Muharrem İnce'den Özgür Özel'e şiirli gönderme: 'Ben diyorum ilke, o diyor ilçe'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Özgür Özel’e şiirli göndermede bulundu.

GİRİŞ 31.01.2024 15:00 GÜNCELLEME 31.01.2024 15:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da bir otelde partisinin 23 belde belediye başkan adayını açıklayarak, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik stratejilerini paylaştı. Gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan İnce, CHP’ye bir el uzattığını fakat geri çevrildiğini söyleyerek, CHP’nin amacının seçim kazanmak olmadığını, aksine tek derdinin kurultay kazanmak olduğunu belirtti.

ÖZGÜR ÖZEL’E ŞİİRLİ GÖNDERME

İnce, basın mensuplarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yazdığı şiiri de okudu.

İnce’nin şiiri şöyle:

“Ben diyorum ’siyasette ilke’
O diyor ’istedi benden ilçe’
Ben diyorum ’arada Ali de olsun’
O diyor ’her yer veli ile dolsun’

Ben diyorum ’İsveç’e hayır’
O diyor ’bizim adamları kayır’
Ben diyorum ’kaybedersin’
O diyor ’iftira atar saraya gidersin’

Ben diyorum ’genç cumhuriyete atlama ve patlama’
O diyor ’istedin benden Karşıyaka’
Ben diyorum ’kaybedersin demlenme’
O diyor ’uzak dur söylenme’.”

İstanbul’da Esenyurt ile Büyükçekmece ilçelerinde partisinin adaylarını açıklayan İnce, 39 ilçenin tamamında adaylarını duyurmasının ardından büyükşehir belediyesi adayını da açıklayacaklarını söyledi.

ÜMİT ÖZDAĞ'A TEPKİ: “ALDIĞIN ŞEYİ AÇIKLAMAK DELİKANLILIĞA SIĞMAZ”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı da eleştiren İnce, “O gün verilen bakanlık ve müsteşarlıkları doğru bulmuyorum. Fakat Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmiş. Ümit Özdağ’ın kaybetmiş Kılıçdaroğlu’na yumruk atmasını ve o belgeyi açıklamasını doğru bulmuyorum. ’Ben çok şey aldım’, marifet değil. Aldığın şeyi açıklamak etik değil. Racona, mertliğe sığmaz, delikanlılığa ve etiğe sığmaz” diye konuştu.

ADAYLARI AÇIKLADI

Memleket Partisi’nin belediye başkan adayları şöyle:

“Adana Sarıçam Belediye Başkan adayı Dilek Tepe, Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan adayı Özkan Öztuğ, Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı Ömer Özdoğan, Ankara Pursaklar Belediye Başkan adayı Murat Aslandoğdu, Ankara Sincan Belediye Başkan adayı Ziya Kirzuk, Ankara Elmadağ Belediye Başkan adayı Esra Gündoğan Murat, Ardahan Çıldır Belediye Başkan adayı Turgay Şirin, Artvin Arhavi Belediye Başkan adayı Abdulkerim Akkaya, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan adayı İbrahim Dönmez, İstanbul Esenyurt Belediye Başkan adayı Tanju Karakuş, Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkan adayı Mehmet Ceren, Kahramanmaraş Andırın Belediye Başkan adayı Durmuş Karakaş, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday Erdal Çifti, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan adayı Nursel Pekcan, Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Kuruçay, Konya Ereğli Belediye Başkan adayı Mahmut Elihayrat, Konya Karapınar Belediye Başkan adayı İbrahim Şimşeker, Konya Karatay Belediye Başkan adayı Adem Demir, Konya Meram Belediye Başkan adayı Hamdi Ak, Konya Selçuklu Belediye Başkan adayı Mehmet Koçer, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Samet Fırat Özkaş, Mersin Mut Belediye Başkan adayı Fikret Çayır, Samsun İlkadım Belediye Başkan adayı Yeşim Emriye Kadıoğlu, Yozgat Bahadın Belediye Başkan adayı Sami Eroğlu.”

İnce, programda belediye başkan adayları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 18
  • Kocaeli 1 ay önce Şikayet Et
    Bu CHP nin Beka gibi ATATÜRK gibi bağımsızlık gibi bir derdi yok ki varsa yoksa üç beş belediye hizmet yok yatırım yok. PARALAR NEREYE GİDİYOR HESAP SORAN YOK. Kırk yıldır asker polis çocuk öğretmen dokdor sivil halkı şehit eden terör yinede atatürkün partisinden alacağımız var diyorlar kanun uygulayanlar acaba ne düşünüyorlar meclise rağmen seçim parası verenler
    Cevapla
  • Zavalli 2 ay önce Şikayet Et
    bu degilmiydi Cumhur baskani adayi sonra Korktu ve cekildi güclendirdi Kamal Babayi
    Cevapla
  • Aha yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Önce ben diyorum'ki ilke o diyor ilçe önce ilke diyenler acaba ilke neymiş onu açıklasanızda bizde bilelim?
    Cevapla
  • Tual 2 ay önce Şikayet Et
    İnce kendi partisinden daha çok CHP ile ilgili nedense ama bı konuda ince haklı CHP demlenmeye devam ederse kaybeder genel seçimde olduğu gibi bu dem partisi kapatılmadı ve CHP ye adeta sülük gibi yapıştı kasıtlı olarak CHP kaybetsin diye onların partisi kapanmasın partilerine para verilsin onlar için yeterli
    Cevapla
  • +ekrem+ 2 ay önce Şikayet Et
    inceye verilen görev c h p den kaçanları avlamak ve c h p menfaatleri doğrusunda kullanmak başka partilere kaçışı önleme görevi inceye ait kuklanın kuklası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı