İYİ Parti İstanbul'daki 34 ilçede adaylarını açıkladı

İYİ Parti İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İYİ Parti 34 İlçede belediye başkan adaylarını açıklarken 5 ilçede ise aday açıklamadı.

GİRİŞ 18.02.2024 18:16 GÜNCELLEME 18.02.2024 19:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

 Aday açıklanmayan ilçeler Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer oldu.Lansmanda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akşener, "Eli, genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde boş zamanlarında da, İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela aklı, şahsi siyasi hesaplarında sureti, İstanbullularda olanlar, bu şehri yönetemez. Mesela sırtında ihmallerin, hataların, veballerin, yükünü taşıyanlar da elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının, bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez" ifadelerini kullandı. Akşener, seçmene 'Mecbur değilsiniz' diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu için 'Oy istiyorum' dedi.Genel Başkan Meral Akşener aday tanıtımı öncesi konuşma yaptı. Akşener’in ardından İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu projelerinden bahsetti. Ardından İYİ Parti 34 İlçe belediye başkan adayları açıklandı.

İYİ Parti İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nı Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Milletvekilleri ve parti üyelerinin katıldığı toplantı saat 14.00 sıralarında başladı. Genel Başkan Meral Akşener aday tanıtımı öncesi konuşma yaptı. Akşener’in ardından İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu projelerinden bahsetti. Ardından İYİ Parti 34 İlçe belediye başkan adayları açıklandı. Genel Başkan Meral Akşener'in 34 İlçe belediye başkanıyla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından program sona erdi.

'MECBUR DEĞİLSİNİZ' DİYE SESLENDİ

Genel Başkan Meral Akşener, seçmene 'Mecbur değilsiniz' diye seslenerek, "Bugün geldğimiz noktada iktidarın da ana muhalefetin de yegane amacı, koltuklarını korumaktan ibaret. Yegane vizyonu iktidar alanlarını, sürdürmekten ibaret. Yöntemleri de yalanla, dayatmayla, sansürle milletimizi, kendilerine mecbur bırakmaktan ibaret. İki tarafın da, milletimize sunduğu, tek bir vaat var o da, diğer tarafın kazanmaması. Yani bir tarafı, denklemden çektiğiniz anda iki tarafın da, milletimize sunacak, hiçbir şeyi kalmıyor. İşte, o nedenle bir şeyi, açıkça söylemek istiyorum. Büyük Türk milleti bu kısır döngüye, mecbur değilsiniz. Tarafların, birbirini var ettiği bu danışıklı dövüşe, mecbur değilsiniz. Bu milletsiz siyasete, mecbur değilsiniz. Bu vicdansız siyasete, mecbur değilsiniz. Bu vasat siyasete, mecbur değilsiniz. Ülkemiz için güvenliği, özgürlüğe kalkınmayı, adalete vatan sevgisini de, demokrasiye tercih etmeye, mecbur değilsiniz.Çünkü artık, en iyisini sunanlar var. Çünkü artık, hür ve müstakil, İYİ Parti var" ifadelerini kullandı.

"BU ŞEHRİ İKİ AYAĞI DA SAPASAĞLAM YERE BASANLARIN YÖNETMESİ GEREKİYOR"

Akşener, "İstanbul, bizim için Türk milletinin, gözünün bebeği demektir. Ancak geldiğimiz noktada, ne yazık ki o aziz İstanbul, bugün dertlerin düğümlendiği bir şehir. İstanbul, bugün deprem tehlikesiyle, yaşayan bir şehir. İstanbul, bugün sığınmacılarla, dolup taşan bir şehir. İstanbul, bugün yoksullukla boğuşan bir şehir ve ne yazık ki, İstanbul, bugün ranta boğulan bir şehir. İstanbullunun faydalandığı her hizmet için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak görüyoruz ki her ne kadar, çaba sarf edilse de halâ çözülemeyen birçok sorun var. Halâ aşılamayan, birçok engel var, halâ yetersiz kalan, birçok hizmet var. Neden, biliyor musunuz? Çünkü, siyasetin geldiği noktada İstanbul'a hep, paranın şehri olarak bakıldı. İstanbul'a hep, şahsi hırs ve intikam aracı olarak bakıldı. İstanbul'a hep, kariyer basamağı olarak bakıldı. İşte bu yüzden doğuyla batının iki medeniyetin iki kıtanın iki dünyanın birleştiği, nokta olan, bu büyük şehri, artık iki ayağı da, yere sapasağlam basanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık yalnızca çaba sarf edenlerin değil İstanbul yoluna, baş koyanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık aklı sadece, İstanbul'da olanların kalbi sadece, İstanbul'la atanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık ilgisi ve odağı sadece, İstanbul'un sorunlarında olanların, yönetmesi gerekiyor. Bu şehri, artık amacı sadece, İstanbullu'nun derdine, derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ARTIK KARŞINIZDA BUĞRA KAVUNCU VAR"

Akşener, "Mesela eli, Genel Merkezlerinde, gözü, başka mevkilerde boş zamanlarında da, İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela aklı, şahsi siyasi hesaplarında sureti, İstanbullularda olanlar, bu şehri yönetemez. Mesela sırtında ihmallerin, hataların, veballerin, yükünü taşıyanlar da elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının, bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez. Mesela gölgesine sığındıklarının, emriyle hareket edenler de, kendi gölgesinden cesaret alıp, kibirle hareket edenler de bu şehri yönetemez. Aziz İstanbullular hal böyleyken gelin artık İstanbul'u, şahsi saplantısı hâline getirenlerin neden olduğu, bu vasatlık, bir son bulsun. Gelin artık İstanbul'u, kendi kariyerleri için, zıplama tahtası hâline getirenlerin, çıkardığı gürültü İstanbullunun sesini, daha fazla bastırmasın. Gelin artık "İstanbul'u kim kazanır?" sorusu İstanbul'un gerçek sorunlarına, gölge düşürmesin. Ez cümle zoraki adaya da, emanet adaya da mecbur değilsiniz. Çünkü artık, karşınızda İstanbul'a layık bir aday var. İstanbul'u, başının üstünde taşıyacak bir aday var. İstanbullunun, hakkını koruyacak hak ettiği düzeni sağlayacak ve İstanbul'dan başka, hiçbir hesabı olmayacak bir aday var. Artık karşınızda Buğra Kavuncu var" şeklinde konuştu.

Meral Akşener, adayları Buğra Kavuncu için oy istediğini söyleyerek, "Ben de bugün, burada, sizden Buğra kardeşime, oy istiyorum. Artık oylarınız, daha fazla heba olmasın istiyorsanız Buğra kardeşime, ey İstanbul oy istiyorum. Artık alın teriniz, birilerinin ihtirasları uğruna, harcanmasın istiyorsanız Buğra kardeşime, oy istiyorum. Artık geleceğiniz, kendisine kariyer kovalayanların peşinde meçhule sürüklenmesin istiyorsanız Buğra kardeşime oy istiyorum.Bugüne kadar, kendimize dair hiçbir hesabımız, hiçbir çıkarımız, hiçbir korkumuz olmadığı için hep harbi durduk hep hasbi çalıştık hep kalbi konuştuk. Bundan sonra da, aynen devam edeceğiz" dedi.

İBB BAŞKAN ADAYI KAVUNCU'NUN VAATLERİ

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, yaptıkları araştırmalarda İstanbulluları en fazla rahatsız eden konuların başında ulaşım, barınma, sığınmacı ve göçmen sorununun geldiğini söyledi. İstanbul'a altı boş vaatlerin değil kapsamlı ve yeni bir yönetim anlayışının gerektiğini söyleyen Kavuncu, vaatlerini şöyle sıraladı. Çeşitli alanlarda uzun yıllar görev almış, gerek emeklilik öncesi gerekse emekli olduktan sonra bilgi ve birikimlerini bilgi alanlarına göre çevresine aktarmak isteyen İstanbullu hemşehrilerimizle istedikleri konularda deneyimlerden faydalanmak isteyen genç İstanbullu hemşehrilerimizi bir araya getirecek merkezler oluşturulacak. Tecrübe Aktarım Merkezi’ne katılım gösteren gençlere her katıldıkları program sonrasında 100 TL İstanbul kart yüklemesi yapılacak.

ULAŞIMDA TARİFELERDE İNDİRİM

Ulaşımda toplu taşıma payı, yüzde 28’den yüzde 40’a çıkartılacak. 5 sene içerisinde, İstanbul şehir merkezindeki her noktadan, yürüyerek 15 dakika içerisinde, otobüs ve metroya erişim çeşitliliği sağlanacak. İstanbul Ulaşım Otoritesi kurulacak. Toplu taşımada ücret reformu yaparak aylık toplu taşıma abonelik ücreti, · şu an yüzde 8 olan tam uygulama için asgari ücretin yüzde 4’ünü, şu an yüzde 1.5 olan öğrenci uygulaması için yüzde 1’ini geçmeyecek.

İSTANBUL AKILLI TRAFİK YÖNETİM SİSTEMİ ( ISTMAS )

Trafik akışını gerçek zamanlı olarak izlemek ve optimize etmek için gelişmiş sensörler, kameralar ve veri analitiği kullanarak kapsamlı bir akıllı trafik yönetim sistemi uygulanacak. ISTMS, trafik sıkışıklığını azaltmak ve hava kalitesini iyileştirmek için akıllı trafik sinyal kontrolü, sürücüler için dinamik yönlendirme bilgileri ve trafik sıkışıklığı fiyatlandırma mekanizmaları gibi özellikler içerecek.

İYİ PARTİ'NİN 34 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Buğra Kavuncu’nun vaatlerini anlatmasının ardından İstanbul’da 34 ilçe belediye başkan adayları açıklandı.İYİ Parti 34 ilçe belediye başkan adayları şöyle sıralandı. Öte yandan İYİ Parti İstanbul'da 5 ilçede belediye başkan aday isimleri açıklamadı. Açıklanmayan 5 ilçe, Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer olarak sıralandı.

- Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe Gülnur Şakir,
- Arnavutköy Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar,
- Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Çoşkun,
- Bağcılar Belediye Başkan Adayı Eyüp Ali Özdemir,
- Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Tugay Çapun,
- Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu,
- Başakşehir Belediye Başkan Adayı Tevfik Atakan Şakar,
- Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Vahit Çelik,
- Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sağırkaya,
- Beykoz Belediye Başkan Adayı Tuba Alaylı Özgüç,
- Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar,
- Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu,
- Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Nejat Durmuş,
- Çatalca Belediye Başkan Adayı İsmail İp,
- Esenler Belediye Başkan Adayı Şeh Ömer Kara,
- Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu,
- Fatih Belediye Başkan Adayı Barbaros Hayrettin Mahiroğlu,
- Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Erhan Özkan,
- Güngören Belediye Başkan Adayı Pelin Sellitepe Turan,
- Kadıköy Belediye Başkan Adayı Kübra Dursun,
- Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mustafa Kürşat Ceylan,
- Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz,
- Maltepe Belediye Başkan Adayı Ramazan Uğural,
- Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan,
- Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan,
- Silivri Belediye Başkan Adayı Bihter Akbaş Sezer,
- Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Fatih Karataş,
- Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş
- Şile Belediye Başkan Adayı Demet Alkan Tekdemir,
- Şişli Belediye Başkan Adayı Ahmet Ünal,
- Tuzla Belediye Başkan Adayı Orhun Ertürkmen,
- Ümraniye Belediye Başkan Adayı Serkan Yalçın,
- Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ertaç Ergüven,
- Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Kürşat Özer

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    meral apla daha dun imamogluyla kucaklasip sariliyordunuz simdi ne oldu size nasil guvenmemizi bekliyorsunuz
    Cevapla
  • harbi fenerli 2 ay önce Şikayet Et
    5 ilçe İstanbul a ait değil mi meral apla.
    Cevapla
  • Memet 2 ay önce Şikayet Et
    Çürük ip oy moy yok
    Cevapla
  • miroglu 2 ay önce Şikayet Et
    boyunun ölçüsünü alacak bayan meral döndü hanım
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Meral buralardan size Oyyy oy çıkmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi