Özgür Özel partinin içine yeni bombayı bıraktı... Yapay zekâya dayalı aday belirleme!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirleme krizine damga vuran parti lideri Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun güç oyununda bir faktörün daha olduğu ortaya çıktı; yapay zekâ.

Özgür Özel partinin içine yeni bombayı bıraktı... Yapay zekâya dayalı aday belirleme!
Özgür Özel partinin içine yeni bombayı bıraktı... Yapay zekâya dayalı aday belirleme!
GİRİŞ 16.02.2024 13:04 GÜNCELLEME 16.02.2024 13:04
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

CHP'de 14 Aralık’ta başlayan ve 12 Şubat'ta büyük ölçüde tamamlanan aday belirleme sürecinin sancıları devam ediyor. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti içinde isyanı daha da körükleyecek aday belirleme mesaisinde yaşananları anlattı. 

Gürsel Tekin'den sert açıklamalar! 'Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar'Gürsel Tekin'den sert açıklamalar! 'Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar'

İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in parti tabanıyla ve halka ilgisiz aday tercihleri parti içinde tartışmalara yol açarken karara tepki gösteren Gürsel Tekin gibi partinin ağır topları ve belediye başkanlarının istifa haberleri de peş peşe geliyor. 

PARTİ TABANI VE ANKET DEĞİL YAPAY ZEKA

Açıklanan her adayın CHP'de isyanı körüklediği bir gerçekken Özel 14 Aralık’ta başlayan ve büyük oranda tamamlanan aday belirleme mesaisinde yapay zeka teknolojisinin de kullanıldığını söyledi.

CHP'de yapay zekâya dayalı aday belirleme

YAPAY ZEKA İLE ADAY

CHP Lideri Özel, “Yapay zekanın adayları var” diyerek, yapay zeka teknolojisinin aday belirleme sürecinde nasıl kullanıldığını şu sözlerle anlattı:

“Mesela 500’üncü ankette, ankette sorulmayan bir ismi çok fazla telaffuz edildiği için anketi kesip, “Bu ismi ankette sormak ister misiniz?” diye soruyor yapay zeka... Ve ankete eklettiğimiz bu kişi, ankette birinci çıkabiliyor. Bizim yolladığımız link üzerinden telefonla uygulama yapıyorlar şirketler. Biz dijital olarak dinliyor ve yedekliyoruz görüşmeyi. Yapay zeka denetimi var burada. Dijital dinleme olduğu için aynı anda 100 kişi bir ili arıyor. Onların birbirinden haberi yok ama ankette aday bile olmadığı halde bir isim telaffuz edilirse çok yoğun olarak, bunu yapay zeka yakalıyor. Bu ismi ankete koyup koymamayı teklif ediyor. Koyunca da ondan önceki aradıklarına da o eklenen ismi tekrar sormak için arıyorlar.”

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Gebzeli 2 ay önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti değişmez, CHP kapatıp ıp dernek yada vakıf haline gelmeli, partilerdeliler de Ken görüşlerine uyan partilere gitsin yada yeni parti kursunkar, CHP kim ne derse desin chppkk oldu.Bir daha CHP mi asla. Bu adamlardan memlekete hayır gelmez.Bir taraftan şehit cenazesine giderler bir taraftan PKK ile iş tutarlar. Bu ne ya
    Cevapla
  • Yapay zeka 2 ay önce Şikayet Et
    Adayları ben belirleyeceksem, başgan da ben olayım
    Cevapla
  • Hasan doğru 2 ay önce Şikayet Et
    Liyakatsiz yakınlarını, ben yapmadım yapay zeka aday yaptı diyecekler. Çünkü bu satılmış çıkarcılarda akıl yok.
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 2 ay önce Şikayet Et
    iyi bir düşünce,pratiğe dökülürse chp çağ atlar. en azından adamcılık biter. diğer partilerin düşünmesi lazım.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kendilerinde zeka yok mu da yapay zekaya bırakıyorlar işleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki