CHP'de Kırklareli skandalı: Rüşvet, tehdit, iftira!

Kırklareli'de CHP'nin ön seçim anketlerinde açık ara birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmeyen Serdar Türker, bağımsız aday olarak seçimlere girme kararı aldı. Türker, iftira ve tehditlerin yanında İBB'den de rüşvet teklifi aldı.

GİRİŞ 02.03.2024 12:31 GÜNCELLEME 02.03.2024 12:31
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlere bir aydan az bir süre kala aday belirleme krizi yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde kaos devam ediyor. Hatay, İzmir dahil birçok ilde skandallara imza atan parti şimdi de Kırklareli ile gündemde. 

Kırklareli'de CHP'nin ön seçim anketlerinde açık ara birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmeyen Serdar Türker, bağımsız aday olarak seçimlere girme kararı aldı. Ön seçimde kendisini destekleyenlerin işleriyle, evlatlarıyla tehdit edildiğini belirten Türker,  Özgür Özel'in adaylıktan çekilmesi için üç kez aradığını, İmamoğlu'nun ise İBB'de daire başkanlığı sözü verdiğini söyledi. 

"BÜTÜN ANKETLERDE BİRİNCİ ÇIKTIM"

Serdar Türker, "Kırklareli Belediye Başkan aday adayıydım. Ve yapılan bütün anketlerde birinci çıktım. Bunu CHP Genel Merkezi de milletvekilleri de biliyor. Fakat ısrarla memnuniyet anketlerinden yüzde 16,5 gibi o kadar düşük bir oy oranı alan Kırklareli belediye başkanı, ısrarla Ankara'daki baskılarla ön seçime sokuldu." açıklamasında bulundu.

"ÖN SEÇİMDE DE REKOR DENECEK OY ALDIM"

Halktan gelen yoğun talep sonrası bağımsız aday olarak yola çıktığını belirten Türker, "Ön seçimde de, bütün Kırklareli halkı bilir. Belediyede çalışan 500'e yakın CHP üyesi kardeşimiz işleriyle, aşlarıyla, evlatlarıyla tehdit edildiler. Ve böylesine adil olmayan bir ön seçime girildi. Ön seçimde de rekor denecek oy aldım." dedi.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLMEMİ İSTEDİ"

Bağımsız aday olduğunu ilan ettikten sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini 3 kez arayarak adaylıktan çekilmesini istediğini söyleyen Türker, "Ben de hiçbir zaman adaylıktan çekilmeyeceğimi ve benim arkamda çok değerli Kırklareli halkı olduğunu ısrarla ifade ettim." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NU REDDETTİ

Türker, daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aracılığıyla Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün arayarak "Ekrem başkanım bir akşam yemeğinde sizinle görüşmek istiyor" dediğini aktardı, "Ben bunu da kabul etmedim. Ben bir yola çıktım. Değerli ekip arkadaşlarımı ve Kırklareli halkını yarı yolda bırakmayacağımı ifade ettim." dedi.

İBB'DEN DAİRE BAŞKANLIĞI RÜŞVETİ!

Kendisine İBB'de bir Daire Başkanlığı, çok iyi bir maaş, makam aracı ve şoför teklif edildiğini söyleyen Serdar Türker, "Özgür Özel, bunun yanı sıra önümüzdeki yerel seçimde de istediğim yerden belediye başkan adayı yapma ya da milletvekili yapma sözü verdi. Ancak ben hiçbir zaman verdiğim sözlerden geri dönmedim. Hem banka müdürü olduğum dönemde hem 10 yıldır Kaynarca Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde geri adım atmadım. Halkın iradesine karşılık siyaset yapılmaz." dedi.

"NEDEN GERİ ÇEKİLEYİM?"

Türker, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Son bir aydır da malum belediye başkanı (Mehmet Kesimoğlu) ve ekibi tarafından kirli bir propaganda yürüterek adaylıktan çekileceğimi ve onlara katılacağımı söylüyor. Neden geri çekileyim? Ben rekorlarla belediye başkanlığı kazanmış ve kendileri gibi mazeretlerin ardına sığınarak hiçbir proje üretmeyen belediye başkanı değilim ki…"

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Aklı Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Ekrem sonun başlangıcı artık senin için başladı, sen de bunun farkındasın chp'de ki herkes de farkında! Yani Cem Karaca şarkısı Nazım Hikmet şiiri gibi.. Ama ekrem bu şiiri senin için şöyle güncelliyorum. "Sen artık bir naylon poşetsin çöp konteyner'ın da, hem sen bunun farkındasın hem chp hem de Polis Savcı Hakim Farkında"! Soruşturmalara ve Yargılanmaları hazır ol.
    Cevapla
  • Zaza 12 1 ay önce Şikayet Et
    Chp değince akla tecavüz değerlere hakaret kaset kumpas vs.her türlü rezillik,islam düşmanlığı,kendilerince olmasa olmazlaridir,hep başkalarınin oyuna muhtaç hep baskalarinin koltuk dernekleri ile yol yürümeye çalışıyorlar,bunlar huzurdan huzursuz olurlar, huzursuzluğu sokakka taşıyıp taşkınlık yapmaktan medet umanlardan.
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • heykeltraş 1 ay önce Şikayet Et
    eyy Kırklareli 'li yurttaşlar bu chp 'li belediyelerden kurtulun. sizi istismar ediyorlar. onlar size hizmet edeceğine siz onlara hizmet ediyorsunuz.
    Cevapla
  • BİR DOST 1 ay önce Şikayet Et
    CHP'yi iyi özetlemiş fakat eksik kalmış. Rüşvet, tehdit, şantaj, hırsızlık, yolsuzluk, film fırıldak olmalıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar