Ataşehir Belediyesi'nden ‘billboardlarda afiş yayınlatma' iddialarına açıklama

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, CHP'den aday gösterilmemesi nedeniyle ilçedeki billboardlarda ‘İYİ Parti'nin CHP'yi ‘teröre alan açmakla suçladığı afişleri yayınlattığı' iddiaları üzerine Ataşehir Belediyesi açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.02.2024 18:19 GÜNCELLEME 01.02.2024 18:47

Açıklamada, “Firma tarafından ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlar üzerinde Belediyemizin bir sorumluluğu ve telkini bulunmamaktadır” denildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin CHP'den Ataşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesi üzerine, ilçedeki bazı billboardlarda ‘İYİ Parti'nin CHP'yi ‘teröre alan açmakla suçladığı afişleri yayınlattığı' iddiaları bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer aldı. İddiaların ardından Ataşehir Belediyesi tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan, 'Dördüncü kez aday gösterilmeyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İYİ Parti'nin CHP'yi ‘teröre alan açmakla' suçladığı afişleri ilçedeki billboardlarda yayınlıyor' şeklindeki haberlere ve paylaşımlara ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, "Bahse konu olan LED ekranlar, Ataşehir Belediyesi tarafından 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren MSO Açıkhava Reklam Pazarlama İnş. San. ve Tic. A.Ş.'ye sözleşme yapılarak kiralanmıştır. Dolayısıyla, firma tarafından ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlar üzerinde Belediyemizin bir sorumluluğu ve telkini bulunmamaktadır. İlgili firma, yasalar çerçevesinde ihale alıp firma ve siyasi parti reklamlarını LED ekranlar ve billboardlarda yayımlamaktadır. Ataşehir Belediyesi'nin bu yayımlanan reklamlara müdahalesi söz konusu değildir. Ayrıca firma, kendisine ait Türkiye genelindeki billboard ve LED ekranları YSK'ya da bildirmiştir.

Bu reklamlarla ilgili olarak, MSO Açıkhava Reklam Pazarlama Şirketi ve iş ortakları, İYİ Parti'nin de aralarında bulunduğu siyasi partilere tekliflerini göndermiştir. İYİ Parti'ye teklif 1 Ocak 2024 tarihinde firma tarafından sunulmuştur. MSO Şirketi ve ortakları, İYİ Parti'nin reklam ajansından 25 Ocak tarihinde mail üzerinden yayın onayı almıştır.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bahse konu reklamlar sadece Ataşehir'de yayımlanmamaktadır. Söz konusu açıklamamızın ekinde Ankara Kızılay'da bulunan LED ekranda yayımlanan reklam görülmektedir. Bir partinin reklamından, siyasi rant elde etmek en hafif deyimiyle ahlaki, insani değildir. Yapılan bu haberler ve sosyal medya paylaşımları yalan ve iftiradan ibarettir, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine ye verildi.

 

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...