CHP’ye İstanbul’da DEM acı geldi! Masa kurulamadan dağıldı

İstanbul ve ilçelerinde CHP ile DEM Parti arasında “kent uzlaşısı” adı altında kapalı kapılar ardından yürütülen pazarlık görüşmelerinin tıkandığı, bunun üzerine CHP’nin kendi adaylarını belirlediği kaydedildi.

CHP’ye İstanbul’da DEM acı geldi! Masa kurulamadan dağıldı
CHP’ye İstanbul’da DEM acı geldi! Masa kurulamadan dağıldı
GİRİŞ 13.02.2024 17:48 GÜNCELLEME 13.02.2024 17:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

2019 yerel seçimlerinde CHP, HDP ve İyi Parti’nin ortak aday çıkararak kazandığı Esenyurt ilçesinde 2024 seçimindeki pazarlıklar netice vermedi.

CHP’de Parti Meclisi, pek çok seçim çevresiyle birlikte İstanbul’un Esenyurt ilçesinde de adayını netleştirdi. Esenyurt’un CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Gökmen, partisinin Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu.

HDP’nin ilçe belediye meclisinde %11 oy oranına ulaştığı Esenyurt’ta aday çıkarmayıp CHP’yi desteklemesi üzerine CHP adayı Kemal Deniz Bozkurt, %51,55’lik oy oranıyla belediye başkanlığını kazanmıştı. İyi Parti de Esenyurt’ta aday çıkarmayarak CHP ve HDP ile aynı safta yer almıştı. Esenyurt Belediye Meclisi’nde ise AK Parti %45,48’lik oy oranıyla birinci, CHP %40,27 ile ikinci, HDP %11,10 ile üçüncü olmuştu.


GÖRÜŞMELER TIKANDI, ANLAŞMA SAĞLANAMADI

HDP/DEM Parti’nin yaklaşık %10’luk oy potansiyeli için yürütülen pazarlıklarda DEM Parti’nin önerdiği ya da DEM Parti’nin de ‘evet’ diyebileceği adaylar üzerinde uzlaşı aranıyordu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, dün CHP’de aday belirleme toplantılarının sürdüğü saatlerde iki partinin yerel seçimlerde güç birliği sağlamak amacıyla kurulan heyetlerinin telefon diplomasisi yürüttüğü belirtildi.

Ancak İstanbul ve ilçelerinde DEM Parti ile yapılan pazarlık görüşmeleri tıkandı. Görüşmelerin müspet neticeye ulaşmaması üzerine CHP’nin kendi belirlediği adayları açıklama kararı aldığı kaydedildi.

DEM’İN ÖNERİLERİNE RED

CHP’de özellikle Esenyurt ve Adalar için DEM Parti tarafından yapılan aday önerilerinin reddedildiği öğrenildi.

İstanbul görüşmelerinin tıkanması üzerine DEM Parti'nin kısa süre içerisinde Esenyurt ve Adalar adaylarını açıklayabileceği ifade edildi.

CHP kurmayları şimdi DEM Parti’nin Esenyurt ilçesinde aday çıkarmayıp kendi adaylarını desteklemesini bekleyecek.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 22
  • +ekrem+ 3 ay önce Şikayet Et
    dem senin posanı çıkardı haberin yok uyu kandilin eş başkanları
    Cevapla
  • Murat yildirim 3 ay önce Şikayet Et
    Partinin adı Cumhuriyet ama bu Cumhuriyet in en büyük düşmanı ile yan yana aynı masada aynı tabela onun de poz veriyorlar buna da biz gerçek cumhuriyet ciyiz en büyük Atatürk cu biziz diyorlar nasıl oy veriyor lar anlam veremiyorum
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Yazı—2– Bu nedenle 1. Dünya savaşı sonunda bizimle beraber Almayada yerle bir olmuşken 1939 da Almanya dünyaya kafa tutarken biz açlıktan ölüyorduk. 2. Dünya savaşında yerle bir olan ülkeler dahi bize tekrar fark attılar. Sebep çok bariz, bu elbise bu millete uymuyor. Sorunun kendisi CHP nin bu millete dayatmalarıdır.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kemal amca gelsin ne isterlerse verir gerçi içinde neyi var dogrudurust muhalefet edemiyorlar zaten
    Cevapla
  • kerem 3 ay önce Şikayet Et
    Reddetmelerinin sebebi kaybedeceklerinden emin olmaları yoksa kazanmak için ne var ne yok verirlerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor
Türkiye'den yeni doğal gaz anlaşması! Bakan Bayraktar açıkladı