Lütfü Savaş'ın adaylığı düşüyor mu? "Partimiz bir karar verecektir"

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü vesilesiyle yapılan anma törenlerinde Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yoğun tepki gösterildi. Yeniden aday olması ile ilgili Partisinden açıklama geldi.

Lütfü Savaş'ın adaylığı düşüyor mu? "Partimiz bir karar verecektir"
Lütfü Savaş'ın adaylığı düşüyor mu? "Partimiz bir karar verecektir"
GİRİŞ 06.02.2024 18:16 GÜNCELLEME 07.02.2024 14:12
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ülkemizde asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremleri üzerinden tam bir yıl geçti. Birinci yıldönümünde Hatay’da düzenlenen anma etkinliklerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Lütfü Savaş’a halk tarafından yoğun tepki gösterildi.

Ortaya çıkan görüntülerden sonra Savaş'ın adaylığı da tartışılmaya başlandı. 

"PARTİMİZ BİR KARAR VERECEKTİR"

Lütfü Savaş'ın tepki görmesinden sonra konuyla ilişkin bir televizyon programında açıklamalarda bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şunları söyledi:

"Genel Başkanımız en başından beri 'Ankete bakacağım, vatandaş ne diyor ona bakacağım' dedi. Anketlerin tamamında Lütfü Savaş önde çıktı. Genel Başkanımız Savaş'ı aday göstermeseydi 'Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor' denilecekti. Bundan da biraz uzak duruldu.

Karar tabii kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel merkezin yetkisinde olan bir şey. Genel merkezin vereceği karara bağlı. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün siyasetçiler açısından aslında değerlendirilmesi gereken bir nokta. Bütün suçu Savaş'a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım." İfadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bir lütfi gider diğer lütfi gelir. Sonuçta chp li olacak ve memlekete faydasız olacak.
    Cevapla
  • Maraş afetzede 2 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir yüzsüzlük bütün partilerdeki depremden sonra mevcut belediye başkanları utanmadan milletten sıkılmadan hala aday adayı olabiliyorlar bırakın binleri bir kişinin bile sebebi olan birisi varsa bu kişi Allah a sığınıp akşam sabah tövbe ermesi lazım demekki paraya tapıyorlar kim neyi çok severse onun tanrısı odur anlayana Maraş tada bir çok ilçede mevcutlar adaydı nerdeyse aday
    Cevapla
  • çağrıbey 2 ay önce Şikayet Et
    deprem de yaptıkları ve yapmadıkları nı deprem zedeler asla onutmaz
    Cevapla
  • inar 2 ay önce Şikayet Et
    veli Ağbaba bu işler sana kaldı ise vah ki vah CHP'ye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak