Bursa Büyükşehir'den bir ilk! Vatandaşa destek, esnafa can suyu olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği, ‘Ramazan yardım çeklerinin sadece mahalle bakkallarında geçerli olması’ uygulamasını, bu yıl da devreye aldı.

Bursa Büyükşehir'den bir ilk! Vatandaşa destek, esnafa can suyu olacak
Bursa Büyükşehir'den bir ilk! Vatandaşa destek, esnafa can suyu olacak
GİRİŞ 29.01.2024 13:22 GÜNCELLEME 29.01.2024 13:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Hem ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek hem de mahalle bakkallarının rahat bir nefes alacağı ‘Ramazan Sosyal Destek Çeki’ başvuruları başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak uygulanan proje, bu Ramazan ayında da devreye alındı. Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda kolisi uygulaması yerine Ramazan Destek Çeki uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, çekleri sadece mahalle bakkallarında geçerli olacak şekilde düzenledi. Böylelikle ihtiyaç sahipleri, belirlenen ürünler yerine ihtiyacı olan ürünleri alma imkanına kavuştu. Uygulama ile dar gelirli vatandaşlar için hazırlanan ‘Ramazan Sosyal Destek Çeki’ projesinden kriterlere uyan 50.000 vatandaş faydalanabilecek. 50.000 haneye 1500’er TL destek sağlanacak olan uygulama sayesinde Bursa çapında BESOB’a kayıtlı anlaşmalı mahalle bakkallarında Ramazan ayı boyunca toplam 75 milyon TL ciro sağlanmış olacak.

İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, mahalle bakkallarına ise can suyu olacak proje ile ihtiyaç sahipleri, alkol ve sigara dışındaki tüm ihtiyaçlarını mahallelerindeki bakkallardan temin edebilecek. Kriterlere uyan en ihtiyaçlı 50.000 hanenin faydalanacağı ‘Ramazan Sosyal Destek’ başvuruları başladı.

Başvurular www.bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr adresinden online olarak alınacak olup 15 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 26
  • Ramazan Çakar 2 ay önce Şikayet Et
    Bursa canım bursam herşeyi güzel ama hayat pahalı ulaşım pahalı marketler zincirler pahalı önümden geçemez olduk yeme içme gezme herşeyden kısmak diyorum da nereye kadar gidecek böyle
    Cevapla
  • murat 2 ay önce Şikayet Et
    bu konuda uygulaması çok iyi hem vatandaş ihtiyacı olanı alıyor hem tüm esnaf faydalanıyor bir çok belediye belli kişileri zengin ediyor
    Cevapla
  • Beşer 2 ay önce Şikayet Et
    Ben de 20 yıldır oy verdim ama şımarık,lukx yaşayan bir toplum olduk.Etraf .t kopuk serseri doldu,dedikleri gibi Bursa yabancılara satılmış gibi yerli halk evdene cikmiyor boşuna bagarmayin hizmet diye.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Bu işten en çok Suriyeliler faydalanır alışverişi de Suriyeli vergi vermeydn marketlerden yaparlar adım başına bir Suriyelinin olduğu yer Bursa
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bozkurt nick name olan kişi sen otobüse ve metroya binme nereye gideceksen yürü kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı