Murat Kurum: İstanbul'umuzun memurları için burada yaşamayı külfet olmaktan çıkaracağız

İBB Başkan adayı Kurum 'İstanbul'umuzun memurları için burada yaşamayı külfet olmaktan çıkaracağız ve yaşanabilir bir şehir olması için de özel bir gayreti ortaya koyacağımızı bilmenizi isterim.' dedi.

GİRİŞ 11.02.2024 17:03 GÜNCELLEME 11.02.2024 17:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 12. Bölge 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitim Programı'na katılan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, dün AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Kurum, "Bu menfur saldırıda yaralanan kardeşimize Rabb'imden acil şifalar diliyorum. Kendisinin güzel haberlerini teşkilatımızla birlikte bekliyoruz, Cenab-ı Allah'a dua ediyoruz. Biz, ne suretle olursa olsun seçim çalışmalarımıza kasteden bu saldırı karşısında birliğimizi, beraberliğimizi, kararlılığımızı koruyacağız. Hiç kimsenin bu süreci baltalama çalışmalarına, gölgelemesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Trafik kazasında dün hayatını kaybeden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'ya da Allah'tan rahmet dileyen Kurum, şöyle devam etti:

"Hakikaten tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Kardeşimiz şehit oldu. Çünkü kendisi, bu davaya, büyük Türkiye davasına yüreğiyle, kalbiyle, çalışmalarıyla sonuna kadar hizmet etti. Her şehidin bir mesajı vardır, bize emanetleri vardır. Emanetleri, yakınlarıdır, sevdikleridir. Onun yakınları bizim ailemizdir, kardeşimizdir. Şehidimizin mesajı ise hepimizin üzerimize yüklediği sorumluluktur. Bu sorumluluk ülkemizin, milletimizin yarınları için her zamankinden çok daha fazla çalışmaktır. Ben merhume kardeşimizin değerli eşi, yol arkadaşımız Muharrem Baltacı kardeşimize başsağlığı diliyorum. Tüm dava arkadaşlarımızın ve teşkilatımızın başı sağ olsun."

Murat Kurum, konuşması sırasında salondaki katılımcılardan Baltacı için Fatiha suresini okumalarını istedi.

Kurum, bugün Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye'de en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek, "Hamdolsun ki bugün Türkiye'nin yüzünü ağartan başarılara imza atan bir Eğitim-Bir-Sen var. Kurulduğunuz günden bu yana kararlılıkla, sabırla ve samimiyetle sürdürdüğünüz mücadeleler için sizlere canıgönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTAMADINIZ"

Kendilerinin daima memurun hak arama mücadelesine destek verdiklerine dikkati çeken Kurum, ilerledikleri tüm sarp yollarda yerli, milli ve onurlu bir duruşu öğretmenlerle birlikte gösterdiklerini, onların 15 Temmuz'da alanlara en ön safta koşmasını asla ve asla unutamadığını kaydetti.

Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şu an bir telaş içerisinde olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Ne yapacağını, nasıl davranacağını, ne söyleyeceğini açıkçası tam bilmiyor. Bu kaos ve karmaşa içerisinde biz belediye çalışanlarımızın ücretlerini, çalışma şartlarını iyileştireceğimizi ifade ettiğimizde onlar da alelacele bir promosyon verdiler. Kardeşlerimize, 'Bu sizin 31 Mart'taki görüşünüzü, fikrinizi değiştirir mi?' diye sorduğumuzda arkadaşlarımız şu cevabı verdiler, 'Biz kurumumuzu seviyoruz ve kurumsal düşünüyoruz.' dediler. O yüzden Büyükşehir Belediyesi promosyon da verse, tutamayacağı vaatleri de verse Eğitim-Bir-Sen'li kardeşlerim, bizim çalışan yol arkadaşlarımız öyle davasını bir promosyona değişmez. Olaya bir bütün bakar, olaya büyük bir Türkiye davası yolunda bakar. O yüzden siz ne yaparsanız yapın nafile, verdiğiniz sözleri tutamadınız."

"SIZE SÖZ VERİYORUM, BIZ GÖREVE GELDIĞİMİZDE ARTIK BÖYLE BİR SORUNUNUZ KALMAYACAK"

Göreve geldiklerinde İstanbul'da düzenlenecek özel eğitim programlarına tam destek vereceklerine dikkati çeken Kurum, "Sizler eğitim faaliyetlerinizi sürdürürken türlü sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz. Aranızda okul müdürlerimiz var. Bugün okullarımızda, yaşanan en büyük sorunlardan birisi olan hijyen, güvenlik ve temizlik problemiyle uğraşan müdürlerimiz var. Size söz veriyorum, biz göreve geldiğimizde artık böyle bir sorununuz kalmayacak. Okullarımızın temizlik, güvenlik ve bakımında sizlerin yanında olacağız. Biz, bu yükü omuzlarınızdan alacağız ki siz geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çok daha nitelikli faaliyetler yapabilesiniz." dedi.

Murat Kurum, Turgut Cansever'in "Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder." sözünü hatırlatarak, Bu bakımdan hem şehri hem de nesli ihya edeceklerini vurguladı. Kurum, "Neslimizin imarı konusunda sizlerle el ele çalışacağız. İstanbul'umuzun memurları için burada yaşamayı külfet olmaktan çıkaracağız ve yaşanabilir bir şehir olması için de özel bir gayreti ortaya koyacağımızı bilmenizi isterim." diye konuştu.

Kurum, memurların, işçilerin ve emekçilerin kuracağı kooperatiflere KİPTAŞ eliyle proje ve yapım gibi teknik destekler vereceklerinin altını çizerek, İBB'den haksız yere çıkartılanları tekrar işe alacaklarını, kendi yönetimlerinde hiç kimsenin haksızlığa uğramayacağını kaydetti.

Kendilerinin bir kardeşler topluluğu olduğuna işaret eden Kurum, "Sadece Türkiye'de değil en son Gazze'mizde olmak üzere, dünyanın neresinde bir mazlum sesini duysak hemen yanı başında sizin ellerinizi gördük. Gündemimiz ne olursa olsun Gazze'yi, Gazze'nin masum çocuklarını, zulme uğrayan annelerini, babalarını unutmayacağız, unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

- "BAHAR DEĞİL KARA KIŞ YAŞADIK"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise 31 Mart 2019 seçimlerinin hafızalarında olumlu tablolar bırakmadığını dile getirdi.

Yalçın, "Geçen dönem yerel yönetim seçimlerinden sonra 'Emek mücadelesini kucaklayacağız.' diyenler, üzülerek ifade edeyim ki emek mücadelesini kundakladılar." dedi.

Emekçilerin hukukunun korunmasının ve iş güvencesinin sağlanmasının gerekliliğinden bahseden Yalçın, şunları ifade etti:

"Yerel yönetim seçimlerinden sonra HDP'li, CHP'li, İYİ Partili birçok belediyede yaşadığımız bu travmatik durumları bir daha yaşamak istemiyoruz. Bize 'Martın sonu bahar.' demişlerdi ama bahar değil kara kış yaşadık. Biz belediyelerde sürgünler yaşadık, 1500 kilometre öteye sürgünler yaşandı. Bunların hepsinin mücadelesini örgütlü gücümüzle verdik ve bu anlamda önemli bir aşamayla, Cumhurbaşkanı'mızın sözleşmelileri kadroya almasıyla birlikte kaydetmiş olduk ve geçmişteki o kaygıları, kuşkuları geride bıraktık."

Yalçın, Murat Kurum'un geçmiş dönem çalışmalarını hatırlatarak, çıktığı yolculukta ona başarı diledi.

Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Mühendis 2 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'da okullarda öğretmenler sınıfların kalabalık olması nedeni ile ilgisiz ya da çocukların özel ders almasına ortam hazırlıyorlar..
    Cevapla
  • Emekli Memur 2 ay önce Şikayet Et
    12115 tl seyyanen zammı verin.Memur emeklisine
    Cevapla
  • Anka1453 2 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşa da yardım edin gıda fiyatları aldı başını gidiyor devlet nezaman dur diyecek
    Cevapla
  • Tandoğan 2 ay önce Şikayet Et
    Ulaşım ücretleri ve park ücretleri kendi başına külfet oldu gerisine siz ne yapabilirsinizki.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    verin memura, ülkenin tapusunuda verin. kimseyi zorla memur yapmıyorlar. beğenmeyen istifa etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
AK Parti'de reform adımları