CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM ve CHP'nin İstanbul'da Tuzla ve Eyüpsultan ilçelerinde CHP ile kirli ittifak yaptığı ortaya çıktı. İzmit'te ise DEM Parti adayını çekerek CHP'ye destek vereceklerini duyurdu.

GİRİŞ 27.02.2024 08:06 GÜNCELLEME 27.02.2024 10:16
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

CHP ile DEM Parti'nin İstanbul Tuzla ve Eyüpsultan ilçelerinde yaptığı kirli ittifak ortaya çıktı. İttifakı deşifre eden detaylara ulaşıldı.

CHP LİSTELERİNDEN ADAY

Sabah'ın haberine göre, Tuzla'da belediye başkan adayı çıkarmayan DEM Parti, 3 üyesini CHP listelerinden aday gösterdi. Eyüpsultan'da da DEM Parti'nin 2 üyesinin CHP listelerinde yer aldığı öğrenildi. DEM Partili Servet Güzel, CHP'nin Eyüp Belediye Meclis adayları arasında 3. sırada, Hüseyin Cebe de 9. sırada yer aldı.

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde HDP Tuzla Belediye Başkan adayı olan ve 31 Mart 2024 yerel seçiminde DEM Parti Tuzla Belediye Başkanı adayı olarak sahada çalışan Hasan Özdemir ise CHP Tuzla Belediye Meclisi'ne 3. sıradan aday gösterildi.

DEM Parti'li Musa Avyüzen 15'inci, Dilek Ateş de 16'ıncı sıradan CHP Tuzla Belediye Meclis adayı oldu.

CHP-DEM ittifakını ifade etmede kullanılan "kent uzlaşısı" kapsamında DEM Parti, İstanbul'un 22 ilçesinde aday göstermemişti.

İZMİT'DE CHP'YE DESTEK

DEM Parti, İzmit Belediye Başkan Adayı Avukat Gencer Demirkaya’nın adaylığını çekti. Parti, 31 Mart seçiminde CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyeceklerini duyurdu

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Beto 4 ay önce Şikayet Et
    Chpkk ya eş başkan atamışlar
    Cevapla
  • Abbas.Abono 4 ay önce Şikayet Et
    Ben chpliyim oyum akpye
    Cevapla
  • İslam Sancağı 4 ay önce Şikayet Et
    Şeriatta vatan hainlerinin hükmü belli. Avrupa kanunları isteyenlere duyrulur.
    Cevapla
  • Herşey vatan için. 4 ay önce Şikayet Et
    seloya selam edenlere sesleniyorum tarih ve bu millet sizi asla affetmeyecek yazıklar olsun ,rabbim nasip etmesin bu ülkenin yönetimini sizlere
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Önümüzde iki seçenek var. Herkes seçimini yapacak. KAYYUMA KARŞIYIZ, hukuk masalları ile Kandildeki Karayılanların açıklamaları /HDP/DEM” yanında saf tutulacak ya da Çanakkale ruhu “vatan millet” ruhu yanında !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..