Tevfik Göksu projelerini tanıttı: Dünyanın en büyük kentsel dönüşümünü yapıyoruz

Esenler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Tevfik Göksu, yerel seçimlerin ardından hayata geçirmeyi planladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı.

GİRİŞ 29.02.2024 17:23 GÜNCELLEME 29.02.2024 19:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Göksu, 31 Mart'taki seçimler sonrasında Esenler'de yapmayı planladıkları projeleri başlıklar halinde tanıttı.Göksu, İstanbul'da ve Türkiye'de, ilk kez kentsel dönüşüm hamlesi yapmak üzere kolları sıvayan, kentsel dönüşüme inanarak yollara düşen, bunu en başarılı uygulayan ve netice alan belediyelerden biri olduklarını söyledi.

"60 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRDÜK"

İlçede şu ana kadar 60 bin konutu dönüştürdüklerine işaret eden Göksu, 60 bin konutun dönüşümünün ise sürdüğünü, bu alandaki çalışmalara devam edeceklerini anlattı. Göksu, 2009'da göreve geldiğindeki kişi başına düşen yeşil alanı 0,8 metreden 9 metreye çıkardıklarını belirterek şöyle devam etti:

ESENLERİN YEŞİL ALANLARI ARTACAK

"Yeni yapacağımız projelerle Esenler'de kişi başına düşen yeşil alan oranını dünya standartlarının üzerine çıkacağız. Şu anda Esenler'e iki tane büyük millet bahçesi yapıyoruz. Bir tanesi Türkiye'nin ikinci büyük millet bahçesi, 2,6 milyon metrekare. İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden bir tanesi Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi. O millet bahçesinin, yaklaşık olarak söylüyorum 10 kat büyüğünü yapıyoruz. Bu millet bahçesinde çok özel alanlar var. Örneğin, Türkiye bahçesi. Türkiye'nin 81 ilinin bitki dokusunu orada göreceksiniz."

"AKILLI ŞEHİR ESENLER"

Göksu, yapımına devam edilen Oruç Reis Millet Bahçesi'nin yerinde 1990 konut olduğunu, bunları yıktıklarını ve bu alanı imara kapattıklarını da ifade etti.
Esenler'in Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle "akıllı şehir" ilan edildiğini anımsatan Göksu, bu doğrultuda ilçede iki teknokent kurmak için çalışma yürüttüklerini, bunları 2026 sonunda bitirmeyi hedeflediklerini ve buralarda 35 bin 500 genci istihdam edeceklerini kaydetti. Göksu, ilçeye 10 bin araç kapasiteli otopark, bir mahallenin çevresine yaklaşık 5 kilometrelik bisiklet, koşu ve yürüyüş parkuru yapmayı hedeflediklerini de aktardı.

YENİ CAMİLER, YÜRÜYÜŞ PARKURU VE SU MÜZESİ

“Esenler'de yeni camiler yapacağız. Türkiye'de ilk defa bir mahallenin etrafını yaklaşık 5 kilometre yürüyüş ve bisiklet parkuru haline getiriyoruz. Esenler'e yepyeni bir müze kazandırıyoruz. Su müzesi inşa ediyoruz. Aynı zaman ihtiyaç karşılayan sosyal bir alan olacak.”

BİN 287 SOKAĞA YAPAY ZEKA DESTEKLİ KAMERA

“Bütün sokaklarımıza, Cumhurbaşkanımızın onayıyla 1287 tane sokağa yapay zeka destekli kamera koyuyoruz. Aynı zamanda bu bina afet koordinasyon merkezi olacak. Esenler yüzde yüz güvenli hale gelecek”

GEÇİTPARK PROJESİ: OTOBANIN ÜSTÜ KAPATILACAK

“Tuna Mahallesi ile Oruçreis Mahallesi arasında otobanın üstünü kapatarak 40 bin metre bir meydan oluşturuyoruz. Mehmet Akif Caddesi ile Atışalanı Caddesi'ni bağlayacak bulvarı açacağız. Bu projeyi yapmak için 2010 - 2013 yılları arasında 121 trilyonluk kamulaştırma yaptık.”

SANAT MEYDANI

“Adem Baştürk Kültür Merkezi önündeki meydanı sanat meydanına dönüştürüyoruz.”

1000 SOSYAL KONUT

“Bizim kentsel dönüşüm proje alanımızda kalan ve 10 yıldan fazla Esenler'de oturan kiracılara 1000 sosyal konut yapıp teslim edeceğiz.”

YENİ KÜTÜPHANE VE GENÇLİK MERKEZİ

“15 Temmuz mahallesindeki tarihi tabur binasını restore edip gençler için kütüphane ve gençlik merkezi haline getiriyoruz.”

ÇOCUKLAR İÇİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIK MERKEZİ İLE KÜLLİYE

“Çocuklar için bir ağız ve diş sağlık merkezi inşa ediyoruz. Bir tane Çiftehavuzlar Mahallesi’ne 2 bin kapasiteli bir çocuk külliyesi bir tane de Oruçreis Mahallesi’ne inşa ediyoruz. Modern adıyla kreşler.”

ÜCRETSİZ BELEDİYE DÜĞÜN SALONU

“Esenler'de bütün İstanbulluların istifade edeceğiz büyük bir nikah sarayı inşa ediyoruz. 2019 ile birlikte rafta kalkmıştı, inşallah raftan indirip hayata geçiriyoruz. Belediye düğün salonu yapıyoruz. İhtiyaç sahibi herkese bedava olacak.”

ÇEYİZ DESTEĞİ

“İhtiyaç sahibi gençlerimize çeyiz desteği vereceğiz. Her aileye bir aile danışmanı atıyoruz. O ailenin bütün sorunlarıyla ilgilenecek.”

GENÇLİK KAMPI

“140 gencimizin aynı anda kalacağı gençlik kampımız 19 Mayıs 2024'te kapılarını açıyoruz. Esenler'de lise vadisi inşa etmeyi düşünüyoruz. Esenler'deki bütün liseleri ilk ve orta okula dönüştürmeyi planlıyoruz. Gençlik merkezleri inşa etmeye devam edeceğiz. Yöre derneklerinin yapabildiğimiz kadarını kullanılmadığı zamanlarda çocuklarımız için etüt merkezine dönüştüreceğiz. Motosikletler için park ve bakım istasyonları kuracağız. Aynen Cafe'leri açmaya devam edeceğiz. Çay 1 lira, kahve 2 lira. Türkiye'nin Sinan Erdem'den sonra 2'nci büyük kapalı spor kompleksinin inşaatı devam ediyor.”

Projelerin açıklanmasının ardından Göksu, meclis üyesi adaylarını tek tek sahneye çağırarak tanıttı. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

Toplantıda, Göksu'nun 2009'da göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı projelerin yer aldığı film gösterildi. Göksu, konuşmasının ardından belediye meclisi üyesi adaylarını sahneye çağırarak, ilçe sakinlerine tanıttı. Programa, AK Parti, MHP ve BBP'den parti yöneticileri, partililer ile vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • naim 1 ay önce Şikayet Et
    önce park ve otopark sorununu üç dönemdir ne yaptınız turgut reis mahallesine
    Cevapla
  • Kral 1 ay önce Şikayet Et
    Yüzünde nur kalmamış milletin parasını yiye yiye elbet büyük hesaplaşma var
    Cevapla
  • Esenlerli 1 ay önce Şikayet Et
    30 yıldır esenlerde oturuyorum. Dönüşüm adında yapılanların yarısından fazlasını parayla sattılar. İnsanlar evlerinde korku ile oturuyor. O videolarda izledikleriniz esenlerin bir mahallesini bile dönüştüremedi. Hala bu adamın aday gösterilmesini aklım almıyor. Büyükşehir için sadece İmamoğlu ile uğraştı esenleri unuttu. Yönettiği bir ilçede bile oturmayan başkan mı olur. ?
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 ay önce Şikayet Et
    Uzun zamandır sesi soluğu çıkıyordu.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Ne harcadılar bu adamı büyük şehir adaylıgında 2 dönemdir ayıp ettiler beee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler