DEM'de zamanlama manidar: Alman elçiyle görüştüler, adayı açıkladılar!

CHP ile uzun süredir ittifak pazarlığı yürüten HDP/DEM Parti'de Alman Büyükelçi ile gerçekleştirilen görüşmenin hemen ardından İBB adayının ilan edilmesi manidar karşılandı.

GİRİŞ 09.02.2024 23:12 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:50
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’yi aday gösterdi. “Eş başkan adayı” olarak ilan edilen Beştaş ile Çepni, seçimde İBB için yarışacak.

Bugün saat 15.00’te Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından açıklanan kararın iki saat öncesinde DEM Parti Genel Merkezi’nde hareketli saatler yaşandığı öğrenildi.

Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz’un DEM Parti’yi ziyaret ederek Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştüğü belirlendi.
 

Görüşmede, DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Berdan Öztürk'ün de hazır bulunduğu kaydedildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz (sağ 2), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisini (DEM Parti) ziyaret etti. Schulz, DEM Parti genel merkezinde Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları Oruç (sol 2) ve Tuncer Bakırhan (solda) ile bir araya geldi.

ÖNCE ELÇİ SONRA ADAY

Alman elçiyle DEM Genel Merkezi’nde yapılan görüşme saat 13:00’te gerçekleştirildi.

DEM Parti heyetinin Alman elçi Schulz ile görüş alış verişi gerçekleştirmesinin 2 saat sonrasında İBB ve 9 büyükşehir adayının açıklanması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

DEM Parti’nin İBB adayı çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin kararın açıklanacağı basın toplantısı ise 14.00'te yapılacakken bir saat ertelenmişti.

 

Son dakika: DEM Parti İstanbul adayını açıkladıDEM Parti İstanbul adayını açıkladı

O TERÖRİST ALMANYA’NIN KUCAĞINDA

DEM Parti’nin siyasi politikalarına yön veren isimler arasında gösterilen terör örgütü PKK elebaşlarından Remzi Kartal’ın da Almanya’da kaçak yaşadığı biliniyor.

Remzi Kartal

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 98
  • Vanlı 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar dağdaki teröristlerin piyonu,dağdakiler se cia,mossad,asala, cb örgütlerin piyonu ,o yüzden emir almışlardır ,kendi kendilerine karar alma lüksleri yok.!
    Cevapla
  • Reşo 2 ay önce Şikayet Et
    Alman elçinin görevi dışında ülkenin iç işlerine karışması doğru deyil derhal sınırdaşı edilmeli
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Manidar olur mu.... Bizzat talimat verildi..
    Cevapla
  • Vatansever ADANALI 2 ay önce Şikayet Et
    Esas "dem" bu almanlardır ; Meclisimizdeki "dem"ler onların Kuklalarıdır ; onların uşaklarıdır ; habersiz tuvalete gidemezler ; Talimat olıp bu kararı verdiler; ancak seçime az kala adaylıktan çekilecekler yine TALİMAT Gereği!!!.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu memlekete idam gelmedigi sürece bu hainler yola gemez idam idam başka artenetifi yoktur mehepe akepeye basdırması lazım idam için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Özhaseki ile Hatay'da bir gün
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada