CHP'yi sevindirecek karar! Seçimde Memleket Partisi'nden aday olan başkana çelme

CHP’nin aday göstermediği Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a büyük çelme. Memleket Partisi'nden aday olan Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü.

CHP'yi sevindirecek karar! Seçimde Memleket Partisi'nden aday olan başkana çelme
CHP'yi sevindirecek karar! Seçimde Memleket Partisi'nden aday olan başkana çelme
GİRİŞ 26.02.2024 22:29 GÜNCELLEME 27.02.2024 00:10
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Mersin’in Tarsus ilçesinde mevcut belediye başkanı Haluk Bozdoğan, aday yapılmamıştı. CHP’nin Tarsus’ta Ali Boltaç’ı aday göstermesinin ardından 11 Ocak’ta istifa eden Bozdoğan, Memleket Partisi’ne geçmişti. Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Haluk Bozdoğan’a kötü haber geldi.

Tarsus İlçe Seçim Kurulu, aynı seçim döneminde 2 farklı partiden aday gösterildiği gerekçesiyle Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesine karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu’nun “Bir kişi, bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez” maddesi uyarınca Bozdoğan’ın adaylığını düşürdüğü belirtildi.

'ENGEL' VURGUSU

Eski CHP’li Bozdoğan, İl Seçim Kurulu’na başvurarak karara itiraz edeceğini açıkladı.

Bozdoğan, yaptığı açıklamada CHP’yi işaret ederek, “Adaylığıma yönelik engelleme girişimleri, halkın iradesini yok sayan bir tavırdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı seçme ve seçilme hakkını gaspetmeye çalışan her türlü müdahaleye karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 22
  • Metin 2 ay önce Şikayet Et
    Ne bir güzel olmuş, aday olursan CHP'li aday olamasan muhalif
    Cevapla
  • SEDAT 2 ay önce Şikayet Et
    Dikkat ettim yere dökülen su mutlaka bir yol bulup başını alıp gidiyor gadeş boşuna dememişler su akar yolunu bulur nerde bir oyana bir buyana yalpalayan kişi var bir yolunu bulup aynı yere gidiyor gadeş tesadüf mü
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Chp bir milyon taşeron kadro dedi neden dedi sayısı yüksek ama binlercr yardımcı hizmetlerde çalışamları demiyor neden çünkü sayıları az
    Cevapla
  • Cahar dudayev 2 ay önce Şikayet Et
    O zaman millet vekili ve ya belediye başkanı seçilmiş kişiler diğer partilere geçtiğinde milletvekilliği yada başkanlığı düşürülsün
    Cevapla
  • Mersinden 2 ay önce Şikayet Et
    Muharrem chp ye çalışıyor. Bakmayın bağırıp çağırdığına. Laf ebeligi hepsi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Oğuz Murat Aci’nin annesi: '10 ailenin anneler gününü kutlamıyorum'
Sedyeden kalktı, doktora saldırdı! Şoke eden anlar