CHP ve DEM’den ortak program! ‘Afedersin Türk diyen bile oldu’ diyen isme oy istediler

CHP ile DEM Parti, Mersin’de ortak program düzenledi. Daha önce kendisi için, “Afedersin Türk diyen bile oldu” diyerek Türk olmaktan üzüntü duyduğunu dile getiren CHP’li Abdurrahman Yıldız için oy istendi…

GİRİŞ 04.03.2024 11:23 GÜNCELLEME 04.03.2024 11:41
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Mayıs 2023 genel seçimlerinde kapalı kapılar ardında yapılan CHP-HDP/DEM Parti ittifakı, yerel seçimlere gidilirken açık bir hal aldı.

Seçimlerin ardından HDP ismini DEM yapan parti, adeta CHP ile bütünleşti.

'Kent uzlaşısı' adı altında ittifaka gidilirken başta İstanbul ilçeleri olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde ortak aday çıkartıldı.

TOROSLAR'DA ORTAK ADAY

Bunlardan biri de Mersin'in Toroslar ilçesi...

Toroslar'da CHP, HDP ile tanınan, genel seçimlerde HDP için çalışan Abdurrahman Yıldız'ı aday gösterdi.

ORTAK HALK BULUŞMASI DÜZENLEDİLER

Yıldız'ın kampanyası, DEM Parti ve CHP tarafından ortak yürütülüyor. Bu kapsamda ortak bir program düzenlendi.

Programa katılan Yeşil Sol Parti'nin eş sözcüsü Ahmet Asen, katılımcılara hitap etti.,

"YILDIZ'I DESTEKLEMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK"

Asen konuşmasında, “Abdurrahman Yıldız'ı desteklemek için bir araya geldik. Sadece Yıldız'ı desteklemiyoruz; kendi geleceğimizi, çocuklarımızın geleceği için destekliyoruz. Kazanan Abdurrahman Yıldız olmayacak. Mersin'de kazanmak demek Türkiye'ye bir işaret feneri yakmak demektir." diye konuştu.

"AFEDERSİN TÜRK DİYEN BİLE OLDU"

Bunun yanında Yıldız'ın eski sosyal medya paylaşımlarının ortaya çıkması da gündem oldu.

Yıldız'ın, kendisine Türk denildiği için üzüntü duyduğu paylaşımı dikkat çekti. Yıldız paylaşımında, "Empati yapıyorum. Bana neler demediler ki; Afedersin Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm." ifadelerini kullanıyor.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 134
  • Selam 1 ay önce Şikayet Et
    Kabirde Türk, Kürt, Arap veya ırkın sorulmayacaktır. Bağlı olduğun mezhebinde sorulmayacaktır. Yaptığın ameller sorulacaktır.
    Cevapla
  • vicdan7MERHAMET 1 ay önce Şikayet Et
    Selam bey bu dediğinize Müslümanlar inanır bu kişi ne Müslümanlığı ne TÜRK olmayı kabul etmiyor bana TÜRK dediler hatta Müslüman dediler diyor.
    Cevapla
  • Selam 1 ay önce Şikayet Et
    Kabirde Türk, Kürt, Arap veya ırkın sorulmayacaktır. Yaptığın ameller sorulacaktır.
    Cevapla
  • ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Bu adam kürt de değildir. Kürdüm diyen ermenilerden felandır muhtemelen. Türk zaten değil çünkü neredeyse onu hakaret sayıyor. Türkiye'de siyaset nereye everiliyor böyle hiç Türk yok herkes başka bir şey söylüyor. Allah sonumuzu hayır eylesin. Allah Türkü korusun ne diyelim.
    Cevapla
  • Naim 1 ay önce Şikayet Et
    bize, ALLAH YETER onun için KURANI KERİMDE, NE DENİYORSA, O , sakın, KURANI KERİMDEN sapmayın, cennete gitmek ve ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK İÇİN HER ŞEY KURANI KERİMDE VAR.
    Cevapla
  • D.Bakır 1 ay önce Şikayet Et
    Seni hangi Türk kabul eder ki. Önce git bir aynaya bak sonra konuş. Yazık yazık sana zavallı. Kendini ne zannediyorsa.............................?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'