İttifak sebebi, Kandil'den gelen talimat oldu!

CHP ile DEM Parti arasındaki ittifak kararı, Kandil'den gelen talimat ile ortaya çıktı. İstanbul'da Başak Demirtaş'ın adaylığı konuşulurken Murat Karasu'nun mesajı, İstanbul'da CHP ile DEM parti arasında ittifak yapılmasını sağladı.

İttifak sebebi, Kandil'den gelen talimat oldu!
İttifak sebebi, Kandil'den gelen talimat oldu!
GİRİŞ 24.02.2024 19:58 GÜNCELLEME 24.02.2024 19:58
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. Seçimlere 35 gün kala CHP ve DEM partinin gizli ittifakları da gün yüzüne çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kurulan 6'lı masadan geriye eser kalmadı. CHP'de diğer partilerden bulamadığı desteği DEM Parti'den almaya başladı. Kandil'den gelen mesajlarla seçim çalışmalarına devam eden kirli ittifak, çeşitli il ve ilçelerde birbirlerini desteklemeye yönelik adaylar çıkardı.

KANDİL'DEN GELEN TALİMATLA HAREKET EDİLİYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıklayan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, seçime sayılı günler kala aday olmaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Bu duyurudan bir gün önce, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticisi Mustafa Karasu'dan ittifakları bozmayın ve birleşin açıklaması gelmişti. Karasu yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye demokrasi güçleriyle birlikte olmak, onlarla birlikte hareket etmek çok çok önemli. Kürt sorununun çözümünün buradan geçtiği bilinmeli. 50 yıldır büyük bedel ödeniyor. Bu bakımdan tabii ki hem Türkiye'deki demokrasi güçlerini hem Kürdistan'daki demokrasi güçlerini ortaklaşarak, ittifaklarını güçlendirerek, var olan ittifaklara sahiplenerek, var olana, ittifaklara değer vererek bu mücadele yürütmek gerekiyor. Bazı çevreler ittifakları tıkayabilir, ittifaklar şöyle böyle diyebilirler. Kürt halkı bunlara kulak vermemeli. İttifakları tükaka eden, ittifakları kötüleyen anlayışlar Kürt dostu değildir. Kürtlerin iyiliğini isteyenler değildir. Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyenler değildir. Onlar Kürtler yalnız kalsın diyenlerdir. Demokrat olmayan, demokrasiden yana olmayan, demokratik anlayış olmayan, halkların kardeşliğini düşünmeyen milliyetçi yaklaşımlardan Kürt'e hiçbir zaman fayda gelmemiştir, gelmez. Bu bakımdan Kürtler, demokratik siyasette, bu seçim sürecinde esas yaklaşımını demokrasinin gelişmesi ve demokratikleşme doğrultusunda geliştirmeli ve tutumlarını koymalı."

KANDİL'İN TALİMATI İMAMOĞLU'NA YARADI!

PKK terör örgütünün üst düzey yöneticisi Mustafa Karasu'nun bu açıklamaları sonrasında DEM Parti Başak Demirtaş'ı aday göstermeyerek Meral Danış Beştaş gibi sembolik bir ismi aday gösterdi. Seçim süreci boyunca hiçbir seçim çalışmasına katılmayan Beştaş, adeta Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına destek veriyor. 

CHP, AKDENİZ'İ DEM'E TESLİM ETTİ!

Cumhuriyet Halk Partisi, DEM Parti'nin İstanbul'da almış olduğu karar neticesinde Mersin Akdeniz ilçesinde aday çıkarmayarak DEM Parti'nin adayına destek vermiş oldu. DEM Parti'nin adayı ise geçmişte "İstiklal Marşı okumuyorum, okumak zorunda mıyım?" diyen Nuriye Arslan oldu. 

MİTİNGTE ÖCALAN SLOGANLARI ATILDI

CHP'nin aday göstermediği ve DEM Parti ile ittifak yaptığı Mersin'in Akdeniz ilçesinde DEM Partili aday Nuriye Arslan miting düzenledi. Yapılan mitingde terörist başı Öcalan'ın lehine sloganlar atılarak terör bayrakları açıldı. 

"AK PARTİ İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİK"

Bir televizyon programında açıklamalar yapan DEM Parti'nin İstanbul'daki sembolik adayı Meral Danış Beştaş, "AK Parti ile hiç görüşme yapmadık, yapamayız da. Görüldüğü üzere Hükümet bizim ilçe başkanlarımıza operasyon yapıyor. Esenyurt ilçe eş başkanlarımızı tutukladılar. AK Parti ile yan yana gelmemiz mümkün değildir" dedi. 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Siyaset 2 ay önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu Kandilin adayı ise Meral Danış kimin adayı? Bu sorunun cevabını merak ediyorum.
    Cevapla
  • A.A.A 2 ay önce Şikayet Et
    DEM + CHP + İP + VP bunların hepiside Kandilden yönetiliyor.. Eğer bunlar Belediye Başkanlığını alsın, Türkiyeyi Kandildeki Teröristler ve Amerika yönetecek.!!
    Cevapla
  • Selami kaya 2 ay önce Şikayet Et
    1500 lere dondugumuzde yavuz sultan selimin anadolu için enbuyuk tehlike bu curuhun oldugunu görup hakliligida ortaya çıkmistir..rahatlikla ermenilerle bile bir olmakta sakinca görmeyen bu makyevelist topluluğun şimdilerde chp catisi altinda toplanmıs olması gelecekteki tehlikenin sinyalidir..yeni bir terör sorunuyla karşi karşiyayiz.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Kırk yıldır aynı tiyatroyu izliyoruz. Bizimle birlikte izleyen siyasi irade neden bir şey yapmıyor. Ama pardon partilerin kapatılması kanunu geçirerek yaptı yapacağını.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    CHP li marabalar da zaten kandilin emrinden çıkacak cesarete sahip değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler