CHP'nin seçime giremediği Saruhan'da İlçe Başkanı istifa etti

CHP'nin aday gösteremediği Saruhanlı'da İlçe Başkanı Atınç Günbay istifa etti. Günbay, ilçe seçim kuruluna geç başvurduklarını söyledi, Saadet Partisi'ne teşekkür etti.

GİRİŞ 23.02.2024 17:03 GÜNCELLEME 23.02.2024 17:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

CHP'de aday belirleme süreci sancılı geçmeye devam ediyor. 

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde listenin ilçe seçim kuruluna geç teslim edilmesi nedeniyle CHP, Zeki Bilgin'i aday gösterememiş, Bilgin Saadet Partisi listesinden aday olmuştu. 

Bu gelişmeler üzerine CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Atınç Günbay, istifa ettiğini duyurdu.

8 dakika ile başvuruları kaçırmışlardı! Bu ilçede CHP'liler CHP'ye oy veremeyecek 8 dakika ile başvuruları kaçırmışlardı! Bu ilçede CHP'liler CHP'ye oy veremeyecek

İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP İlçe Başkanı Atınç Günbay, yaşananların ardından istifa ettiğini açıkladı.

Atınç Günbay yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Belediye Başkan ve meclis üyeleri aday listelerinin seçim kuruluna verilmesi esnasında yaşadığımız aksaklıklar, hatalar nedeniyle görev yapmaktan her zaman gurur duyduğum partim, Cumhuriyet Halk Partisi ne yazık ki Saruhanlı'da kendi logosu altında seçime giremeyecek.

Manisa'nın diğer ilçelerinde ve ülke genelinde aday listelerinin teslimi esnasında bizim yaşadıklarımıza benzer olayların yaşandığı yerlerde seçim kurulları aday listelerini kabul etmiş olmasına, emsal kararlar ilçe seçim kurula sunulmuş olmasına rağmen Saruhanlı'da benzer süreç işletilmemiştir. Tüm bunlar bizlerin kusurumuzu, hatamızı ortadan kaldırmamaktadır.

Bu nedenle büyük bir üzüntü içindeyim ve üzüntüye sevk ettiğim başta partimden, partililerimizden, Saruhanlı halkından ve büyük bir mağduriyet yaşayan Belediye Başkanımız Zeki Bilgin'den özür diliyorum. Bu zor günde en başından beri şartsız yanımızda olan Saadet Partisi'ne ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm bu sebeplerden dolayı bir süreden beri sürdürmekte olduğum CHP Saruhanlı İlçe Başkanlığı görevinden bugün itibarıyla istifa etmiş bulunmaktayım. Esasında gecikmiş bir istifa olduğunun farkındayım. Bu güne kadar beklememin nedeni itiraz süreçlerinin devam etmesinden kaynaklanmaktadır."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Faruk çetinkaya 2 ay önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım CHP geç kaldıysa saadet nasıl aday gösterdi
    Cevapla
  • Abdullah64 2 ay önce Şikayet Et
    Milletvekillerinin CHP oyları ile seçilmiş olmasını hazmedenler için bu olayı hazmetmek çok da zor olmasa gerek.
    Cevapla
  • Yazıklar olsun! 2 ay önce Şikayet Et
    İslama alenen düşman la, dostluk kurmuş, sözde muhafazakarlar.Düşmanımızla oturup, kalkan, bizim ( Müslümanların) dostu olamaz!Allah Müslüman görünümlü, münafıkların şerrinden korusun, ümmeti Muhammedi!!!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Amin amin buna diğer sağcı ve muhafazakarım diyenlerde dahil nasıl bir zihniyet ki alenen islam düşmanlığı yapanlarla ittifak yapmak ve onlara oy vermek akıl tutulması diyorum
    Cevapla
  • Alper Tunga 2 ay önce Şikayet Et
    Ak Parti'ye karşı olsunda isterse ebu cehil isterse şeytan olsun, Saadetli Amcalar seve seve destek olurlar.
    Cevapla
  • Kadir 2 ay önce Şikayet Et
    Mücahid temel, yine chpnin can simidi olmuş. Yazık ne hallere düştü milli görüşcüler... Erbakan hocam iyiki görmedi bu günleri...
    Cevapla
  • mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    gördü gördü...hatta koalisyon ortağı bile oldular 1974'te..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!