Yerel seçimlerde sandık görevlilerinin alacağı ücretler belli oldu

31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlere kısa bir süre kala Yüksek Seçim Kurulu, seçimde görev alacak sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumlularının alacakları ücretleri paylaştı.

Yerel seçimlerde sandık görevlilerinin alacağı ücretler belli oldu
Yerel seçimlerde sandık görevlilerinin alacağı ücretler belli oldu
GİRİŞ 30.01.2024 15:10 GÜNCELLEME 30.01.2024 15:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

31 Mart 2024 yerel seçimlerine aylar kala siyasi partilerin belediye başkan adayları netlik kazanmaya başladı. Seçim çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Seçim güvenliğinden sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu herhangi bir sorun yaşanmaması için hazırlıkları sürdürüyor.

SANDIKTA 3 FARKLI GÖREVLİ OLACAK 

Siyasi partilerin sandık temsilcilerinin yanı sıra YSK tarafından belirlenen memurlar sandık güvenliği için görev başında olacak. Sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumluları olarak 3 farklı görevli bulunacak.

Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı 31 Mayıs Pazar günü görev alacak kişilere verilecek ücret belli oldu.

Sandık kurulu başkanı: 2947 TL

Memur üye: 2088 TL

Bina sorumlusu: 2936 TL olarak belirlendi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 1
  • TULPAR 3 ay önce Şikayet Et
    Seçim sisteminin yüksek şifreleme ve güvenlik sistemi olan DİJİTAL ortama geçmesi lazım. Eski sistem hazineye hep yük ve yavaş, aynı zamanda eski sistemi manipüle etmek kolay.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede