"CHP Soyer'i aday göstermedi, DEM Parti kararını değiştirdi" iddiası

CHP'nin İzmir'de Tunç Soyer'den vazgeçmesinin ardından, DEM Parti'nin aday çıkarmama kararından vazgeçtiği iddia edildi.

"CHP Soyer'i aday göstermedi, DEM Parti kararını değiştirdi" iddiası
"CHP Soyer'i aday göstermedi, DEM Parti kararını değiştirdi" iddiası
GİRİŞ 01.02.2024 12:07 GÜNCELLEME 01.02.2024 12:08
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

CHP, İzmir'de Cemil Tugay'ı aday göstermeye karar verdi. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP'nin kararından sonra DEM Parti'nin İzmir'de aday çıkarmama kararını değiştirdiğini yazdı. Saymaz'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Ankara'da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya'da Kemal Bülbül ve Bolu'da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği'nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor.

Tunç Soyer yerine Cemil Tugay'ın tercih edilmesi, DEM'in İzmir'de aday çıkarmama kararını değiştirdi. Bir DEM Partili yetkili 'İzmir'de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay'a bir tepkimiz olmamakla beraber örgütümüzde Soyer'in gösterilmemesine eleştiriler var' diyor.

Aynı şekilde, seçime girme kararı alınan Adana, Balıkesir ve Bursa'da da adaylar belirleniyor. DEM Parti, yalnızca Mersin'de CHP'li Vahap Seçer'i destekleyecek."

Tunç Soyer'den zehir zemberek açıklama, topa tuttu! CHP'de ortalık yangın yeri...Tunç Soyer'den zehir zemberek açıklama, topa tuttu! CHP'de ortalık yangın yeri...

CHP'de İzmir adaylığı krizi! Erdem, Ongun'a ateş püskürdüCHP'de İzmir adaylığı krizi! Erdem, Ongun'a ateş püskürdü

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Muhtar 2 ay önce Şikayet Et
    demekki ne imiş chp li tunç soyer değil hdp nin adamı soyermiş bu chp lilerde bi acayip insanlar atatürkümüz olmasa acaba nasıl politika yapacaklardı bülöf yapıyorlar şidi koydukları da dem li falan biridir adamların ülkenin başkentinde chp li adayı yok yazık
    Cevapla
  • Ayhan 2 ay önce Şikayet Et
    Tencere yuvarlanır kapağını bulur
    Cevapla
  • A.A.A 2 ay önce Şikayet Et
    Tunç Soyer, İzmiri ve İzmirli İnsanları Mahvedip gidiyor.. Bu kişiyi Öldüğü güne kadar Takibe alın.. Bununda sonu Kenan Evren gibi olacak.!
    Cevapla
  • Başkan 2 ay önce Şikayet Et
    Bu neyin ispatı?Partinin isminin CHP olmasının ne önemi var,Soyer demli idi.İzmir’in 5 yılı boşa gitti.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Dem aday göstersin. CHP ile PKK arasında zaten fark yok. Zaten de dem bu çok iyi DEMlenmiş abi yi seviyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu