İstanbul seçiminde kritik ilçe! CHP: Kadıköy'e değil, buraya odaklanın

31 Mart 2024 seçimlerinde İstanbul’un kaderini belirleyecek nitelikteki bir ilçe dikkat çekiyor… AK Parti, söz konusu ilçede adayını belirlemişken CHP’nin kimi aday göstereceği hâlâ meçhul…

GİRİŞ 11.02.2024 12:41 GÜNCELLEME 11.02.2024 14:18
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden Esenyurt, yerel seçimlerde İstanbul'un rengini belirleyecek potansiyele sahip. AK Parti'nin Hamit Öncü'yü aday gösterdiği Esenyurt için CHP'nin adayının ise 12 Şubat'taki PM'de belli olması bekleniyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre CHP, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. 12 Şubat'ta yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısında ise kalan tüm adayların belirlenmesi bekleniyor. 

2019'daki yerel seçimlerde Esenyurt'ta adayların aldığı oy oranları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığını tekrar kazanmak isteyen CHP, Esenyurt'u da kaybetmek istemiyor.

2019'daki yerel seçimlerde Esenyurt'taki seçmen sayısı ve oy sayısı

Yerel seçimler için hem AK Parti hem de CHP cephesinde Esenyurt büyük önem taşıyor. Nüfusu 1 milyona yaklaşan Esenyurt'ta AK Parti'nin adayı olarak Hamit Öncü gösterildi.

AK Parti'nin Esenyurt Adayı Hamit Öncü

2019 seçimlerinde Kemal Deniz Bozkurt ile seçimi kazanan CHP’nin ise adayını değiştirmesinin sürpriz olmayacağı düşünülüyor.

Esenyurt'un mevcut CHP'li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt

 

CHP'liler ise 12 Şubat'taki PM'de Çankaya ya da Kadıköy'e değil Esenyurt'a odaklanılması gerektiğini düşünüyor.

DEM PARTİ İLE CHP ARASINDA ESENYURT PAZARLIĞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda DEM Parti ile bir görüşme gerçekleştirmişti. DEM Parti'ye yakın kaynaklar, eş başkanların ayrıca Özel'den İstanbul'da Esenyurt ve Adalar'da kendi adaylarının desteklenmesini istediğini iddia etmişti.

CHP, ocak ayında paylaştığı İstanbul adayları listesinde, her iki ilçeyi de boş geçerek aday belirlememişti.

KAYNAK: TÜRKİYE
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 24
  • X Day 2 ay önce Şikayet Et
    Bu pazarlık sonrası kimsenin yüzü gulmeyecek.
    Cevapla
  • Bekir 2 ay önce Şikayet Et
    Sandık başkanlarına dikkat. Chp kendi militanlarını sandık başkanı yapmak için il seçim kurullarına baskı yapıyor. Memur olmayan başka illerden gelen sandık başkanı atamalarına itiraz edilmezse 2019 'daki rezalet tekrarlanir
    Cevapla
  • Sadık 2 ay önce Şikayet Et
    O kadar cahilsiniz ki devlet kumlarinin hiçbirinde chp nin etkinliğinin olmadığını idrak edemiyorsunuz senin oyunla benimki ayni sayılıyor ya bu utanç verici bir durum
    Cevapla
  • Tosya 2 ay önce Şikayet Et
    Seçimlerde Kadıköy’de karşıma reisi çıkartsalar ben kazanırım tutki ak parti kadıköye çok şey yaptı bütün ulaşımın merkezi 1 olan 10 oldu ama ak parti oyu bizden aldı örnek Üsküdar Yavuztürk mahallesi gibi 30 seneden beri yönetiyorlar ( KÖY ) farkı yok yazık çok yazık
    Cevapla
  • oflu 2 ay önce Şikayet Et
    hdp dem pkk ypg teröristleri esenyurtda zaten aktif ha belediyeyi almış ha almamış fark yok
    Cevapla
  • Bozkurt 2 ay önce Şikayet Et
    Esenyurt cok etkili cok secmrni var ama metro yok egitim arastirma hastanesi yok yillardir hic bisey yapmadilar murat kurumda bir metro yapilicak diye esenyurta vaat etmedi.yani esenyurt uvey evlat muamrlesi yapiliyor.cok yazik cok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?
Son dakika: TBMM'de tarihi hareketlilik, yeni anayasaya mesaisi bugün başlıyor!