Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç Başkent Kulisi'nde

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in hazırlayıp sunduğu Başkent Kulisi programına konuk olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirdeki tüm projeleri tek tek açıkladı.

GİRİŞ 18.02.2024 11:47 GÜNCELLEME 18.02.2024 15:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın açıklamalarından satır başları:

İnsanları aldatmadan, doğru bilgilerle onlara yakışan hizmetlerle süreci yönetmeye çalışıyoruz. Ben öncelikle bana güvenen hemşehrilerime minnetlerimi iletmek istiyorum. Önemli olan sonuç odaklı çalışır herkes ama bu işin alt yapısını oluşturacak gayretin içerisinde olmak. Bundan sonraki süreçte teknolojiyi göz ardı etmeden her kesimi kucaklayarak çalışacağız. Sonuç elbette ben gayret edersem Allah bizi mahcup etmez diye düşünüyorum. Ben inanıyorum Dr. Memduh Büyükkılıç'ı Kayserili hemşehrileri bırakmaz. Ben kimseyi ayrıştırmadım, bir hekim anlayışıyla, dostluklarımla çalıştım. İnşallah bu rakamların üzerinde oy alacağımıza inanıyorum. 

Biz beklentilere cevap vermemiz gerektiğini düşünerek projeleri hayata geçirdik. Gecesini gündüzüne katan, insanları ayrıştırmayan ve kimin ne ihtiyacı varsa orada olan bir ekip olduk.

"100 BİN CİVARINDA YAPIYI YENİLEDİK"

6 Şubat asrın felaketi hepimiz için bir uyarı oldu. Halkımızda dayanışmanın da vesilesi oldu. Kayseri, Kahramanmaraş ile komşu olan bir ilimiz. Biz de depremi en az 6'nın üzerinde hissettik. Kayseri merkezde bir kaç binada hasarlar söz konusu oldu. Kayseri'de 1994 yılında bizim ekibimiz iş başına geldikten sonra şehrimizi elden geçirdik. Orada gecekondulaşmaya izin vermedik. Ev sahibi olmaları için projelendirdik. Planlı ve programlı olarak projeleri deprem yönetmeliklerine hassasiyetle uyduk. Kayserimizde yüksek yapılarda hasar olmadı. 

Biz hem belediyeler eliyle hem özel sektör eliyle 100 bin civarında yapıyı yeniledik. Küçük Mustafa Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi buralarda yeni bir yapılaşmaya ihtiyaç var. Oruç Mahallesi'nde 500'ün üzerinde konut teslim ettik. 

Kayseri merkezde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde de yapacağımız çalışmalar var. Kimseyi mağdur etmedik, kimsenin evini başına yıkmadık. 

Özellikle bir röntgenle tarar gibi şehrimizin etütünü yapacağımız projemiz var. Eski mahallelerimizde kentsel dönüşüm bağlamında yapacağımız çalışmalar var. Hem kentsel dönüşüm birimimiz var hem de afet birimimiz var.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ

Şehrin merkezine arzu ettiğimiz kar yağmadı ama Erciyes Kayak Merkezi'mizde çok güzel kar var. Kayak merkezimiz cıvıl cıvıl dolup taşıyor. Uluslararası standartlarda ödüller almış bir kayak merkezi. Kayseri artık 4 ay kayak merkeziyle anılan bir Erciyes Dağı'ndan ibaret değil. Yaz döneminde de tüm spor dallarıyla ilgili merkezlerimiz var. 

Kapadokya'ya gelenlerden kayak merkezimize de gelen var. Kazan kazan politikasıyla adeta şehrimiz turizm anlamında gastronomi alanında kendinden söz ettirmeye devam ediyor. 

Sadece bir hafta sonunda 120 bin kişi geldi. Şehir merkezinde ve Erciyes Dağı'nda oteller dolu. Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ederim, yeni terminal binamız hizmete sunuldu. Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşımda da sorun da yok.

SU ÜCRETLERİ

Kayseri'nin tüm ilçelerinde şebeke suyu içilir. Erciyesimizin karları 200 metre derinlikten çıkarılır ve şehrimize dağıtılır. Borularımız yenilendi, alt yapımız yenilendi. Biz böyle içilen ve kullanılan suyu kullanıyoruz. İzmir'in suyunu da bilirim, ben okuduğum dönemlerden bilirim halen aynı İzmir. Biz de vatandaş hizmeti görüyor ve yenisini istiyor. Biz vatandaşımızın sağlığını önemsiyoruz. Su konusunda 30 büyükşehirden 15'inci sıradaydık. Suyumuzun fiyatlarını sabitleyelim dedik, enflasyonla mücadele ile ekonomiye can suyu olsun dedik. Bir cuma namazından çıktım, halkın nabzını yokladım. Baktım su fiyatlarıyla ilgili beklenti var, dedim 'Yüzde 20 daha indirim yapıyoruz'. 

Bizim en çok takdir edilen boyutumuz, belediye başkanları ile sürtüşen değil dayanışma içinde olan oluruz. Mehmet Özhaseki, Kayseri denince dayanamaz, Kayseri aşığı. 

SAĞLIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR

Her semtte sağlık birimlerimiz var. KANKA diye bir hastane yapıldı, orada kan kanseriyle ilgili hastalara dair çalışmalar var. Gerek üniversitemiz gerek şehir hastanemize yaptığımız çalışmalar var. Hasta yakınlarının mağdur olmaması için destek veriyoruz. Kayseri'de hizmetlerimiz ücretli olmaz. Huzurevini de biz hizmetini veriyoruz. En önemlilerinden biri engelsiz yaşam merkezi, 3 gün önce de havuzumuzu açtık. 400 canımıza hizmet ediyoruz. Herkes tarafından takdir ediliyor, dualar alıyoruz. Kayserimizde biz hiçbir kesimi bırakmadan çalışmaya devam ediyoruz.

5 üniversitesi olan bir şehir, 75 bin öğrencisi var. Gençlerimize diyoruz ki burslar bizden, ulaşım desteği bizden, çamaşırlarınızı yıkamak bizden, kira yardımlarınız bizden. 

Emeklilerimize hizmet vermek adına emekli kafeteryalar oluşturduk. Cumhuriyet Meydanı'nda emeklilerimize imkanlar sağlıyoruz. Onlar bizim için emanet. Belirli rakamları telaffuz etmek yerine ihtiyacı olanlara yardım ediyoruz. 

"CUMHURBAŞKANIMIZLA YARIŞACAK DEĞİLİZ"

Kayserimizde Türkiye'nin en büyük millet bahçesi var, İstanbul'daki bitince ikinci en büyük millet bahçesi olacak. Cumhurbaşkanımızla yarışacak değiliz, biz ona sevdalıyız. Bizim millet bahçemizin adı da Recep Tayyip Erdoğan. 

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 26
  • Amin 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah yakında ölmen dileğiyle bıktık su zamlarından
    Cevapla
  • Sarıoğlan 2 ay önce Şikayet Et
    Sarıoğlan ne halde başkanım sular içilmiyor, yollar bozuk
    Cevapla
  • Gayserili 2 ay önce Şikayet Et
    Üstad, şehrimize yapmanız gereken en önemli yatırım; METRO olacaktır.. yollarımız geniş ve güzel ama şehirde tramvay yüzünden trafik çileye dönüyor.. ışık.. ışık.. ışık.. bıktık.. bi çare buna gari topram..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Terminal oto park yapılsın herşey para olmasın, giriş çıkışlar kontrollü olsun
    Cevapla
  • E. Y 2 ay önce Şikayet Et
    Talas'tan yazıyorum. Her yere kasis ve alakasız büyük kavşaklar yapıldı. Kullanılmayan trafiğe sıkıntı olan tramvaya ilave yollar eklendi. Asfaltlama yok. Yapılanlardan bir sene sonra param parça oldu. Bir kaldırım yapılıyor üç ay sonra yağmurda dağılınca tekrar yapılıyor. Ağaç koymadılar bir zamanların Yeşil Talasında, su Erciyesin derinlerinden denilmiş iki gün için görün sonucunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!