Turgut Altınok seçilirse Ankara Büyükşehir'deki ilk icraatı bu olacak

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, seçilmesi halinde başkentte ilk icraatının hangisi olacağını açıkladı. Altınok ayrıca Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile olan hatırasını ilk kez paylaştı.

GİRİŞ 26.02.2024 23:39 GÜNCELLEME 27.02.2024 09:31
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında soruları cevapladı. Ankara'daki sorunlara değinen ve projelerini anlatan Turgut Altınok, ilk icraatının havalimanı metrosu olacağını vurguladı.

Ankara’nın başlıca sorununun ulaşım olduğunu ifade eden Altınok, şunları söyledi:

“Birinci sorun ulaşım. Ulaşımı otobüslerle çözeceğiz. 2 bin tane elektrikli otobüs alacağız. Akaryakıt giderinden belediye tasarruf edecek. Ciddi bir trafik problemi var. Yeni yollar yapılmadı, metro sözleri tutulmadı. 2023'te 100 bin yeni araç yollara girdi. Yollar aynı.

Avrupa başkentleri arasında metro olmayan tek başkent Ankara'dır. İlk iş havaalanı metrosunu yapacağım. Çözüm metro ağlarıyla donatmak.

Seçimden önce sözler veriliyor. 58 kilometre metro sözü var ama 5 santim metro yapmadı.

5 senede 80 kilometre metro yapacağız. Bir bölümünü hükümetimiz yapacak, bir kısmını ABB olarak biz yapacağız.”

VAATLERİNİN YÜZDE 5’İNİ BİLE YAPMADI

Altınok şöyle devam etti:

“75 tane Ankara'ya köprü kavşak yapacağız. 5 yıl içinde 17 alt-üst geçit yapıldı. Yeterli değil. Biz 20 yıldır sosyal yardım yapıyoruz. Hiç afişlere asmadık. Sosyal yardımları artıracağız, yüzde 10'a çıkaracağız. Şu an yapılanlar yeterli değil. Kızılay'da şu an bütün taşlar kırık.

5 yıl önce söz vermiş, yüzde 5'ini yapmamış. Sosyal medyada bir Ankara var, bir de gerçek Ankara var...”

Vaatlerini sıralayan Turgut Altınok, şunları ifade etti:

Başkan 5 yılı değil, geleceği yönetir. 11 kapalı spor salonu yapıyoruz. Büyükşehirin yaptığı spor salonu yok. 10 tane Organize Sanayi Bölgesi yapacağız. Gençlerimize üniversite öğrencilerine ulaşımı ücretsiz yapacağız. 20 bin üniversiteliye ayda 1500 karşılıksız burs vereceğiz. Keçiören Belediyesi olarak şu an biz veriyoruz. 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapacağız. 10 bin konut yapacağız ve öğrenciye düşük kiralı konutları kiralayacağız. Çankaya'da 150 okul vardı, 100'ünün duvarında çevre düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılmıştır. 400 bin ilköğretim öğrencimize kahvaltı ve süt vereceğiz. Sütler çiftliğimizden gelecek. Bunlar bizlerin yıllar önce yaptığımız işler. Öğrencilere ücretsiz sineme ve tiyatro bileti vereceğiz.

Çankaya'da 150 okul vardı, 100'ünün duvarında çevre düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılmıştır. 400 bin ilköğretim öğrencimize kahvaltı ve süt vereceğiz. Sütler çiftliğimizden gelecek. Bunlar bizlerin yıllar önce yaptığımız işler. Öğrencilere ücretsiz sineme ve tiyatro bileti vereceğiz.

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU, ALTINOK’A DERT YANMIŞ... İLK KEZ ANLATTI

Altınok, Türkiye Komünist Partisi'nin Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile olan hatırasını ilk kez paylaştı. Altınok, şöyle konuştu:

“25 gençlik ve spor merkezi kuracağız. Sanat ve kültür bir milletin hayat damarlarındandır. Maalesef Ankara sanat ve kültürde çölleşti. Her gün sokaktayız. Benim daha yurt dışı gezim yok. Bir gün beni Tunceli Belediye Başkanı aradı. Randevu verdim geldi. 'Birçok CHP'li başkana gittim, cenaze arabası alamadım' dedi. 'İster ver, ister verme' dedi. 'Biz düşman değiliz, bunun partisi mi olur' dedim. Biz adaletli olacağız. Herkesin başkanı olacağız. Ötekileştirme yok. İdeolojik bakış yok.”

Fatih Mehmet Maçoğlu

KÖYLERDEN PARA ALINMAYACAK

Ankara’nın ziraatına verecekleri destekleri anlatan Altınok, şunları kaydetti:

“Ülkenin başkenti tarımın da başkenti. Çiftimizi destekleyeceğiz. Emeklimize 5 bin lira vereceğiz. 2 bin 500 lira kart mahalledeki küçük esnaflardan alışveriş yapacak. Doğal gaz desteğini bin liraya çıkaracağız. Ankara'yı dünya başkenti yapacağız. Büyükşehir belediye başkanı köylerde su sayaçlarını atacağım demişti. Suya öyle bir zam yaptı ki köylüler sayaçları kendileri söküyor. Tarım ve hayvancılığı teşviği bırakın bostanını sulayamaz hale gelmiş. Tarımı destekleyeceğiz. Su aboneliğinden de köylerden para almayacağız.”

KAYNAK: CNN TÜRK
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 63
  • Serbulet 2 ay önce Şikayet Et
    Batıkent Yuva koyunde yıllardır arsa aldım yatırım diye yıllardır imar geçmedi imar geçirin oy sizin.
    Cevapla
  • Angaralı 2 ay önce Şikayet Et
    Mansur Yavaş bey halkın sorunlarının anlatıldığı başkanlık yapması gereken belediye meclisine 5 yıldır 5 defa katılmadı, araçlarda ki çakarları çıkardım diye reklam yapıyor, bize ne faydası var bunun. Malvarlığını açıkladı, Beypazarında 2 arsa, 1 ev, 40 yıldır Ankara da avukatlık yapıyor bunu kazanabilmiş, sonrada vatandaşa sizi ekonomik olarak geliştireceğim diyor, sen kendini geliştir.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yerel Seçimlerde KİLİT Seçmen Emekli.... Herkes Emeklinin kapısına mecbur gelecek..
    Cevapla
  • Aklı Selim 2 ay önce Şikayet Et
    "C"e"H"alet"P"erest güruh 2019 yerel seçimlerinde YALANLAR atıyorlardı böylece yerel seçimlerde bir YALAN RÜZGARIYLA başarı efsanesi yazabilirlerse arkasından 2023 seçimlerinde Genel Seçimi kazanacaklarını zannettiler bunu da yerel seçimlerde elde ettikleri belediyelerden tokatlayacakları parayla yapacaklardı PLANLARI bozuldu çünkü İLAHİ ADALETİNDE bir planı vardı.
    Cevapla
  • HALİL CENGİZ 2 ay önce Şikayet Et
    Yenikent 300 bin nufus oldu metro 13 km uzatılmalı çok değil bir durak uzatılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Açığa alınan polis müdürlerinin evlerinde arama ve el koyma işlemi başlatıldı!
Türkiye düşmanı senatör hakim karşısında!