Hamza Dağ, İnciraltı'ndaki arsa mağdurlarına müjdeyi verdi

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İnciraltı arsa mağdurlarına seslenerek, “Gözünüz aydın olsun. İnşallah ihale, bu ay içerisinde gerçekleşecek. Bu vesileyle bu işi de bir noktaya getirmiş olacağız” dedi.

GİRİŞ 02.03.2024 22:48 GÜNCELLEME 02.03.2024 22:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, yıllardır kendi arsalarında mağduriyet yaşayan, İnciraltı arsa mağdurları tarafından kurulan İnciraltı Gelişim Derneğini ziyaret etti. Ziyarette eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhur İttifakı Balçova Belediye Başkan Adayı Erol Eroğlu da yer aldı.

"SÜREÇ MUĞLAK ŞEKİLDE BIRAKILDI, SÜREKLİ OLARAK ÖTELENDİ"

Turizmin canlanmasını, Balçova'nın kalkınmasını sağlayacak imar planlarının yıllardır bir türlü onaylanmadığını belirten Dağ, "Süreç muğlak şekilde bırakıldı, sürekli olarak ötelendi. Yıllardır yapılan planlara, büyükşehirin ve ilçe belediyelerinin karşı çıkması sebebiyle arsa sahipleri olarak sizler büyük mağduriyetler yaşadınız. Kendi mülkiyetleriniz için söz hakkına sahip olamadınız; ancak bu durum sizlerin de bildiği üzere son buldu." dedi.

"İHALE BU AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞECEK"

Planlama yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildiğini hatırlatan Dağ, ihalenin de bakanlık tarafından onaylandığını vurguladı. Dağ, "Kıymetli hemşehrilerim, gözünüz aydın demek istiyorum. İnşallah ihale bu ay içerisinde gerçekleşecek. Bu vesileyle bu işi de bir noktaya getirmiş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

"Her şartta önce millet, önce milletin talep ve istekleri" vurgusu yapan Hamza Dağ, "1991 yılında, turizm bölgesi ilan edilmiş bir alandan bahsediyoruz. Vatandaşların ‘tamam' dediği bir işten bahsediyoruz. Hemşehrilerimizin rızası varken ‘hayır' demek, engellemek, neyin nesidir Allah aşkına." şeklinde konuştu.

İzmir'in menfaatine olan her konuda mevcut belediyeye destek verdiklerini belirten Dağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Buca metrosu projesinde, Karşıyaka Çiğli tramvay hattında, Çiğli arıtma tesisinin 4. ünitesinde, Konak tünelinde, Karabağlar Yeşillik Caddesi'nde ve daha nicelerinde büyükşehir belediye başkanımızın istediği her işi neticelendirdik, taleplerini geri çevirmedik."

İNCİRALTI'NDA VATANDAŞLAR NEDEN MAĞDUR OLDU?

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut ise bölgedeki vatandaşların yıllardır neden mağdur olduğunu anlattı. Karabulut, şöyle konuştu:

"1991 yılında rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın imzasıyla, Türkiye'de 31 bölge turizm bölgesi ilan edilmişti. O tarihte Antalya Belek'te vardı o listede. Tek planlaması yapılmayan İzmir İnciraltı'ydı. 2015 ve 2020 EXPO'sunda da, tüm dünyaya aday olarak tanıtılan yerdi İzmir İnciraltı, temsil etmişti Türkiye'yi. Bu süreçte de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının eliyle şu an, sağlık turizmi odaklı, bölgede Agamemnon kaplıcalarını barındıran bir İnciraltı'ndan bahsediyoruz. İzmir'in sağlık turizmini merkezi yapabilecek bir bölge, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında düşük emsaliyle, planlanması gerçekleşti. İzmir, bölgenin planlanmasıyla yepyeni bir kent ormanına kavuşacak. Aynı zamanda bölgede yapılacak oteller ve hastaneler ile 35 bin genç İzmirliye iş imkanı sağlanmış olacak. Ülkemize ve şehrimize ciddi kazanımlar getirecek."

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Feride 1 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır yapmayan bugünde yapmaz yüzümüze yapıcaz deyip arkadan biz orayı açtırmıycaz dediklerini biliyorum Allah binkere razı olsun ak partiden yapıcaz diyip yaptılar saygı ve sevgiler imi sunarım
    Cevapla
  • Esma 1 ay önce Şikayet Et
    Tüm imkanlar elimdeyi neden yapadıklarını şimdi seçim sözü olarak vad ettiğini sorarmısımız demek oluyorki izmirde kendinden olmayana hizmet süresince ayırcaklar
    Cevapla
  • 1881 1 ay önce Şikayet Et
    Gavur izmirden size ekmek yok.baska kapıya.
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Chp ye verin oyu sürünmeye devam edin
    Cevapla
  • alican 1 ay önce Şikayet Et
    Tamam kardeş emrin olur. Sen kininde boğul yeter ki...
    Cevapla
  • 2003 1 ay önce Şikayet Et
    Arkadas bide yobaz diye bize çamur atarsınız.veli efendide 1400 çim kosarsin artık . Allah izin verirse senin gibilerden İzmir kurtuldumu herkez görecek gercegi
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 1 ay önce Şikayet Et
    Belli ki sende onlardansın
    Cevapla
  • X Day 1 ay önce Şikayet Et
    İdeoloji, çöpten,sudan, ulaşımdan,imardan öne geçmiş bir Şehirde bırak arsayı herkese 1 kg altında dagitsan,oy vermez. Çünkü onlarda bilmiyor ne yaptığını,hangi akla hizmet ettiğini.21 yy da safsatalara kulak asacaklarina işi ehli kimse ona oy verseler, memleketin her köşesi cennet olur.
    Cevapla
  • Burhan 1 ay önce Şikayet Et
    O ehli dediğinız o parti yurt dışandan ithal düşünüyorsunuz sanır kurduğunuz cümleye göre bu ülkede o vizyonda kimse yok.
    Cevapla
  • Haldun köşk 1 ay önce Şikayet Et
    Menfaatleri olunca omuzlardan indirmeler bırakın bu yaranma psikolojisini reel siyasete geri dönün Bizim vereceğimiz destek İnciraltı da bir avuç Zengin olma heveslisi kronik CHP'liler değil kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı