa üyeleri , gün geçtikçe çözülmeye devam ediyor. 31 Mart seçimleri için İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu olarak açıklandı. Akıllara yakın tarihte çekilmiş "birlik" fotoğrafları geldi.

İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!
İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!
GİRİŞ 25.01.2024 15:42 GÜNCELLEME 25.01.2024 15:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine giderken neredeyse tüm adaylar netleşmeye başladı. AK Parti, İstanbul'da Murat Kurum'u aday gösterirken CHP Ekrem İmamoğlu'nu yeniden aday olarak açıkladı. 2019 Yerel seçimlerinde İttifak olarak Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen İYİ Parti ise bu seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu tarafında yer almayarak Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi.

DEM Parti'de aynı şekilde 2019 Yerel seçimlerinde İmamoğlu'na destek verirken bu seçimlerde destek verip vermemesi konusunda henüz karar vermedi. DEM Parti'nin İBB adaylığı için Başak Demirtaş ile görüştüğü konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında son yaşanan gelişmeler bu yöndeyken akıllara ittifak fotoğrafları geldi.

İTTİFAK MASASI DAĞILDI

Millet İttifakı adı altında birleşen siyasilerden neredeyse kimse kalmadı. Dönemin CHP Genel Başkanı, Genel Başkanlık seçimini Özgür Özel'e kaybetti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yerine ise Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik seçildi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde sürekli Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı için mücadele eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyip partisinin İBB Adayını açıkladı.

Buğra Kavuncu'yu İBB adayı olarak gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Buğra Kavuncu ‘Ben adayım. Ben İstanbul’a aday olmak istiyorum’ dedi. Ben de kabul ettim. Diyerek Kavuncu'nun adaylığını duyurdu. 

GÖZLER DEM PARTİSİNDE

Ekrem İmamoğlu'nun en büyük destekçilerinden birisi olan Meral Akşener kendi adayını açıkladıktan sonra İmamoğlu'nun seçim yarışında bir diğer güvendiği parti ise DEM parti. Ancak DEM Parti'de de sürpriz bir gelişme yaşandı. Selahattin Demirtaş'ın eşi olan Başak Demirtaş yaptığı açıklamada 'DEM Parti uygun görürse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilirim' dedi. 

DEM Parti MYK'si, Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında partinin genel merkezinde toplandı. İki gün sürecek MYK toplantısında yerel seçimlere ilişkin bir dizi kararın alınması bekleniyor. Toplantıda, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi  adaylığına dair yaptığı talebi de masaya yatırılacak.

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mehmet Arif 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar proje. İngiliz aklı. Hep birlikte girin dediler, olmadı. Şimdi hepsi ayrı girsin bir de böyle deneyelim diyorlar. Bunlar da her denileni yapan piyonlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu