AK Parti ve Murat Kurum'dan İmamoğlu'na cevap: Akla ziyan sözler!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine 'yapay zeka' göndermesi yaparak cevap verdi. AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum da İmamoğlu'nun sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 19.02.2024 16:20 GÜNCELLEME 19.02.2024 16:22
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un olası depreme karşı İstanbul için hayati önem taşıyan konut projeseyile ilgili açıklamalarda bulundu.



AK PARTİ'DEN İMAMOĞLU'NA JET CEVAP!

İmamoğlu, dönüştürülmesi planan 650 bin konutun asla yapılamayacağını ve olmaması gerektiğini belirtti. İBB adayının sözlerine AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum ve AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe cevap verdi.

Tatil beldelerinden afet koordinasyonunu yönetmeye çalışan bu vurdumduymazlık ve vicdansızlık İstanbul'un kaderi olmayacağını belirten Kabaktepe şu ifadeleri kullandı;

CHP’li aday yeni bir açıklama yapmış, akla ziyan! Herhalde bu açıklamayı da ‘yapay zeka’ ile planladılar.

Kişi kendinden bilir işi! İstanbul’a 100 bin konut sözü verip bunun onda birini bile yapamayan basiretsiz anlayış, İstanbul’a verdiğimiz depreme dayanıklı 650 bin güvenli konut sözümüze  “yapılamaz, yapılmamalı” diyor.

Bu binaların kentsel dönüşüme girmesine, İstanbul’un değişimine karşı çıkan bu siyasi zihniyeti iyi tanıyın.

Kendi siyasi çıkarları söz konusu olunca ‘değişimci’ olanlar, iş vatandaşın can ve mal güvenliğine gelince ‘istemezükçü’ oldular.

İstanbul’da büyük bir afet riski var mı? Evet.

İstanbul’da yüz binlerce riskli yapı var mı? Evet.

İstanbul’da afetlere ve büyük risklere karşı 5 yıldır sadece uyuklayan, sempozyum düzenlemekten öteye gidemeyen bir misafir başkan var mı? Evet.

Ama iş yapmaya gelince hevesleri yok.
İcraatları yok.
Yönetim aklı, sağduyu, vicdan, empati yok.

Kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kalan tembel CHP’li İBB yönetimi, sorumluluktan kaçmak için ‘bu kentsel dönüşüm yapılamaz, yapılmamalı’ diyor.

CHP’li adayın keyfi öyle istiyor çünkü;
‘Kentsel dönüşüm yapmayacağız, insanları afetlere terk edeceğiz, yarı zamanlı başkanlık yapacağız!’

Yok öyle yağma!

Buradan söz veriyorum!
İstanbul, tarihin gördüğü en nitelikli ve hakkaniyetli kentsel dönüşümle afetlere karşı risksiz bir şehir haline gelecek.

Tatil beldelerinden afet koordinasyonunu yönetmeye çalışan bu vurdumduymazlık ve vicdansızlık, İstanbul’un kaderi değildir ve asla da olmayacaktır!

MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA: ŞAŞIRMADIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, mevcut İBB yönetiminin 650 bin konutun dönüşüm vaadini ‘olmaması gereken’ bir proje olarak değerlendirmesine ilişkin açıklamada bulundu.



Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurum, “İstanbul’da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi “OLMAMASI GEREKEN” bir proje olarak görmesine şaşırmadım. Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum. Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur.” dedi.

1 Nisan sabahının geleceğe güvenle bakmak isteyenlerin günü olacağını ifade eden Kurum, “Halkımızın gönlü ferah olsun. Milletimizin meselelerini dert etmeyenlerden, bunları siyasi malzeme yapanlardan 31 Mart’ta kurtulacağız. 1 Nisan, İstanbul’un geleceğine endişesiz ve güvenle bakmak isteyenler için yeni bir gün olacak.” ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • ZIVALI 2 ay önce Şikayet Et
    bunların yıktığını bu millet senelerdir tamir etmeye çalışıyor adamı ağaçlar yapraklar alkışladı bu kadar becerikli adam temel atmama töreni düzenledi
    Cevapla
  • HASAN HÜSEYİN 2 ay önce Şikayet Et
    Chp nin bu topraklarla, bu toprağın insanıyla ve İslamla ciddi bir sorunu var...
    Cevapla
  • B gz 2 ay önce Şikayet Et
    Bahar yağmurları geliyor bir an evvel İstanbul bu beladan kurtulması lazım
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 ay önce Şikayet Et
    beceriksiz bir ibb başkanının başka ne diyeceği olabilirki sıfır elde var sıfır!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    tatile hazırlansa iyi olur..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması