CHP lideri Özgür Özel: Başaramadık

İstanbul'da partisinin aday tanıtım törenine katılmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de ilçe adaylarını tanıttı. Gündeminde yerel seçimlere yönelik ittifak arayışları olan Özel konuyla ilgili, "Başaramadık" sözlerini kaydetti.

GİRİŞ 15.02.2024 21:19 GÜNCELLEME 15.02.2024 21:43
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ana muhalefet partisinin İstanbul aday toplantısına katılmadı. Bu duruma eleştiriler sürerken Özel, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Karabağlar'daki Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen halk buluşması etkinliğine katıldı.

"TÜRKİYE'DE İTTİFAK KURAMADIK"

Gündeminde "başaramadık" dediği yerel seçimlere yönelik ittifak arayışları vardı.

Özel, "Bir büyük ittifaka ihtiyaç vardı, bir büyük iş birliğine ihtiyaç vardı. Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Kendilerince anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık" dedi.

TUNÇ SOYER KATILMADI

Karaburun'da daha önce ismi aday olarak açıklanan Nurşen Balcı yerine mevcut belediye başkanının ismi açıklandı.

Tanıtım toplantısına yeniden aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılmadı.

ADAYLIK MÜCADELESİ: OBJEKTİF KRİTERLER UYGULADIK

Özgür Özel, törenin ardından partide tepkilere ve istifalara yol açan aday belirleme sürecine ilişkin konuştu.

Özel, "Biz Tunç başkanımızı seviyoruz objektif kriterler uyguladık. Raporlarına bakıyorsunuz bir karar veriyorsunuz, 40 kişi. Bir kişi, geri kalan 39 kişi ben seçilmedim diye küserse burası parti olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını tanıtmıştır. Bundan sonra yapılacak değişim. Yeni adaylarımızın devir teslim töreninde yapacağı değişimdir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TRT HABER - AA

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Gebzeli 2 ay önce Şikayet Et
    Ey Ekrem İmamoğlu ve mahsur yavaş özgür özel artık size kim inanır herşey ortada seçim zamanı geldiğinde sandıkta gorusecez özgür özel yalan nasil olur anlayacaksiniz
    Cevapla
  • GENÇTÜRK 2 ay önce Şikayet Et
    Ne Ekrem ne de Mansur reklamlarında chp nin altı okunu bile kullanmuyorlar. Parti resmen chp li olmayanlar tarafından ele geçirilmiş. Bu nasıl Atatürk'ün partisi imiş?
    Cevapla
  • Özkan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah bu CHP denen oluşuma fırsat vermesin.bu CHP haçlılardan daha tehlikeli.
    Cevapla
  • Ahmet Can 2 ay önce Şikayet Et
    Küçük Kemal neyi başardınki bunu başarasın. Ankarada Mansur yavaş seni afişlerine broşürlerine bile koymuyor, İstanbula Ekrem İmamoğlu seni afişlerine ve broşürlerine koymuyor partiyi sen mi yönetiyorsun onlarmı yönetiyor.
    Cevapla
  • last 2 ay önce Şikayet Et
    kırmızı şortli, neyi başaramadın :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransız akrobasi timinden büyük hata
Dünya İsrail'e bilendi! Türkiye'nin uyguladığı ambargo domino etkisi yaratabilir!