Kadir Topbaş’ın hayalini Murat Kurum gerçekleştirecek... O teleferik hattı kuruluyor

Merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın 2016 yılında ihalelendirdiği Piyer Loti-Miniatürk teleferik projesi bir türlü neticelendirilememişti. Haydar Ali Yıldız, yeni dönemde bu projeye yeniden başlanılacağını duyurdu.

GİRİŞ 03.03.2024 12:27 GÜNCELLEME 03.03.2024 12:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Beyoğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Haydar Ali Yıldız, projelerini açıkladı.

Yıldız, “Kadir Topbaş'ın hayali olan Eyüpsultan Beyoğlu Pierre Loti Miniatürk Teleferik Hattı, inşallah Murat Kurum başkanımızla bunu gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Beyoğlu metro hattını ve yaklaşık 10 bin araçlık otoparkı da ilçeye kazandıracaklarını dile getiren Yıldız, gelecek dönemde 2053'e giden yolda belediye hizmet araçlarının yüzde 30'unu elektrikli araç haline getireceklerini söyledi.

EYÜPSULTAN-MİNİATÜRK ARASI 4 DAKİKA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kadir Topbaş döneminde Eyüp Sultan-Pierre Loti-Miniatürk arasında toplam 2 kilometrelik modern ve yüksek kapasiteli teleferik sistemi yapımı gündeme alınmıştı. Eyüp Sultan’dan teleferiğe binen turistleri önce Pierre Loti tepesine, ardından Miniatürk’e taşıma imkanı sunacak proje 3 istasyondan oluşuyordu.

8 YILDIR BEKLİYOR

Eyüp Sultan ile Miniatürk arasını 4 dakikaya indirecek teleferik hattının 1/5000’lik planları, İBB Meclisi’nin Temmuz 2016 tarihli toplantısında oy çokluğuyla onaylanmıştı.

İBB’nin 2016 Ekim ayında açtığı teleferik ihalesini Avusturya ve Türk firması ortaklığı 18.4 milyon Euro’ya kazanmış fakat İBB ihaleyi aradan 2 ay geçtikten sonra iptal etmişti. İBB aynı hat için 2017 Eylül ayında ikinci kez ihale açmıştı. O ihale ise Aralık 2017’de rafa kaldırılmıştı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 12
  • Emrah 1 ay önce Şikayet Et
    İstanbulun trafik sorunu bu şekil çözülemez çünkü iş imkanı çok olduğu için anadoludan göç alan bir yer o kadar fabrikayı istanbula tıkayacağınıza dıger illere yapılsa hem istihdam olur kimsede kendi memleketinden buraya gelmez istanbulun yoğunluğu biter
    Cevapla
  • Fuat 1 ay önce Şikayet Et
    İstanbul sorunu trafikte çözüm arayın binaları yolun ortasına dikmeyin insan olun biraz
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Bence, İstanbul'un deprem sorununu, trafik ve otopark sorununu, istihdam-uretim sorunlarini bu proje çözer.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Vaybe hayale bak tüh hayalini gerçek lestirememis insanın hayali gariban fakir fukarayi aç bırakmamak tir
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    HARİKA BİR PROJE olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti